otrdiena, 2012. gada 11. septembris

Par tuvojošos pāreju. Tunelis.


Ian Lisakov
2012.gada 23.augusts
No krievu valodas tulkoja Sandra Šņoriņa
 
Dažkārt, lai gan pēdējā laikā arvien biežāk, es vēršos pie saviem Gidiem ar personīgiem jautājumiem. Atbilde, kuru es saņēmu šajā reizē, ne tikai izskaidroja man to, ko es jautāju, bet arī sniedza pietiekami interesantu kopējo ainu, ko vēlos arī šeit atspoguļot.
 
Iztēlojieties diezgan nelīdzenu, kalnainu apkārtni, pārklātu ar daudziem ceļiem. Katram no tiem ir savi līkumi, savi pakalni un nogāzes, savi apvedceļi, savas bedres un savi taisni, līdzeni ceļi. Daži no šiem ceļiem reizēm satuvinās un krustojas viens ar otru; citi atrodas tik tālu viens no otra, ka to tuvināšanos vai krustošanos pat teorētiski nav iespējams iztēloties. Un pa visiem šiem ceļiem iet un iet cilvēki. Šie ceļi nav parasti. Kustēties pa tiem ir iespējams tikai vienā virzienā – uz priekšu. Tajos ir kaut kas no transportiera lentas vai metro eskalatora. Pat, ja jūs gribēsiet iet pretēji kustības virzienam, un pat, ja pieliksiet pūles to darot, jūs vienalga tiksiet aiznesti pareizajā virzienā, tikai tagad tas notiks atmuguriski.
 
Šo ceļu ir neticami daudz un tie ir ļoti dažādi, taču uz visiem pēdējā laikā ir redzama viena un tā pati ceļazīme. Šī zīme ir – „TUNELIS”. Pagaidām vēl tas nav visiem redzams ceļa līkumu vai pagriezienu dēļ. Bet tiem, kuri mēģina iet atmuguriski, tas, dabiski, nav redzams vispār, taču tas tik un tā tur ir. Visi mūsu ceļi kaut kādā veidā paliek atsevišķi, tomēr tai pat laikā starpdimensionāli tie nonāk pie viena un tā paša tuneļa. Nav nekādas iespējas tam tikt garām. Mums visiem, tādā vai citādā veidā, katram atsevišķi un visiem VIENLAICĪGI būs jātiek tam cauri. Daži no tiem, kuri ir koncentrējušies uz savu virzību/kustību vai, kuriem vienkārši patīk ziņkārības dēļ ielūkoties tālu uz priekšu nākotnē, jau redz tā ieejas tumšo arku, uz kuras deg sarkani cipari 12:12. Ir paredzams, ka virs šī tuneļa izejas degs zaļi cipari 21:12, un visi ceļi atkal pašķirsies, katrs uz savu pusi. Taču par to mums katram vēl nāksies pārliecināties.
 
Šī tuneļa īpatnība, atskaitot neizbēgamību, ir tumsa. Tas nelīdzinās tiem labi aprīkotajiem, drošajiem un apgaismotajiem tuneļiem, pie kuriem daudzi ir pieraduši. Vienīgais līdzeklis, kā nodrošināt drošību šajā tunelī, ir iekšējais miers un paša tunelim cauri ejošā koncentrēšanās, bet vienīgā gaisma – VIŅA PAŠA IEKSĒJĀ GAISMA. Daudzus tas ārkārtīgi biedē. Dažus tik ļoti, ka viņi ir gatavi izdarīt VISU, lai tikai izvairītos no došanās cauri šim tunelim, lai gan VIENĪGĀ iespēja šādā gadījumā ir nolekt no sava ceļa vēl lielākā NEZINĀMAJĀ. Un viņi tā arī dara, izvēloties neieskatīties sevī un neattīstīt šo savu Gaismu, jo šis process viņiem šķiet briesmīgāks par nezināmo un par tuneļa tumsu. Citi saprot, ka ir pārāk noguruši visās jomās un vairs vienkārši nespēs vai nepaspēs attīstīt šo Gaismu sevī. Tāpēc viņiem vienīgā iespēja patiešām ir lēciens. Taču pārējie, tā vai citādi, apzināti vai neapzināti, ar seju pa priekšu vai atmuguriski, virzās pretim šim tunelim.
 
Priekš viņiem tas jau ir diezgan tuvu. Ir atlicis vairs ne pārāk daudz laika un brīvības manevra veikšanai. Ir vērts pēc iespējas mazāk rosīties un pēc iespējas koncentrēties galvenajam, kas palīdzēs salīdzinoši viegli un droši iziet tam cauri, t.i. [koncentrēties] – pašam uz sevi, uz savu iekšējo Gaismu. Koncentrēties uz to, lai atklātu to sevī un, lai attīrītu ekrānus, kas apslēpj šo gaismu. Jo tīrāki būs šie ekrāni, jo spožāk šī Gaisma izstarosies uz āru un, jo gaišāka un vienkāršāka būs šī pāreja cauri šim tunelim.
 
Protams, pastāv iespēja izlikties, ka nekā tāda nav un turpināt parasto „niekošanos un gara mocīšanu” vai arī [turpināt] kustēties uz priekšu atmuguriski. Taču tad pastāv bīstamība, ka ieeja šajā tunelī var cilvēku pārsteigt nesagatavotu kādā visai neērtā stāvoklī: ejam sāniski vai jau atkal atmuguriski, ar ilgām raugoties pagātnē uz aizejošo, nosacīti gaišo ieejas punktu. Diezin vai tas ir produktīvs stāvoklis. Tāpat, kā arī centieni steidzīgi kaut kur apgriezties un noorientēties tumsā. Ja tas ir neizbēgami, labāk tomēr sagatavoties tam savlaicīgi.
 
Mūs neapšaubāmi kaut kur iznesīs. Un es ticu tam, ka viss nav tik briesmīgi un arka ar cipariem 21:12 patiešām pastāv un nozīmē Tuneļa beigas un nonākšanu jaunā ielejā. Vismaz mani Gidi mani cenšas pārliecināt par to. Tā jau nav pirmā pāreja mūsu vēsturē un nav arī pēdējā. Visa mūsu dzīve un vēsture ir cikliska un „spirālveidīga”. Es ticu arī, ka šī jaunā ieleja būs kaut kādā ziņā līdzenāka, laipnāka un gaišāka par mūsu pašreizējo vietu un ZINU, ka, lai arī mūsu ceļi tur no jauna pašķirsies visā savā daudzveidībā, NEVIENS NO MUMS pēc šīs pārejas nebūs tāds pats kā IEPRIEKŠ. Un šīs (tāpat kā jebkuras tādas) pārejas mērķis acīmredzot ir tieši tāds.