otrdiena, 2015. gada 24. novembris

Tici. Uzticies. Sildi. Pateicies.

 


Cilvēki ir kopā, kamēr vien viņi grib būt kopā. Ne pienākums, ne parāds, ne gods, ne morāle, ne bērni nepiesien vienu cilvēku pie otra. Kad cilvēks vēlas aiziet, viņš aizies no mājas, no bērniem, no mirstošā. Kamēr negrib – paliks blakus.

Kad cilvēks vēlas būt ar tevi, nekādi tavi trūkumi viņam nepatraucēs. Kad cilvēks vēlas aiziet, nekādas labās īpašības viņu nenoturēs.
Lai cik neglīts un nepievilcīgs tu būtu, kādam noteikti tu iepatiksies. Lai cik skaists un pievilcīgs tu būtu, ir kāds, kurš tevi atstums.
Ja tevi atstūma, tas neko nenozīmē. No tā tu nekļūsti ne sliktāks, ne mazāks un nekas briesmīgs nenotiek. Tavs cilvēks pasaulē ir un viņš tevi pieņems tādu, kāds esi.


Ja tevi pieņēma, reiz jūs tāpat šķirsieties – ja ne dzīvē, tad – nāvē. Novērtē to, kas ir, nenožēlo to, ko pazaudēji un nebaidies zaudēt.
Priecājies, ka ir cilvēks, kurš staro tev. Staro pats: jo vairāk gaismas, jo mazāk baiļu, jo mazāk baiļu,jo mazāk tumsas dvēselē.


Lapa, kura vēlas atgriezties koka zarā, var peldēt pret straumi un lidot pret vēju. Bet koks nepieaudzēs to vecajam zaram.
Jo vairāk mīli, jo vairāk dāvā mīlestību, jo vairāk tās paliek. Ja, dāvājot mīlestību, jūti sāpes vai naidu – tātad tu cilvēkam iedevi indi šokolādes glazūrā. Diez vai ir vērts prasīt pateicību par tādu dāvanu.


Atlaid. Ļauj cilvēkam būt kaut kam vairāk par tavas mīlestības spoguli. Izkūsti mīļotajā – rets talants un lāsts vienlaicīgi. Esi pats, esi cienīgs, aizmirsti par bailēm – reiz viņš vienalga atgriezīsies. Bet, ne šodien.
Tici. Uzticies. Sildi. Pateicies. Nedomā par to, kas var notikt – tikai par to, kas ir šeit un tagad, ugunī un ūdenī – zem zvaigznēm.
Aizej, pirms no mirušas mīlestības sāks smirdēt pēc maitas. Atnāc līdz tam, kad vēlme pārvērtīsies par apsēstību.


 Tas, kas nopirkts par naudu, ir tikai naudas vērts. Tas, kas izlūgts, izraudāts, atņemts, nozagts, paturēts, tiks vienalga atņemts. Tas, kas dots no laba prāta, no sirds – ir nenovērtējams.


Kā atpazīt tavu cilvēku? Vienkārši! Tu iesi tam pretī un sastapsi viņu ceļa vidū. Viņš nezināja. Tu nesauci. Jūs atradāties. Un, lai kur jūs pirms tam būtu devušies, tagad jums ir pa ceļam.

Nika Bathen

https://gintafiliasolis.wordpress.com/2015/10/26/tici-uzticies-sildi-pateicies/