ceturtdiena, 2018. gada 22. marts

Vienas apziņas spēks



Katram mums dzīvē ir bijis brīdis, kad esam uzdevuši jautājumu - kāpēc ar mani tā notika? Un atkarībā no sāpju un ciešanu dziļuma sākas arī meklējumi un atbilžu iegūšana. Dzīve piedāvā vienu pārbaudījumu pēc otra, vienu mācību pēc otras, vienu skolotāju pēc otra... līdz atrodam tīrāko un taisnāko ceļu. To, kas sāk sniegt atbildes. Tās atbildes, ko gaida prāts un sirds.

Viena no šādām skolām, kas sniedz alkstošajiem atbildes, ir O&O Academy (Vienotības Akadēmija). To dibinājuši avatāri šrī Amma un šrī Bagavāns, bet pirms gada Akadēmijas vadību un darbu ar rietumu pasauli pārņēma abu avatāru dēls Krišna ar sievu Prītu. Un nu darbs un nospraustā misija saņēmusi vēl papildspēkus, enerģiju un orientēta uz rietumu pasauli. Tātad mums. Mūsu iekšējai evolūcijai. Mācības kļuvušas vēl saprotamākas, vēl adaptētākas mūsu domāšanai un pasaules redzējumam. Visu četru dibinātāju misija un nodoms aizvest cilvēci uz Atmodu, uz Apgaismību un, esot tur, izbeidzas arī ciešanas. Te runājam pirmkārt jau par iekšējām ciešanām. Kad ciešanas un sāpes cilvēkā sakrājušās kādā noteiktā daudzumā, tad tās sāk manifestēties ārējā pasaulē. Daudzi patlaban nemaz neapzināmies, ka dzīvojam ciešanās. Tik ierastas tās ir. Un mūsu sabiedrība un saņemtā audzināšana mums nav mācījusi to, kā atbrīvoties no ciešanām, ko darīt, kā darīt. Ierasti mēdzam vainot visus un visu pasauli. Bet O&O Academy mācītajā mēs neatradīsim neko, kas liktu mainīt vai vainot ārējo pasauli vai pielabot otru cilvēku. Šrī Bagavāna teiktais tikai un vienīgi virza ieskatīties katram sevī. Vienotības Akadēmijas pasniedzēju mācītais ir prātam viegli saprotams un dvēselei pazīstams. Un vēl. Nekas te nav jāatliek vai jāgaida labāki laiki! Tas brīdis ir tagad. Viss jādara ir katram tagad. Pašam.

Vienotības Akadēmijas docētāju mācītais sniedz ieguvumu un gandarījumu ikvienam. Tās ir baudījums gan iesācējam, kurš nekad nav meditējis, pat ne piedalījies jogas nodarbībās, nav vegāns vai veģetārietis, kurš nav pat skatījies šādu prakšu virzienā. Un vienlaikus šrī Ammas un Bagavāna mācības sniedz gandarījumu un tālāku izaugsmi arī pieredzējušam meditētājam. Tā kā dotais paredzēts visai cilvēcei, tad arī sniedz vajadzīgo pieredzi ikvienam, kurš meklē transformācijas un vēlas dzīvot skaistu dzīvi. Te nav nekā kopīga ar pietuvošanos austrumu mācībām. Būtība nav saistīta ar austrumiem vai rietumiem, te ir viss par cilvēku. Te aizejam tālāk par ierasto uztveri, te aizejam tālāk par uzstādītajiem prāta ierobežojumiem.

