otrdiena, 2015. gada 9. jūnijs

Apzināšanās- izaugsmes būtība


Paldies, Bagavān, par mācību- kā iesaistīties dzīvē (engage with life). Tā ir ļoti praktiska. Vai varat pastāstīt vēl vairāk?

Šrī Bagavāns:
Dzīve patiesībā ir ļoti vienkārša. Jūs piedzimstat, ejat skolā. Jūs mācāties, darāt darbu vai arī esat biznesā un pelnāt tādā veidā naudu. Jūs iemīlaties un apprecaties, tad jums ir bērni. Tad cenšaties iegūt slavu vai kļūt pazīstami. Jūs izejat cauri dzīves pacēlumiem un kritumiem. Jūs daudz ēdat, jums ir dažādas izklaides. Tāpat jūs palīdzat citiem. Un gluži tāpat arī saradāt problēmas ar citiem. Tas viss ir daļa no dzīves.
Vienotība ir ļoti, ļoti vienkārša. Vienotība ir par mazām lietām. Kad ēdat, tad visā pilnībā dzīvojiet ēšanā. Tas nozīmē, ka jums ir jāapzina tas, ka jūs ēdat. Kad raizējaties par sievu vai bērnu, tad jums patiesi ir jāapzina savas raizes. Ja esat greizsirdīgs vai dusmīgs, tad apziniet to. Lai kas notiktu, apziniet to. Un nav svarīgi, kas tieši tas ir. Svarīgi ir, vai to apzināties? Tas nozīmē- apzinieties šīs vienkāršās lietas. Apzināt savu elpošanu, apzināt staigāšanu, apzināt sievas seju, apzināt to, ka skatieties bērna sejā, apzināt visas savas sajūtas, piepildīt sevi un apzināt to.
Apzinoties darīt vienkāršas, normālas lietas- to mēs saucam par iesaistīšanos dzīvē. Mazo lietu veikšanu mēs saucam par apzināšanos. Vienotība ir tieši tas. Šādi turpinot, notiek lielas lietas, bet jums uz to nav jāfokusējas. Jums jākoncentrējas uz vienkāršām praktiskām lietām. Viss pārējais notiek automātiski. Visas pārējās lietas- par ko runā Vienotība. Ja to darīsiet, tad kaut kur nokļūsiet. Ja to nedarīsiet, tad nekur nenokļūsiet. To nozīmē iesaistīšanās dzīvē.”

Vienotības universitātes atmodas mācība