pirmdiena, 2015. gada 21. decembris

Kas ir personīgais Dievs?

Šrī Bagavān, kāda jūsu mācība saka, ka Dievam nav formas, nav vārda, nav īpašību. Mēs radām Dievu ar formu, vārdu un īpašībām. No otras puses jūs runājat par gaismu, beznosacījuma mīlestību, prieku un svētību kā par dievišķajām īpašībām. Vai aiz tā visa stāv kāds mīlošs radošs spēks vai arī mēs radām paši ar savu iztēli?

Šrī Kalki Bagavatī Bagavāns:
“Vienotība saka, ka nav tāda Dieva radītāja, jo Vienotībā radītājs un radīšana ir viens. Bet pastāv visuma apziņa, kas nav radītājs. Šai visuma apziņai nav īpašību vai formas, tai nav vārda. Bet tā iemieso visas īpašības. Tas ir tāpat, kā koks ir “ielikts” sēklā, tā arī visas īpašības ir ieliktas šajā visuma apziņā. Jūs no tā visa sev paņemat un izveidojat savu personīgo Dievu, un tas, kāds ir šis Dievs, ir atkarīgs no jums. Jūs nevarat būt nožēlojams cilvēks, bet radīt sev lielu Dievu; tas nav iespējams.

Ja esat auguši attīstībā, tad no visuma apziņas varat piesaistīt sev daudzas īpašības. Tas, ko sev piesaistāt, kļūst par jūsu personīgo Dievu, un jūs varat izmantot savu personīgo Dievu savam labumam. Tie var būt gan pasaulīgie un materiālie labumi, gan garīgie labumi. Tāpat kā jūs izmantojat saules enerģiju, jūs varat izmantot savu personīgo Dievu savam labumam. Tā rīkojoties, jūs turpināt savu izaugsmi. Augot jums, aug jūsu Dievs. Un palielinās un spēcinās saite starp jums un jūsu Dievu.

Un beidzot, kad atstājat šo planētu, tad kļūstat par šo Dievu. Tagad mēs to zinām pavisam droši, jo daudzi cilvēki, kuri bija ar mums un kuriem bija personīgais Dievs, bet tagad tie vairs nav šajā pasaulē, tie ir kļuvuši par Dieviem un strādā Templī. Tā kā tie ir kļuvuši par Dieviem, tiem piemīt milzīgs spēks un tie palīdz cilvēkiem, kuri ierodas templī. Tiem piemīt spēks doties jebkur un palīdzēt cilvēkiem. Viens no Vienotības mērķiem ir padarīt jūs par Dieviem, kuri kalpo cilvēcei, ne tikai tad, kad esat uz planētas, bet, kļūstot pašiem par savu Dievu, palīdzēt visai cilvēcei.


Un jums jābūt pavisam skaidriem par to, ka Vienotībā nav ne Dieva radītāja, ne Dieva sodītāja, ne Dieva kritizētāja. Vienotībā nav tāda Dieva, kurš kontrolētu jūsu likteni. Jūsu likteni nosaka jūsu pašu karma, ģimenes karma, tautas karma un cilvēces karma. Jūsu likteni kontrolē un nosaka karmas likumi.”

Vienotības universitāte