pirmdiena, 2015. gada 6. aprīlis

Kā notiek pieņemšana?

Kā notiek pieņemšana?
Šrī Bagavāns
“Redziet, prāts ir ļoti labs biznesmenis. Tas pavisam dabiski dara to, kas tam ir izdevīgi, to kas tam atmaksājas. To, kas tam nav izdevīgi, prāts nedara. Kad jūs kaut ko nepieņemat, tad pirmais, kas jāapzina- tas ir fakts, ka tā notiek.
Cīnoties ar notiekošo, jūs radāt daudz konfliktu. Bet konflikts patērē milzīgu enerģijas daudzumu. Kad zaudējat enerģiju, tad kļūstat nelaimīgi un bieži vien jūs piemeklē neveiksme. No otras puses, ja pieņemat visu, kas notiek, tad nav konflikta. Ja nav konflikta, tad nav enerģijas zuduma.
Kad enerģija ir rāma un mierīga, tad tā netiek iztērēta vai zaudēta. Tā kļūst par prieku un laimi. Tas savukārt noved pie lielākiem sasniegumiem. Ja redzētu visu šo procesu no augstāka skatījuma, tad pavisam dabīgi to pieņemtu, jo tā jums ir vislabākā izvēle. Jūs nevarat darīt lietas, kas neatmaksājas, ir neizdevīgas.
Nez kādēļ jūs esat iedomājušies, ka ar kaut ko cīnīties, tas ir labi. Un tā jūs cīnāties ar to.
Kad pamanāt, ka cīniņš nenes panākumus un ieguvumu, tad prāts to pavisam dabīgi izbeidz. Jums tikai jāsaskata, cik jebkurš cīniņš ir neizdevīgs, un tad viss ir cauri un beidzies. Tas ir ļoti vienkārši, tikai jūs neesat raduši tā sevi un notiekošos vērot, un tad situācija sarežģās.
Bet, kad reiz to iemācāties, tad tas kļūst tikpat viegli kā elpošana, bet līdz tam jums šķiet: “Kā gan to lai izdaru?” Šai lietai vajag mazliet piepūles un sapratni. Ja pieņemšana joprojām šķiet grūta, tad te esmu es. Ja zināt kā man lūgt, tad tas notiks un piepildīsies vēl ātrāk.”


Vienotības universitātes Atmodas mācība