svētdiena, 2015. gada 25. oktobris

Veļu mielasts un veļu laika uguns rituāls Liepājā



27. oktobrī, plkst.18.00, Barona ielā 8-2

notiks senču dziedināšanas uguns rituāls
Vada Māra Brante un Jānis Ieviņš
Dalības maksa- ziedojums no 15€
(katram dalībniekam tiek gatavots īpašs "darba komplekts")
Pieteikšanās pa tel. 26546697 vai 29266349

Māra Brante:
"Patlaban esam un dzīvojam Veļu laikā, kad pavērti dvēseļu pasaules vārti, kad mums ir salīdzinoši viegli ar tiem kontaktēties, dvēseļu pasaule ir pietuvojusies mums. Kad raža bija savesta apcirkņos, kad klētis un staļļi pilni ar šī gada dāsno devumu, šajā laikā mūsu senči pateicās un godināja savus priekšgājējus. Klājot Veļu mielastu. Pieminot un cienājot veļus, mēs pateicamies priekšgājējiem un lūdzam viņu svētību, viedo padomu un vadību nākamajam dzīves posmam, nākamajam gadam, jauniem iesākumiem.


Uguns rituālā dziedināsim senčus. Dziedinātās dvēseles dāvā svētību un dziedina arī mūs- uzlabojas gan veselība, gan attiecības, gan materiālais stāvoklis.

Izrādās, ka daudzi to vēl neesam darījuši (ne šogad, ne vispār) un tādēļ klāsim veļu galdu. Lai mums tas izdotos skaisti, bagātīgi un pamatīgi, tad mums būs vajadzīga arī Jūsu palīdzība un iesaistīšanās. Līdzi varat paņemt tautiskās jostas, kādu sveci (ar svečturīti), lieliski noderētu pagājušā gada veļu laika rituāla priekšmeti un kādas ēdamlietas- augļi, vārītas pupas vai zirņi, medus, maize, siera gabaliņš, putra, kaņepes utt.- ēdieni, kas bijuši mīļi un iecienīti mūsu senčiem. Lūdzu, iepriekš padomājiet par trauciņiem, kuros saliksiet ēdienu- lai uz galda nevajadzētu likt plastmasas maisiņus...:))
Kad būsim saklājuši mielastu, tad pārrunāsim un izpratīsim šo darbību nozīmi, dziedāsim, meditēsim, paudīsim pateicību.
Šajā reizē aicinām piedalīties un atsaukties Visus, Visus, Visus. Šis ir laiks, kad, kontaktējoties ar veļiem, mēs spējam ielaist savā dzīvē jaunu svētību, jaunas sajūtas, jaunas atziņas. Šis ir laiks, kad TAS IR JĀDARA. Aiciniet līdzi arī draugus un domubiedrus. Šis ir atvērts pasākums."