Mācības vērstas uz to aizvien pieaugošo cilvēku daļu (jauniem vai veciem), kuri apzinās. Kuri sāk iet apzināšanās ceļu. Pasaulei šodien ir vajadzīgi politiķi, kuri apzinās to, ko dara; ārsti, kuri apzinās to, ko dara; vecāki, kuri apzinās to, ko dara; un profesionāļi jebkurā jomā, kuri apzinās to, ko tie dara. Apzināšanās stāvoklī esoši cilvēki. Politiķi ir lielisks instruments, kas spēj transformēt esošās sabiedriskās struktūras. Tādējādi cilvēkiem, kuri vēlas vairot savu politisko varu, ir jāinvestē enerģija un uzmanība savai iekšējai evolūcijai un jāizmanto šī iekšējā evolūcija katrā lēmuma pieņemšanas vai debatēšanas procesā, katrā apspriedē un visā, kas saistīts ar sabiedrības labklājību.

Tāpēc viss sākas ar apzināšanos. Par to tagad daudz runā un raksta. Jā, jāsāk ar to, ka apzināmies to, kādi esam. Vienotības Akadēmija mudina ieskatīties vairāk negatīvajās emocijās nekā pozitīvajās. Mums ir daudz pozitīvo sajūtu, bet tad, kad pievēršam uzmanību negatīvajām emocijām, tad cilvēks no tām kļūst brīvs! Nevis brīvs no negatīvā, bet kļūst brīvs. Kļūst viegli un labi, kad esam apzinājuši savu tumsas pusi. Atnāk prieks. Un jebkurš prieks ir pozitīva sajūta. Tieši no tā, no kā mēs gribam izvairīties!, nāk pozitīvās sajūtas. Tāpēc Vienotības Akadēmija nerunā vai runā maz par pozitīvajām sajūtām, bet tur nogādā. Tur aizved.

Kaut vai dusmas. Labākais veids, kā tikt galā ar dusmām, ir apzināt tās! Kaut uz mazu brīdi. Un tūlīt pat tās nomierinās. Pamēģiniet. Un tad, kad esam sapratuši, ka dotajā brīdī esam dusmās, tad pastāv divas izvēles - vai nu ieklausīties apzinātajā (faktā, ka man ir dusmas) vai ignorēt. Ja ignorējam, tad visticamāk reaģēsim (nevis atbildēsim) un tad tas var vēl vairāk sarežģīt radušos situāciju un vēlāk pāriet vēl citā emocijā, piemēram, vainā. Ja apzināti pievēršam dusmām uzmanību, tad dusmas kļūst par radošo enerģiju. Tas notiek pamazām un dzīvē sāk notikt fantastiskas lietas!

Apzināšanās. Cilvēka prātam ir tendence kavēties vai nu pagātnē (labās, sliktās atmiņās), vai arī bažīties, stresot vai fantazēt par nākotni. Tāda ir prāta daba. Tikai tad, kad apzināti esam tagadnē, tad sākam saprast, izjust, kas ar mums notiek. Ko redzam, ko dzirdam, ko sajūtam. Tad sākas apzināšanās. To sākumā jātrenē. Pēc tam jau tas kļūst par automātisku dzīvesveidu. Kad sākam redzēt to, kas iekšēji notiek tagadnes brīdī, tad arī sākas pieņemšana. Sevis pieņemšana, visa notiekošā pieņemšana. Jau iepriekš runājām, ka cilvēki bieži pat neapzinās, ka dzīvo ciešanās. Bet ciešanas ir prāta pretošanās tam, kas notiek. Tā ir pretestība. Pretestība, savukārt izzūd tad, kad esam pateicībā.

Vienotības Akadēmijas pasniedzēji māca apzināt kādu ļoti vienkāršu faktu.

Eksistē divi apziņas stāvokļi. Varam tos saukt par zemāko un augstāko apziņu, varam tos saukt par es-apziņu un vienotu-apziņu, skaistu un laimīgu apziņas stāvokli. Un mēs esam vai nu vienā, vai otrā. Pa vidu citu apziņas stāvokļu nav. Kad esam es-apziņā, tad pieredzam dusmas, sāpes, naidu, ciešanas, aizvainojumu, aizdomas, bailes utt. Kad esam vienotajā-apziņā, tad esam mierā, laimē, labsajūtā, priekā, piepildījumā. Pamazām, soli pa solim, vērojot sevi, apzinot sevi, mēs aizvien vairāk atrodamies un izvēlamies atrasties vienotajā apziņā, kas arī aizved uz Atmodu, uz Apgaismību.

