svētdiena, 2015. gada 20. decembris

Latvijas karma – NODEVĪBA

 

Varbūt kādam ziņa, ka Krievijas militārā lidmašīna ceturtdien pārkāpa Igaunijas gaisa telpas robežu neliksies būtiska, jo tas jau šajā gadā ir darīts 3 reizes, bet manī šī ziņa radīja pārdomas.
Varbūt kādam ziņas, ka esam vairākkārtīgi snieguši palīdzību Krievijas kara kuģiem slikto laika apstākļu dēļ arī liksies nenozīmīgas, bet manī šīs ziņas jau radīja satraukumu.
Pašlaik sabiedrība ir nomierinājusies, ka mūsu valstij briesmas nedraud, jo mūs sargā NATO spēki, bet vai tiešām situācija ir tik droša?

Man neliek mieru notikumi cariskajā Krievijā 1915.-1918.gadā, kas deva Latvijai iespēju iegūt brīvību, bet par kādu cenu? Krievijas cars Nikolajs tika nodots, pret viņu tika organizēta slepena sazvērestība, un šajā sazvērestībā piedalījās arī mūsu tautieši. Es neesmu vēsturniece, tomēr, kad izlasīju grāmatu par pēdējo Krievijas caru Nikolaju, manī radās nopietnas pārdomas, vai Latvija 1918.gadā iegūstot brīvību, pateicoties Latvijas strēlnieku aktivitātēm  - boļševiku atbalstam un cara ģimenes nogalināšanai, nav uzņēmusies uz sevi smagu karmu? Kādā veidā mūsu valsts to izpirks? Daļu karmas mēs esam izpirkuši saistībā ar izsūtīšanu uz Sibīriju un 50 Padomju Latvijas nebrīves gadiem, bet vai visa karma ir dzēsta? Domāju, ka nē.

Mēs visi skolā esam lasījuši Andreja Pumpura eposu “Lāčplēsis” un mēs visi atceramies nodevēju Kangaru. Kāpēc Pumpuram radās doma uzrakstīt šādu eposu? Vai viņš bija garīgi tik augstu attīstīts, ka neapzināti spēja prognozēt Latvijas nākotni? Vai viņam Smalkajā plānā bija pieeja kādai ļoti senai informācijai par latviešu tautas nodošanu pagātnē? Atbildes es nezinu, bet nejauši eposs “Lāčplēsis” noteikti neradās.

Īsi pirms savas nāves slavenā igauņu dziedniece Vīlma Lūle savā pēdējā seminārā, kurš bija Latvijā, kura laikā arī viņa tika nodota no mūsu tautiešu puses, teica, ka Latvijas karma ir nodevība un, ka mums nāksies to izpirkt. Tas bija 2002.gadā un tas nozīmē, ka uz to brīdi mēs vēl nebijām valsts karmu dzēsuši. Kas ir noticis laikā no 2002.-2015.gadam? Esam kļuvuši materiāli turīgāki, Latvija ir sakoptāka, daudz skaistu ēku uzbūvēts un vecās ēkas ir renovētas. Tas viss patiešām ir labi, bet kas ir noticis ar mūsu tautas tikumiem?

Ja visus šos gadus es redzēju, ka nodevības parādās dažādos veidos Latvijas politiķu un biznesmeņu vidū, nododot citam citu, tad nespēju iedomāties, ka tā varētu Latviju skart daudz nopietnāk. Mani nepatīkami pārsteidza bijušā Latvijas valsts premjerministra un bijušās valsts kancelejas vadītājas aktivitātes un nostāšanās Krievijas pusē, neaizstāvot Latvijas iedzīvotāju intereses, kas bija viņu uzdevums agrāk, bet tagad aizstāvot citas valsts materiālās intereses, aizmirstot par Latvijas iedzīvotāju interesēm. Mani ļoti nepatīkami pārsteidza Valsts Kontroles bijušās vadītājas aktivitātes. Man šo cilvēku un viņu atbalstītāju, kas tagad izmanto valsts darbā gūto informāciju, lai uzvarētu cīņā ar tagadējo Latvijas valsts varu, ir ļoti žēl. Es saprotu, ka viņi neapzinās savas rīcības sekas un domā tikai par materiāliem labumiem. Es šādu rīcību uzskatu par Latvijas valsts nodevību. Varbūt tas skan bargi, bet es vēl ceru, ka šie cilvēki sāks domāt, ko viņi dara un “pamodīsies”.

