otrdiena, 2015. gada 6. oktobris

9.Oktobrī Helingera nodarbība Liepājā


!!! (Tiek aicināti visi, kas vēlas uzzināt par metodi un iespējām, ko tā sniedz.Kā arī citus veidus, kā palīdzēt sevi apzināties un uzlabot savu dzīves kvalitāti!)
9.Oktobrī, plkst. 18.00, Kr. Barona ielā 8-2 /kods 2/, Liepājā.
Grupas darbs ar dzimtu- attiecības ģimenē, sarežģītu situāciju risināšana
Nodarbības vadītājs- metodes prakses veicējs ALDIS JAUNBRŪNS
Dalība- Pret ziedojumiem


Berta Helingera metode ir visā pasaulē atzīta kā ļoti iedarbīgas terapijas metode. Tā ļauj atklāt problēmiskās vietas ģimenēs, organizācijās, grupās, ļaudīs. Šī metode ļauj atrisināt konfliktus un problēmu samezglojumus, kas dažkārt saista vairākas paaudzes. Izstrādājot ģimenes sakārtojumu "saspiesto" formu, Berts Helingers atklāja psihoterapijai jaunas iespējas. Berta Helingera metode ļauj ļoti īsā laikā atrast problēmu risinājumu, likt labus pamatus nākotnei un izsargāties no ieprogrammēto kļūdu atkārtošanās. Ģimenei un dzimtai ir ļoti spēcīga ietekme un nozīme, to ir vērts respektēt.
Pirmais, kam Jums jābūt gataviem – tā ir drosme uzzināt patiesību. Bez izskaistinājumiem, tādu, kāda tā ir īstenībā.


Runājot paša Berta Helingera vārdiem: "Ģimenes sakārtojums, principā, ir ļoti vienkārša metode. Izvēlas vietniekus īpaši svarīgiem attiecību dalībniekiem, sakārto tos pēc attieksmes vienam pret otru un tā arī atstāj. Sakārtojuma procesā pēkšņi atklājas un parādās kaut kas apslēpts, turklāt tas, kuram tiek veikts sakārtojums, uzreiz pamana to, kas atklājas. Tā tas izskatās no ārpuses. Tas ir vienkārši".

Metodes sāls ir tajā, ka no zemapziņas tiek “izrakts” problēmas pirmcēlonis un tas tiek neitralizēts – neitralizēšana notiek psihologam piemeklējot situācijai atbilstošus vārdus, kas klientam sniedz dvēselisku mierinājumu, atvieglo izvēli kritiskā situācijā. Atbilde uz visiem jautājumiem jau ir katra paša zemapziņā – ar metodes palīdzību vienkārši grupas vadītājs un aizvietotāji palīdz pašam izvilt šo atbildi dienas gaismā – apziņas līmenī. Savukārt apziņas līmenī katrs jau var risināt savu problēmu pats, veicot reālas darbības dzīvē un attiecību uzlabošanā ar dzimtas un ģimenes locekļiem. Paradoksāli ir tas, ka jebkura problēma, kas sākotnēji tiek definēta kā problēma darba kolektīvā, mājokļa jautājumos vai naudas pelnīšanas lietās, galu galā terapijas gaitā noved pie cēloņa, kas pamatojas ģimenes attiecību nesaskaņās un risinājums tiek rasts atrisinot tieši attiecību jautājumus ģimenes locekļu starpā.


"... Manas pieejas pats svarīgākais elements ir atskārsme, ka jebkādas rīcības pamatā, pat tādas, kas jums liekas dīvaina, patiesībā ir mīlestība". [Berts Helingers]
/Berts Helingers pēc pamatizglītības ir teologs, nevis ārsts. Pēc tam apguvis gan psihoanalītisko un ģimenes sistēmterapijas metodi, gan transaktīvo analīzi un geštaltterapiju/
Pieteikšanās un info 26410744 /Agnese/
Kaut man pašam notiek paralēli nodarbība tomēr visiem iesaku labāk izmantot Ivetas Gēbeles pasākumu, jo tas nav pat salīdzināms kādus jautājumus es varu pacelt un kādus risinājumus var paveikt divu dienu seminārā!
tā kā es pats esmu apņēmies katru piektdienu veikt nodarbības tad tas arī paliek spēkā!!!
Visu gaišu Aldis Jaunbrūns!