sestdiena, 2015. gada 31. oktobris

Pirmais un pēdējais solis garīgajā ceļā


Pirmais un pēdējais solis garīgajā ceļā
Kas ir atmoda? Kā pie tās tikt?
Šrī Kalki AmmaBagavāns:
“Pirmais solis atmodas procesā ir iekšējais veselums. Tas nozīmē-jums pašiem pret sevi un par sevi ir jābūt pilnīgi godīgiem. Nav svarīgi, kas esat. Svarīgi ir tas- vai varat sevī ieskatīties, vai varat konfrontēt sevi? Vai spējat sevi ieraudzīt? Vai spējat būt godīgs? Vai spējat būt patiess pret sevi, ar sevi? Tā kā lielākais cilvēku vairums to nespēj, tad šo pateikt ir daudz vieglāk nekā izdarīt. Cilvēkiem ir bail pašiem no sevis. Jūs nevēlaties to sevī ieraudzīt. Jums gribētos visu iekšējo neglītumu pabāzt zem paklāja. Bet tas nepavisam nepalīdz.

Jums ir jāierauga tas, kas ir jūsu iekšienē. Pirmkārt jau jūs to nemaz nezināt, jo gadiem ilgi esat no visa tā mukuši prom, izvairījušies. Jo patiesībā, ieskatīties sevī ir sāpīgi. Redzēt savas skaudīgās un greizsirdīgās domas, baiļpilnās domas, dusmīgās domas- tas nemaz nav patīkami. Cilvēks visu mūžu bēg no tā. Tā arī ir cilvēka vienīgā problēma. Varbūt tāpēc, ka mēs te jūs mudinām “ieskaties, pagriezies, konfrontē to, skaties tajā” jūs varētu nolemt “labi, pamēģināšu”. Sākumā tas varētu būt pagrūti, bet tad pavisam drīz apjautīsiet, ka tas ir ļoti vilinoši. Patiesībā to redzēt ir ļoti jauki.

Kad ieraugāt savu tumšāko un negatīvāko pusi, tad dīvainā kārtā pārstājat sevi nosodīt un tiesāt. Jo tagad zināt, ka tā ir patiesība un kopā ar šo atziņu nāk prieks, bet prieks pavisam drīz sniegs jums bez-konfliktu iekšējo stāvokli. Ne jau būs pazudusi vai aizgājusi jūsu negatīvā daļa. Ne jau jūs vairs nebūsiet greizsirdīgs, nepaliksiet nekad dusmīgs, jums nebūs baiļu... nē nē nē. Ne par to ir runa. Pirmo reizi dzīvē jūs spēsiet sev pateikt “Jā, es esmu tas; un man par sevi nav kauns. Tā ir patiesība par mani. Es esmu patiess.”

Problēma ir tā, ka jūs neapzināt saturu, kad to apzināt, tad būsiet atmodies. Apzināšanās nenozīmē, ka nu viss beidzies. Apzināšanās ir mērķis, apzināties nozīmē- būt atmodinātam. Nav svarīgi, ko jūs apzināties, vai nu skatoties mākoņos vai kokos, vai kādā cilvēkā, jautājums ir- vai patiešām to redzat? Tiklīdz ieraugāt, tā esat atbrīvots. Tad būs sperts pirmais solis garīgumā. Tas ir arī pēdējais solis. Pēc tam viss notiek automātiski. Nav vajadzīgi nekādi guru. Nav vajadzīgas nekādas mācības. Tas viss notiek automātiski.

Tiklīdz apzināties, tā esat atmodināts. Tajā brīdī esat atmodināts. Ja to pazaudējat, tad nākamajā brīdī tas ir zudis. Augot apziņā, šie periodi kļūst aizvien garāki un ilgāki, un, ja tie joprojām paildzinās, tad tie spēj palikt jūsu būtībā visu laiku.”

Vienotības universitāte
Facebook Saules templis