ceturtdiena, 2015. gada 25. jūnijs

Ko nozīmē vienotība? Kas mainās, kad esam vienotībā?

Kas ir Vienotība? Kā mainīsies dzīve, ja būsim vienotības stāvoklī? Kā tas atspoguļosies mūsu ģimenēs, darbā vai dzīvē?

Šrī Bagavāns:
“Mūsu iekšienē mīt pūlis. Savā starpā visu laiku sarunājas 7 personības, un pārsvarā tās visas ir konfliktā. Vienotības mērķis ir veidot vienotību visu šo personību starpā un izbeigt iekšējo dialogu. Kad beidzas iekšējais dialogs, tad esat vienotībā. Kad esat vienotībā, tad kopumā runājot, visu, ko vien vēlaties, arī iegūstat.
Vienotība pamatā tiecas pēc piepildījuma. Pirmais fokuss vērsts uz bagātību. Kad sasniegta bagātība, tā palīdz piepildīt vēlmes. Kad vēlmes piepildītas, tad augt sāk Es. Tad jūs ne tikai esat orientēti tīri uz sevi, bet jums sāk rūpēt arī ģimene un draugi. Jums sāk parādīties rūpes par sabiedrību. Es izplešoties un augot, jūs sāk interesēt visas valsts liktenis. Vēl nākamajā pakāpē jūs sākat interesēties par visu pasauli. Un vēl nākamā pakāpe ir- jūs sākat aizdomāties par dzīvniekiem un augiem.
Bet sākums ir iekšējā vienotībā, un tad jūs kļūstat ļoti uztverīgi. Tad jūs uzkrājat bagātību un piepildāt vēlmes. Un tad Es.
Vienotība nenorāda kādu ceļu, vienotība ir ceļš. Jūs varat vienotību sasniegt arī apspiežot sevi, kontrolējot savas vēlmes un caur askētismu. Arī tas ir ceļš. Bet Vienotība neiesaka iet šo ceļu.

Vienotība saka: “Piepildiet sevi. Ļaujiet sev izpausties visā pilnībā.” Un šis ceļš jūs aizved tur, kur eksistējat tikai jūs viens. Tas nozīmē, jūs kļūstat par visu. Vēlreiz mēs atkārtojam, mēs nesakām: “Tāds ir ceļš.” Mēs sakām: “Arī tas ir ceļš”. Ja tas jums der, tad ejiet to.”