Tāpēc šrī Bagavāns saka: "Lai cilvēce ieietu jaunajā Zelta laikmetā, cilvēkiem ir jābūt apgaismotiem. Apgaismību nevar iedot no ārpuses. To sasniedz katrs cilvēks individuāli. Apgaismību var sasniegt caur apzināšanos." Un turpina: “Apzināšanās ir viss un visu lietu sākums un noslēgums. Cilvēkam ir jāsaprot, ka apzināšanās viņu neaizvedīs kaut kur citur. Tā neatbrīvos no greizsirdības. Ir jāapzinās, ka apzināšanās neatbrīvos cilvēku no dusmām. Tā nepadara viņu par svēto. Nepavisam ne. Apzināšanās tikai sniedz brīvību.”

Mēs esam radītāji. Mēs katrs katru brīdi radām. Šajā brīdī radām nākamo. Un to, ko radām, nosaka tas apziņas stāvoklis, kādā esam. Ja esam es-apziņā, tad to arī radām. Tad radām sevī un šajā pasaulē vairāk dusmu, baiļu, greizsirdības utt. Ja esam vienotā-apziņā, tad tādu radām nākamo brīdi. Labo lietu un notikumu radīšana notiek Vienā-apziņā. Vienotās apziņas laukā.

Mazliet vairāk par es-apziņu
Iepazīsim vai pareizāk, atpazīsim, es-apziņas izpausmes. Mēs esam es-apziņā tad, kad meklējam vainas ārējā pasaulē, kad esam aizdomīgi, neticīgi, bailīgi. Nu jā, arī skaudīgi. Tad, kad mums neizdodas, kad citi vainīgi, kad aizmuguriski aprunājam, kad kritizējam un nosodām, kad jūtamies slikti un esam slimi... laikam pietiek... bet te nav viss.

Spriedzes samazināšana. Kā to panākt?
Spriedze rodas no uz sevi vērstas, egoistiskas domāšanas veida, kas arī ir viens no es-apziņas izpausmes veidiem. Lai atbrīvotos no stresa, jāpārstāj uzskatīt citus par savu problēmu iemesliem un stresa brīdī uzmanību varam pārvirzīt uz savu elpošanu un patieso tajā brīdī esošo emociju. Šis padoms ir neaptverami lielisks palīgs ikvienam – padotajiem, vadošajiem, studentiem, sportistiem, mākslas pasaules cilvēkiem, ģimenes cilvēkiem, visiem… lai kas mēs būtu.

Mazliet vairāk par vienu-apziņu
Mēs esam vienotajā-apziņā tad, kad tas, kas parasti traucē un krīt uz nerviem, vairs nekrīt uz nerviem, un netraucē. Tad to pat nejūtam un nedzirdam. Esam mierā ar pasauli, ar notiekošo. Mēs esam vienā-apziņā tad, kad nemainām ārējo pasauli, kad nevainojam citus, kad pieņemam sevi, esam iekšējā mierā, laimē, labsajūtā, kad esam veseli un jūtamies piepildīti. Dzīvojot arvien vairāk un vairāk vienā-apziņā uzlabojas veselība, dzīvē ienāk pārpilnība, labklājība, bagātība. Mēs pieņemam gudrus, viedus un situācijai atbilstošus lēmumus. Uzlabojas attiecības, veiksme un izdošanās kļūst par dzīves sastāvdaļu. Un par mūsu ikdienu kļūst laimīgi gadījumi un sakritības jeb sinhronitātes.


