otrdiena, 2015. gada 30. jūnijs

Dzeramās sodas izmantošana skaistumkopšanā. Gluži vai brīnumlīdzeklis!

• Ar sodas palīdzību var uztaisīt maigu pīlingu – attīrīt ādu no vecajām šūnām. Vienkārši pievienojiet šķipsniņu sodas pieniņam vai dušas želejai, jūs iegūsiet maigu skurbi. Pievienojiet nedaudz ūdeni, saputojiet un iemasējiet sejai maigām kustībām. Pamasējiet seju dažas minūtes, tad noskalojiet ar vēsu ūdeni. Āda kļūs maiga un gluda. Šis pīlings īpaši piemērots jūtīgai un sakairinātai ādai, jo sodai piemīt mīkstinoša un pretiekaisuma iedarbība.

 

• Soda ļoti labi „darbojas” maskas sastāvdaļa problemātiskai ādai. Piemēram, viena tāda maska. Sajauciet 2 ēdamkarotes miltu ar 1 tējkaroti dzeramās sodas, pievienojiet siltu ūdeni līdz izveidojas putriņai līdzīga masa. Uzlieciet masku attīrītai sejas ādai ar vieglām riņķveida kustībām, atstājiet uz 10 – 15 minūtēm. Noņemiet masku ar siltā ūdenī samērcētu vates tamponu. Procesu atkārtot reizi nedēļā.
• Soda efektīgi ārstē izsitumus un pinnes. Šķīdums sausina ādu, mazina iekaisumu un kairinājumu. Uz atsevišķām, lielākām pinnēm var uzklāt putriņu no sodas un atstāt uz vairākām stundām.

• Soda lieliski atbrīvo matus no taukiem un dažādu kosmētisko līdzekļu produktiem – želejas, lakas, maskām u.c. Sajauciet savu šampūnu ar sodu attiecībā 4:1, tad izmazgājiet matus kā parasti. Mati būs mīksti un spīdīgi.

• Pievienojiet zobiem baltumu. Tīrot zobus, sajauciet nedaudz sodas ar jūsu zobu pastu. Šis maigais skurbis attīrīs zobus no netīrumiem, nesabojājot emalju.
• Soda palīdz attīrīt organismu no liekā ūdens, tāpēc to ar panākumiem var izmantot plakstiņu tūskas un maisiņu zem acīm ārstēšanai. Pagatavojiet sodas šķīdumu ( uz 1 glāzei ūdens pievienot 1 tējkaroti sodas) vai pievienojiet sodu sagatavotai tējai, samērcējiet tajā vates spilventiņu, viegli nospiežot uzlieciet uz plakstiņiem 10 – 15 minūtes.
• Sodas vanna. Pagatavojiet ārstējošu maisījumu vannai: 2 ēdamkarotes sodas, 2 ēdamkarotes sāls un dažus pilienus iecienītākās ēteriskās eļļas. Visas sastāvdaļas jāsamaisa, glabāt burciņā, vannai pievienot pa 1 ēdamkarotei. Šis šķīdums nomierina nervu sistēmu, ādu padara gludu un elastīgu. Turklāt pēc šādas vannas samazinās celulīts.
• Izmantojot sodas ūdens šķīdumu var iztīrīt otiņas, sūkļus un citus aksesuārus no vecās dekoratīvās kosmētikas un netīrumiem. Atšķirībā no ziepēm, tas neatstāj nogulsnes uz otiņām un sūkļiem, to sariņi nesalīp, gluži pretēji, kļūst pūkainas un gludas. Šis šķīdums labi iztīra arī ķemmes un matu sukas. Vienkārši iemērciet koncentrētā sodas šķīdumā ķemmes un matu sukas uz 3- 4 stundām, pēc tam izskalojiet tās zem tekoša ūdens.