ceturtdiena, 2020. gada 15. oktobris

oktobrī = 14.10.2020. Trešdiena

 

14.10.2020. Trešdiena

Kosmosā spriedze sit augstu vilni, tur garlaicīgi nav, tas ir droši! Attiecību skaidrošanas vairāk nekā varētu vēlēties, un konfliktu dzirksteļošana jūtama arī te uz Zemes. Dažu dienu sprakšķ vairāk, citu mazāk.

 

Šodien glābējkomandā ir abas sievišķās planētas Mēness un Venēra, abas nopietnajā un pragmatiskajā Jaunavas zīmē. Tātad, gan jūtas, gan zemapziņa ir sazemētas zemes enerģijā un var līdzēt daža laba emocionālā ugunsgrēka dzēšanā. Jaunavas Venēra oktobrī ir kā glābēja daudzās šī mēneša neviennozīmīgajās situācijās. Būdama pietiekami praktiska un kārtību mīloša, tā var šajā ballītē ieviest nedaudz sistēmas un mazināt spriedzi. Ja šajā laikā izdodas noskaņoties ar Venēru uz viena uztveršanas viļņa, tad procesi var nest labus augļus. Kāpēc tā? Tāpēc, ka šobrīd Venēra ir mierā ar sevi un labi sadzīvo ar pārējiem debess iemītniekiem, bet īpaši brīnišķīgās attiecībās ar bargajiem kungiem no augstās un aukstās Mežāžu mājas. Venēra ir kā apzinīga sekretāre, kura prot saorganizēt haotiska priekšnieka darba dienu, viņa ir arī pietiekami vērīga un prot norādīt uz kļūdām un nepareizībām citu rīcībā.

 

Uz romantiku un maigu jūtu izrādīšanu arī nevajadzētu cerēt, jo Venēra ir arī piekasīga, ietiepīga, pārāk kārtīga un pat kautrīga. „Jūtu higiēnas” pārbaude var tikt sarīkota tīri pragmatiski un tai šķietami loģisku un tikumisku apsvērumu dēļ. Venēru no taisnā ceļa var novilināt Neptūns, svētdien nostājoties tieši pretī, vēloties pašūpoties ilūziju un sapņu šūpolēs, bet vilinot un dullinot jau tagad . Hmm, interesanti, cik perfekcioniste Venēra ļaus saburzīt izgludināto bruncīti un izjaukt perfekto sekretāres copīti? Vai spēs ateikties no piedāvātās vīna glāzes („ārstnieciskos” nolūkos, taču). Vai Neptūns ieliks tai rokā otu un pasniegs krāsas un taps neatkārtojams mākslas darbs, vai atnāk Mūza un top dzeja vai deja (pāru dejas tikai divatnē un izolētībā, to jau zinām, vai ne? Ha.).

 

Tā kā šodien arī Mēness ir ar Venēru cieši kopā, tad Neptūna izaicinājums šodien var neizdoties un tas paliek kā nojausma un vilinājums turpmākajām dienām bez Jaunaviskā kārtības uzrauga Mēness klātbūtnes. No citas puses, ja nu Jaunaviskais jūtu un zemapziņas cietoksnis padodas Neptūna neatvairāmajiem vilinājumiem? Tālākās fantāzijas turpināt ļauju ik katram pēc savām sajūtām.

 

Šodien precīzi pretī viena otrai nostājas abas vīrišķās planētas – Saule un Marss. Ļoti nevienlīdzīga pozīcija: Saule Svaru zīmē ir par mieru, skaistumu, harmoniju, par pareizo risinājumu miera ceļā. Bet Marss no savām Auna pozīcijām to nevar pieļaut. Lai arī retrogrādā kustībā, tas ir un paliek Marss. Ar kareivīgumu, agresijas piesitienu, par egoismu. Marsam vajag pierādīt, pakļaut un karot. Lai arī tas būtu putuplasta zobentiņš un aizsietas acis, tas var vicināties un paust savas pretenzijas kā ietiepīgs pusaudzis, kurš sevi uzskata par varenu mačo. Kas mums no tā? Konfliktējam paši, konfliktē apkārtējie. Citi pa mājām, citi kāpj tribīnēs.