Vērojot pārējās aktivitātes, kas notiek Latvijā, nesaucot konkrēti tās vārdā, manī ir izveidojies priekšstats, ka mēs lēnām tiekam nodoti citas valsts rokās un īsto mūsu  valsts nodevību vēl neesam piedzīvojuši, bet vēl piedzīvosim jau tuvāko gadu laikā. Vai kāds ir iedomājies, ka NATO ir bezspēcīga pret valsts vadītāju un viņu sabiedroto nodevību. Vai tiešām mūsu valstī atkārtosies 1940.gads? Es atbildi, protams, nezinu, jo to zina tikai Dievs, bet Dieva dotās zīmes rāda, ka tāda varbūtība pastāv. Zīmes rāda, ka mūsu valsts nodevēji ziedus iekarotājiem pasniegs Ventspils pusē un viņu draugi ieradīsies no jūras un pa gaisu. Es tiešām nezinu vai tā notiks, neuzņemiet šo informāciju par patiesību, tomēr mums ir par ko padomāt.

Mani tiešām uztrauc pašreizējie notikumi Latvijas politikā. Es gaidu kāda būs jaunā valdība, jo tai būs jāpieņem grūti lēmumi. Zīmes rāda, ka pagaidām tumsas spēki uzvar, Gaisma atkāpjas, bet varbūt tomēr viss beigsies laimīgi?

Kā mīkstināt Latvijas nodevības karmu? Mums būtu nepieciešams visiem ļoti nožēlot mūsu tautiešu un strēlnieku rīcību, kas brīvību centās iegūt uz citas tautas iznīcināšanas rēķina, izpildot slepenas organizācijas pavēles, nogalinot cara Nikolaja ģimeni un palīdzot boļševikiem īstenot revolūciju. Nožēla ir ārkārtīgi svarīga, lai mēs saņemtu piedošanu no Dieva. Drīz sāksies Ziemas Saulgiežu laiks, kad varam atbrīvoties no daudziem saviem grēkiem, tāpēc tik svarīgi ir lūgt mums piedošanu ne tikai par mūsu pašu pieļautām kļūdām, bet arī par mūsu tautiešu pieļautajām kļūdām, lai mīkstinātu mūsu valsts kopējo karmu. Pilnībā dzēst karmu mēs nevaram, bet mēs varam to mīkstināt, lai turpmākie notikumi mūsu valstij nebūtu tik smagi jāpārdzīvo.

Es aicinu katru šī raksta lasītāju iededzināt svecīti laikā no 21.-26.decembrim mājās vai baznīcā ar klusu, bet no sirds teiktu lūgumu Dievam piedot mūsu tautiešu pieļautās kļūdas 100 gadus senā vēsturē, lai Latvija varētu iegūt brīvību. Es aicinu visus tos, kam nav vienaldzīga Latvijas valsts nākotne š.g. 23.decembra vakarā ielikt logā degošu svecīti (lūdzu, neaizmirstiet par ugunsdrošību!) un lūgt par mūsu mīļo Latviju. Dievs mīkstinās mūsu karmu, un iespējams manas bažas nepiepildīsies, ja mēs katrs padomāsim vai mēs ikdienas dzīvē kādu nenododam, īpaši vai mēs ar savu rīcību nenododam savu valsti?

Lai kas notiks tuvāko gadu laikā, mīļie tautieši, atcerieties, ka eposam “Lāčplēsis” bija laimīgas beigas. Stiprus garus nevar pakļaut un verdzināt neviena cita tauta, tāpēc stiprināsim savu garu ar tikumīgu dzīvi un dzēsīsim savu slikto karmu ar pareizām izvēlēm un lūgšanām. Vai tas nav zīmīgi, ka arī mūsu valsts himna ir lūgšana Dievam?
Autore: Elvita Rudzāte

http://domatajs.lv/latvijas-karma-nodeviba/