pirmdiena, 2015. gada 29. jūnijs

7 veidi kā padarīt mūs skaistas ar .... SODAS palīdzību


Nav nekā vienkāršāka, kā pielietot manus ieteikumus un atvērt sodas kārbiņu. Paskatieties cik daudz variantu! Bet mēs par sodu atceramies tikai tad, kad vajag izcept garšīgus ziemassvētku cepumus vai maigu, mutē kūstošu pīrāgu, vai arī tieši otrādi - kad atveram ledusskapi un saprotam, cik sen neesam viņu tīrījušas...

 Tad kas īsti padara sodu un skaistumu par ideālo pāri??? Sodai ir daudz brīnumspēju, par kurām Jūs agrāk iespējams, nemaz nezinājāt, bet kuras Jūs padarīs vēl skaistākas.
Tātad, lasam tālāk un uzzināsim daudz ko jaunu par veco, labo sodu.


1. Elementāri - skrubis!
 Vienkārši sajauciet maltas auzu pārslas un ēdamo sodu, un jūs iegūsiet ideālu barojošu un atsvaidzinošu skrubi ķermenim un sejai. Šāds skrubis padarīs jūsu ādu maigu un mīkstu.
Lai pagatavotu šo skrubi vajadzēs 3/5 sodas 1/5 ūdeni un 1/5 maltas auzu pārslas. Ar iegūto pastu maigi masējam ķermeni apļojošām kustībām, tad nomazgājam visu ar siltu ūdeni. Šī procedūra atbrīvos ķermeni no atmirušajām šūnām. Āda izskatīsies gluda, starojoša un matēta.


2. Soda - lielisks sākums manikīram.
Apslapiniet ar sodu vai nu nagu vīlīti ar asu galu, vai speciālu nagu tīrāmo un akurāti iztīriet netīrumus zem naga un apkārt kutikulai. Pēc tam pagatavojiet pastu no 3/4 sodas un 1/4 ūdens, un maigi, apļojošām kustībām iemasējiet to roku ādā, ieskaitot pirkstus, lai noņemtu mirušās ādas šūnas un padarītu roku ādu gludu, tīru un maigu. Pēc tam noskalojiet rokas ar siltu ūdeni un turpiniet savu ierasto manikīru.


3. Izmantojiet sodu, lai mīkstinātu tulznas un noberzumus, kā arī priekš pedikīra procedūrām.

 Pirmkārt, lai mīkstinātu un noņemtu tulznas, kā arī sacietējumus uz pēdām, vajag kādu brītiņu kājas paturēt sekojošajā vanniņā: bļodā priekš kājām ielejam siltu ūdeni, pievienojam 2 ēdamkarotes sodu, un dažas pilītes lavandas ēterisko eļļu. Var bļodu ņemt līdzi uz istabu, ieslēgt TV un vienkārši atslābināties, apmēram uz 30min (ja ūdens sāk atdzist, var pieliet klāt nedaudz karsta ūdens, ik pa laikam).


 Pēc tam, kad esam padarījušas kāju ādu mīkstu sodas-lavandas vanniņā, vajag obligāti "noskrubēt" kājas, ar šāda skrubja palīdzību: 3/5 sodas, 1/5 ūdens un 1/5 brūnā niedru cukura. Apļojošām kustībām ierīvēt skrubi kājas ādā, bet pēc tam, noskalojiet ar siltu ūdeni un aptiniet ar maigu, siltu dvieli un pasēdiet tā vēl 5-10 minūtes. Īsta bauda!


4. Soda un Jūsu mīļākais šampūns - labākie draugi!
Lai vēl rūpīgāk attīrītu matus (piem. pēc smagām fiziskām aktivitātēm atvērtā, putekļainā gaisā), lietojiet šampūnu sajauktu ar 1/4 daļu no šampūna daudzuma pievienotu sodu. Vienkārši plaukstā visu sajauciet kopā. Pēc rūpīgas skalošanas, Jūs redzēsiet, kā tīrībā mirdz Jūsu mati.


5. Izmantojam sodu kā dezodorantu.
Samaisiet 4 ēdamk. sodu ar apmērām 10 pilieniem Jūsu mīļākās ēteriskās eļļas. Var vienkārši pārlikt šo masu plastikāta konteinerī priekš minerālkosmētikas un atkārtoti lietot to dienas laikā, piemēram pēc sporta zāles apmeklējuma, ar Kabuki otiņas palīdzību.


6.Soda - lielisks līdzeklis atslābinošajai vannai!
Pēc saspringtas darba dienas vai smagām fiziskām nodarbēm sporta zālē, tā vien gribas ielīst attīrošā un atslābinošā vannā. Nav nekā vienkāršāka, jo Jums noteikti virtuvē ir soda! Pielejam vannu pilnu ar siltu ūdeni un ieberam tajā puskrūzīti sodas. Šajā gadījumā, soda neitralizē skābes, ko dienas laikā ir izstrādājusi āda, kā arī palīdz nomazgāt no ādas taukus un sviedrus. Soda un silts ūdens iedarbojas uz ādu atslābinoši. Kopā, viņas noņem kairinājumu, mīkstina un noņem apkārtējās vides negatīvo ietekmi, piemēram, nelielus saules apdegumus.


7.Balinam zobus ar sodas palīdzību.
Ir ļoti ātrs un efektīvs veids kā padarīt zobus sniegbaltus. Lai to izdarītu nav vienmēr jāskrien pie zobārsta. Pamēģiniet iebērt nedaudz sodas plaukstā, iemērciet tur mitru zobubirsti un rūpīgi apstrādājiet savus zobus. Pēc tam izskalojiet muti un atkal iztīriet zobus, tikai tagad jau ar zobupastu.
Un vēl, Jūs noteikti ne reizi vien esat redzējuši veikalā speciālus mutes skalošanas līdzekļus, dezinfekcijai un pret sēnīti. Bet mums ne vienmēr ir līdzekļi vai laiks, lai aizietu uz veikalu un nopirktu tādu līdzekli. Atklāšu nelielu noslēpumu: tādu līdzekli vienmēr var pagatavot mājās un tas aizņems tikai 1 minūti. Vienkārši ielejiet glāzē siltu ūdeni un pievienojiet 1 tējk. sodas. Jau vairāk "pieredzējušiem" mājas kosmetelogiem, varu ieteikt pievienot šim skalojamam līdzeklim tādus masu, kas sastāv no 10 pilieniem "Polisorbāta 20" un 10 pilieniem piparmētru vai citronu eikalipta ēteriskās eļļas. Tad Jums sanāks lielisks pretsēnīšu un antibakteriāls