21.-22.aprīlī Latvijā trešo reizi notiks kāds īpašs seminārs Avots & Sinhronitātes, kas arī ieved visā iepriekš runātajā.
Kāds ir kursa Avots & Sinhronitātes galvenais koncepts? Kā radies šis nosaukums?
Avots & Sinhronitātes galvenais koncepts ir avota spēka un apziņas spēka sastapšanās, kas sniedz fenomenālas pārmaiņas trīs svarīgākajās dzīves jomās – veselībā, attiecībās un pārpilnībā. Vārds “avots” nozīmē universālā apziņa; šis vārds tiek lietots tāpēc, ka tas simbolizē ko vairāk par reliģiju un pasaules sašķeltību, nevienprātību. Sinhronitātes attiecas uz brīnumainiem notikumiem. Pieredze rāda, ka dzīve, ja tiek dzīvota no strespilna iekšējā apziņas stāvokļa, ārēji kļūst par cīņu. Bet, kad cilvēks dzīvo skaistā apziņas stāvoklī un spēj piekļūt avota spēkam un apziņas spēkam, tad sāk notikt brīnumainas sakritības. Kursā dalībnieki apgūst brīnumpilno sakritību radīšanas zinātni. Arī laimes radīšanas pamatā ir zinātne; veiksmes radīšanas pamatā ir zinātne; sakritību radīšanas pamatā ir zinātne; izdevību un iespēju radīšanas pamatā ir zinātne. Un šo noslēpumu mēs apgūstam Avotā & Sinhronitātēs.

Kāpēc tas vajadzīgs Eiropai un Latvijai?
Kurss Avots & Sinhronitātes tiek piedāvāts katrai tautai un zemei visos platuma grādos. Pateicoties kursa tīrajam transformāciju potenciālam, to paguvuši iemīlēt jau daudzās valstīs. Šajā pavasarī paralēli ar mums seminārs notiek vēl vismaz 10 Eiropas valstīs. Ir pienācis laiks fundamentālai apziņas revolūcijai! Citādi mēs turpinātu ceļu pretim sašķeltībai, separācijai un citām nelaimīgām un postošām izpausmes formām. Ja vēlamies redzēt vienotu Latviju un vienotu pasauli, tad mūsu apziņā ir jānotiek radikālai attīstībai. Citas ceļa jau nav.

Kā notiek šis seminārs?
A&S ir ļoti jaudīgs tiešraides translējums no Indijas. To vada Prīta un viņai palīdz īpaši sagatvoti O&O Academy docētāji. Notikums vienlaikus tiek translēts uz vairākām norises vietām. Šādai norisei ir savas priekšrocības- apvienojas dalībnieku savstarpējā enerģija un vairojas arī kolektīvo meditāciju spēks. Prīta vada izglītojošās nodarbības un viņa pasniegs arī kādu īpašu dāvanu, kas ietekmēs visu dalībnieku apziņu. Kursā pasniegto zināšanu pamatā ir mūsdienu zinātnes pētījumi un atzinumi par ķermeņa un smadzeņu darbību un to saistību ar apziņu. Sesijās notiek meditācijas, kuru laikā dalībnieki ļoti prasmīgā veidā tiek vadīti iekšējos pētījumos jeb iekšējā ceļojumā, kurā pazūd ierobežojumi.

Ko varam sagaidīt no šī semināra?
Dalībnieki var sagaidīt attiecību, emociju un savu iekšējo sajūtu dziedināšanu, pamatīgas mīlestības atmošanos sevī. Tāpat tie var sagaidīt iekšēju atjaunošanos un ķermeņa atdzīvošanos. Šis ceļojums atver jaunas atskārsmes, kā arī karjeras dzīvē atnāk jauni un progresīvi risinājumi. Dzīvē ienāk brīnumainas pārpilnības plūsma.

21.-22.aprīlī Latvijā, Jūrmalā notiek seminārs Avots & Sinhronitātes. Ja tikko lasītais Tevi uzrunāja, tad esi klāt un piedalies!
Vairāk par kursu var lasīt un skatīt vietnē www.fenomenslatvija.com
Tur arī reģistrācija