trešdiena, 2018. gada 12. septembris

lekcija HIDROLĀTU PIELIETOJUMS IKDIENĀ UN TO ENERĢĒTISKĀ IEDARBĪBA



Augu pazinējas Solvitas Kūnas un aromterapeites Ingas Nemšes lekcija HIDROLĀTU PIELIETOJUMS IKDIENĀ UN TO ENERĢĒTISKĀ IEDARBĪBA
Sestdien, 2018.gada 15.septembrī 13:00-13:30
Pokaiņu meža Infocentrā
"Zināšanu Gadatirgus 2018" ietvaros


Auga hidrolātu (ziedūdeni) iegūst kā blakusproduktu auga ēteriskās eļļas destilācijas procesā. Šajā procesā caur augiem plūst karsts tvaiks, kurš paņem līdzi ēteriskās eļļas un citus auga ķīmiskos savienojumus, kas ir vieglāki nekā ūdens. Tvaikam kondensējoties, rodas hidrolāts. Tas satur ēterisko eļļu nelielās devās, kā arī vērtīgas miecvielas un minerālvielas (mikroelementus). Hidrolāta iedarbība nav identiska ēteriskās eļļas iedarbībai, jo hidrolāts satur ūdenī šķīstošus elementus, kuri nav attiecīgā auga ēteriskajā eļļā. Hidrolātu nav iespējams saražot mākslīgi (radīt sintētisko hidrolātu).

Auga hidrolāts ir piesātināts ar auga enerģētiku un mīlestību – tas ir auga smalkā un ēteriskā ķermeņa ūdens. Jau senie ēģiptieši un romieši zināja, ka hidrolātiem piemīt dziedinošs spēks, un tie iedarbojas ne tikai fiziskajā līmenī, bet arī psihoemeocionālajā un enerģētiskajā līmenī. Tā kā cilvēka ķermenis sastāv no apmēram 70% ūdens, tas īpaši labi uztver auga smalkā ķermeņa vēstījumu.

Lekcijas laikā tiks plašāk apskatīta baltegles, ievas, vībotnes un Itālijas salmenes hidrolātu iedarbība. Būs iespēja arī notestēt un iegādāties gan šos, gan citus hidrolātus.

www.cade.lv
www.aromaessence.lv
Instagram: latvianaromaessence