Gadu no gada retrogrādā Merkura periodi ar zināmu cikliskumu aktualizē pārskatīt, pārvērtēt un nopietnāk iedziļināties, kādas viena tipa enerģijas izpausmēs (astroloģijā dēvētas par stihijām). Tā, piemēram, 2016. gads pateicoties rerogrādā Merkura periodiem Zemes zīmēs (Vērsis, Jaunava, Mežāzis), sniedza iespēju mums atkal un atkal pārskatīt savu profesionālo darbību, pievērst lielāku uzmanību tam, kā un kur mēs varam nopelnīt naudu, un vai tas, ko darām, reāli ļauj izpaust mūsu potenciālu.
Savukārt šajā un arī visos 2017. gada retrogrādā Merkura periodos tiks enerģētiski piešauts nedaudz uguns, jeb citiem vārdiem – pietiek mierīgi sēdēt, analizēt, skaitīt naudu un būt tik ļoti prātīgiem, ir vajadzīga kustība un pārmaiņas. Tieši 2017. gads norāda uz to, ka pārskatīšanas enerģija būs vairāk vērsta uz mūsu iedvesmu, rīcību un vīziju, uz ko tiecamies, tiks sniegta iespēja izvērtēt mūsu spontāni radošo un iedvesmojošo spēku, tajā ieviešot kādas korekcijas.
   Šādos brīžos arī Visums nāk palīgā ar tādām šim periodam raksturīgajām zīmēm kā saplīsis telefons, dators, mašīna, nenotikušas tikšanās, bezjēdzīga sarakste, kas neļauj nonākt pie kādiem slēdzieniem. Tas ir Visuma veids, kā tas runā ar tevi, sakot – apstājies, atpūties, apdomā – kur tu vispār traucies? Nākamais gads prasa rīcību – pietiek sēdēt un domāt par labāku dzīvi vai baidīties, vai man pietiks naudas, ja es sākšu nodarboties ar to, uz ko reāli aicina sirdsbalss. Ir laiks rīkoties!
Tādēļ atzīmē savā plānotājā 2017. gada retrogrādā Merkura periodus, kuros būs iespēja pārskatīt, cik patiesi tu izpaud savu radošo potenciālu:
  • līdz 2017. gada 8. janvārim – vairāk skars mērķus un vīziju, iespējas un ierobežojumus;
  • no 10. aprīļa līdz 3. maijam – vairāk skars stabilitāti un drošības sajūtu, no kuras būtu drosmīgi jāizlaužas kam jaunam;
  • no 13. augusta līdz 5. septembrim – vairāk skars vēlmi palīdzēt un visu sakārtot tā, lai rezultāts iedvesmotu un sagādātu prieku sev un citiem;
  • No 3. līdz 23. decembrim – vairāk skars jautājumus saistībā ar nepieciešamību attīstīties, mācīties, iziet uz paplašināšanos savās darbībās un pašrealizācijā.

Rekomendācijas retrogrādā Merkura periodam

  • Sarunās, norunās un pārrunās – pārjautā, vai esi pareizi sapratis;
  • rakstisko informāciju – vairākkārt pārbaudi, vai nav kļūdas;
  • neslēdz līgumus, nekārto lielus un ilgspēlējošus darījumus – izņemot gadījumus, kad jau ilgi pirms šā perioda ir atrunātas un izpētītas visas darījuma nianses;
  • neveic lielus pirkumus vai arī pērkot saglabā čeku, jo, iespējams, ka nopirktais nebūs gaidītais vai būs sliktas kvalitātes;
  • nebūtu ieteicams sākt jaunus projektus, plānus vai ieceres, sāktais var būt būtiski jāpārskata;
  • koncentrē savu uzmanību uz jau agrāk iesāktu lietu, jautājumu un projektu pabeigšanu, izprašanu un noslēgšanu, jo tieši šis periods ļauj pabeigt agrāk iesāktus darbus, atdot parādus;
  • esi pacietīgs un iecietīgs pret citiem, jo šajā laikā ir raksturīgas ķibeles ar telefoniem, mašīnām, pastu, internetu, datoriem (var teikt, faktiski ar visu tehniku un transportu), arī cilvēki mēdz pārteikties, pārrakstīties, neturēt solījumus u.tml.;
  • koncentrējies uz patiesu izpratni, apceri, atpūtu. Ļaujies dzīves palēninājumam un ne tik racionālai, bet vairāk plūstoši sapņainajai pašizpausmei.

Kas vēl raksturīgs tieši šai Merkura cilpai

Tiek nopietni pārskatīti mērķi – vienam tie būs saistīti ar profesionālajām ambīcijām, karjeru, vēlamo amatu, citam tas būs vairāk saistīts ar dzīves mērķu pārskatīšanu. Kur es eju un uz kurieni es tiecos? Vai tas ir reāli sasniedzams? Vai tas saskan ar manu iekšējo pārliecību un ideāliem?
Šajā laikā būs dabiska vēlme vēlreiz pārskatīt pagātnē piedzīvoto un saprasto, kas ļaus pieņemt pamatotus lēmumus par jaunām virsotnēm, uz kurām tiekties. Rezultātā ir iespēja nospraust jaunu mērķi – mērķi, kuram gatavojāmies visu 2016. gadu –, izvērtējot un pārskatot visu praktisko, racionālo un stabilo savā dzīvē.
   Nākamais gads prasa rīcību – pietiek sēdēt un domāt par labāku dzīvi vai baidīties, vai man pietiks naudas, ja es sākšu nodarboties ar to, uz ko reāli aicina sirdsbalss. Ir laiks rīkoties! Vēl joprojām varam nesatraukties, ka izvirzīsim pārāk augstus vai nesasniedzamus mērķus, jo laikam ir raksturīga salīdzinoša piezemētība un pieticība.
Viens no lielākajiem riskiem, ir, ka šo enerģiju tu novirzīsi, lai atbilstu kāda cita priekšstatam par to, ko nozīmē ambīcijas, statuss un pienākumi, ko nozīmē atbildība un vara, un kā nostiprināt savu autoritāti. Patiesais mērķis atbilst paša priekšstatam un patiesajam potenciālam, nevis kāda cita izdomātajam!
Īsumā, katrs retrogrādā Merkura periods sniedz zināmu dzīves palēninājumu un nepieciešamību pārskatīt jau iesākto un paveikto. Dzīvojot saskaņā ar sevi un savām sajūtām, šāds periods ir tikpat dabisks kā tas, ka aiz ieelpas seko izelpa. Tikai – skrienot nezin kur, nezin pēc kā un nezin kāpēc, rodas šis trauksmainais iekšējais stāvoklis, kad dzīves palēninājums tiek uztverts kā kaut kas negatīvs un traucējošs. Šādos brīžos arī Visums nāk palīgā ar tādām šim periodam raksturīgajām zīmēm kā saplīsis telefons, dators, mašīna, nenotikušas tikšanās, bezjēdzīga sarakste, kas neļauj nonākt pie kādiem slēdzieniem. Tas ir Visuma veids, kā tas runā ar tevi, sakot – apstājies, atpūties, apdomā – kur tu vispār traucies? Vispirms nospraužam mērķi, ievirzām savas aktivitātes ar sevi saskanīgā gultnē un tika tad traucamies.
Lai mierīgi, skaisti un vērtīgām atziņām bagāts šis svētku noskaņu laiks!