pirmdiena, 2016. gada 5. decembris

Kokosa -auzu pārslu bumbiņas ar sezama sēklām




(apmēram 40-45 valrieksta lieluma bumbiņas)
  • * 400 ml vārīta iebiezinātā piena ar cukuru
  • * 300 g ātri vārāmo auzu pārslu
  • * 150 g rozīņu (ja vēlas)
  • * 150 g kokosa skaidiņu
  • * 50-70 g sezama sēklu
  • * 100 g sviesta

Sezama sēklas uz pannas nedaudz apgrauzdē. Uz pannas izkausē sviestu un apgrauzdē auzu pārslas, līdz tās kļūst zeltainas. Liek kopā visas sastāvdaļas, ar rokām samīca viendabīgu masu un atstāj uz 10-15 minūtēm, lai sasūcas. Var ielikt vēsā vietā, ja masa ir pārāk mīksta. Ar rokām veido valrieksta lieluma bumbiņas.

Lai labi garšo!