trešdiena, 2015. gada 25. novembris

Bīstami! Elektriskā tējkanna kā genocīda elements jeb nāvējošā plastmasa

http://dievietei.focus.lv/bistami-elektriska-tejkanna-ka-genocida-elements-jeb-navejosa-plastmasa/

Ja 20 gadus esi vārījusi ūdeni plastmasas tējkannā, tad pat nebrīnies ja tava veselība kļuvusi patiešām slikta.. Kā nekā plastmasa ļoti pavājina tavu organisma imunitāti.

Vārīšanās rezultātā no tējkannas sieniņām noārdās polimēra molekulas fragmenti, kas pēc tam iekļūst ūdenī un tad jau arī tavā organismā. Kas notiek tālāk ar plastmasu? Padomā nu pati! Ja šīs daļiņas noārdās, tad tās izdala toksīnus, kas mūs intensīvi indē. Ja šīs vielas no organisma uzreiz neizdalās, tad tās noklāj zarnu sieniņas, kas pēc laika pārvēršas onkoloģiskās slimībās.

Saprotams, ka, vienu reizi lietojot šādu ūdeni, organismā nokļūs vien niecīga daļa kaitīgā produkta, bet, ja ofisā dienas laikā izdzersi vidēji 2 tasītes tējas vai kafijas, tad plastikas daļiņas organismā visu laiku uzkrāsies un tur sāks “darboties”..

Vēlos piebilst, ka pati ideja ar elektrisko tējkannu nav jauna. Jau Amerikas kolonizācijas laikā indiešiem pārdevās daudzkārtains cinkots katliņš ēdiena pagatavošanai. Tas bija cinka, alvas un arsēna sakausējums. Ļoti ātri virsējais cinka slānis cilvēkiem radīja saindēšanos. Paši indieši šo katlu nosauca par „Indes katlu”. Bet vēl pavisam nesen šo brīnumu varēja iegādāties e-bay interneta izsolē.

Kategoriski vajadzētu atteikties no plastmasas tējkannām un plastmasas traukiem vispār! Ja tas nav iespējams, tad vismaz neglabā ilgi šajos traukos šķidru pārtiku. Nopērc dzelzs elektrisko vai keramisko tējkannu, bet produktus uzglabā stikla traukos.