Vispār, šogad oktobris ir ļoti „nederīgs” mēnesis attiecību kārtošanai visos līmeņos, jo debesīs kašķējas attiecību planētas. To jūtam arī mēs te, uz Zemes visos līmeņos. Ko darīt? Neskaidrot attiecības ģimenē un neizcīnīt cīņas, kurš ir galvenais. Neiet skaidroties pie priekšniekiem un brigadieriem. Ja paši esam subordinācijā augstāk, tad apspriežamies ar sevi par savu ietekmes un ambīciju paušanu, konfliktēšana var vēlāk vērsties pret pašu. Varbūt, labāk vakarā izskriet krosiņu vai izsvīst sporta klubā, arī tas palīdz.

 

Šodien ir tā diena, kad jau trešo reizi šajā gadā Merkurs griežas savā atpakaļgaitā. Un tā viņš kustēsies līdz pat 3.novembrim. Regulārie astroziņu lasītāji jau zina un atceras, ko šajā laikā darīt ieteicams un, ko nav ieteicams.

 

Ar ko atšķiras šī reize? Raugoties no viedokļa, ka pašlaik atpakaļgaitā būs divas no personīgajām planētām, nav ieteicamas fundamentālas lietas, tas kas ir ar ilgstošu darbību un ilgstošu rezultātu paša dzīvē. Nieks, ja jāpārlīmē tapetes koridorā, bet, ja uzņēmums jādibina vai nopietna plānota ķirurģiska iejaukšanās u.c.? To vajadzētu bīdīt uz novembra beigām, ja vien iespējams.

Šoreiz Merkurs savu atpakaļgaitu sāk Skorpiona zīmē un steigsies atpakaļ uz Svaru zīmi. Tā izskatās, ka nav līdz galam nokārtotas attiecības ar lielo trijotni un Merkurs dodas pēc paskaidrojumiem un precizējumiem, to redzēsim novembra vidū. Šajā reizē, mainot virzienu, savā cilpā Merkurs ir ievilcis pārsteigumu meistaru Urānu. Abi divi nav nekādi mierīgie zeļļi. Ko šis pārītis var „izšaut”? Haotiskas darbības uz emociju pamata, kad CNS ir īssavienojuma režīmā – tāda trakomājas normāla ballīte. Skatāmies, vērojam vai piedalāmies, tas atkal atkarīgs no katra personīgā planētu stāvokļa.

 

Kādam tās būs attiecības ar ikdienā satiekamiem cilvēkiem, draugiem un līdzīgi domājošiem. Vārdi var izšauties ātrāk kā spējam piedomāt par paklusēšanu. Varbūt, labāk klusējot risināt prāta uzdevumus, vai jautājumu un atbilžu spēles, tādā veidā nonākot pie sev vajadzīgās atbildes un risinājuma no netradicionāla viedokļa. Tad uzsist sev uz pleca - kas to būtu domājis!

 

Skorpioniskais Merkurs var atgriezt atmiņā kādus pāridarījumus, analizēt notikumus un emocijas. Atcerēties aizvainojumu no kaimiņu Ingmāra vai kaimiņienes Mārītes un krāšņā emociju buķetē vai indīgā piezīmē izšauties verbāli. Cerības ir uz Jaunavisko Venēru, kura neļaus netīrus un sliktus vārdus mutē ņemt, lai nav pēcāk ar ziepēm mēle jāmazgā. Jā, jā, jāvalda mēle arī sarunās ar brāļiem, māsām astrologiem , jau minētajiem kaimiņiem, kompjūteristiem un izpletņlēcējiem un citiem kreatīviem tipiņiem.

 

Dzīve jau rit uz priekšu, nevis atpakaļ, tikai šajā periodā tai tiek piešķirts cits ritējums, kas prasa uzmanību, vedina uz pārdomām un analītisku situāciju izvērtēšanu, virzīšanu vai bremzēšanu. Un, ja kāda ķibele gadās, tad varam droši to piedēvēt Merkuram – „ Tas bija Merkurs, nevis es!”