trešdiena, 2018. gada 14. marts

15 godīgi Irinas Hakamadas citāti


https://gintafiliasolis.wordpress.com/2016/10/23/15-godigi-irinas-hakamadas-citati/


…par vīriešiem, ilūzijām, aizvainojumiem un likteņa triecieniem.

Mēs esam tik dažādi, tik ļoti dažādi. Drosmīgi, bailīgāki, izlēmīgi, neizlēmīgāki. Taču šajā dzīvē mums visiem Ir svarīgi būt gdīgiem pret sevi. Irinu Hakamadu pasaule pazīst kā līderi un drosmīgu sievieti un tāpēc kadam noteikti būs svarīgi daži viņas dzīves principi.
  1. Pirmais, kas jāizdara, ir jāatbrīvojas no ilūzijām par princi baltā zirgā, kurš tevi atradīs, pacels uz rokām un nesīs pāri visām likstām. Ar laiku vīrietim apnīk vilkt un stiept un tu krīti, kā smags čemodāns. Lai izvairītos no smagā čemodāna bēdīgā likteņa, sievietei jāsakoncentrējas nevis uz to, kā atrast vīrieti, bet uz savu pašas sapni.
  2. Kā izturēt sitienu? Mans galvenais princips – nomirt agrāk. Nāvējošā kaujā uzvar tas samurajs, kurš ir jau miris. Izdzīvo savā galvā sliktāko scenāriju un iedomājies, ko darīsi pēc tam. Konkrēti saplāno savus nākamos soļus pēc sakāves. Un pēc tam, līdzīgi kā kino, attin “filmu” atpakaļ – kadru aiz kadra līdz pirmajam, un tad dodies kaujā. (P.S. Kāpēc viņa runā par samurajiem? Ir vērts izlasīt viņas biogrāfiju.)
  3. Ja man kāds saka: “Ira, tu esi muļķe!”, es atbildu: “Jā, piekrītu!”. Un pati eju un daru tālāk to, ko uzskatu par vajadzīgu. Man “uzbrauc”, es palaižu to gar ausīm un eju darīt. Nekad neko nepierādi! Nevajag mērīties “krāniņiem” un salīdzināt. Vēl jo vairāk – vīriešu kolektīvā – tas ne ar ko labu nebeigsies.
  4. Lai uzbūvētu harmoniskas attiecības ar kādu, sākumā jānonāk harmonijā ar sevi un jāiemīl pašai sevi.
  5. Ko darīt? Es pateikšu! Iemācīties sapņot, uzstādīt augstus mērķus un tad doties uz tiem. Pie tam – kaifojot nevis no gala rezultāta, bet no procesa. Ja tev izdosies atrast un attīstīt sevī šo enerģiju, nevajadzēs vairāk nekadas piepūles, viss notiks pats no sevis – gan sapņi, gan karjera, gan  mīlestība.
  6. Sieviete, kura harmoniski sevī attīsta kā sievišķo tā vīrišķo pirmssākumu, kura izmanto visu, kas ir pasaulē savai pašrealizācijai, kļūst unikāla sieviete un vienreizējs “eksemplārs”. Tāda, piemēram, bija Koko Šanele. Un, ja vēlas, tāda var kļūt katra. To esmu parbaudījusi uz sevis!
  7. Sievieti-raķeti, kura dodas uz priekšu, piepildot savus sapņus un mērķus, gudrs vīrietis noteikti novērtēs. Tadā sievietē vienmēr ir kas tāds, kas pievelk, priecē acis un uzvelk.
  8. Iepazīstosties ar vīrieti, vajag prast spoži pateikt un pēc tam pārvērsties par “muļķi”. Pie tam ļoti svarīgi ir prast negaidīti un diplomātiski pāriet no viena stāvokļa otrā. Vīrietis ir viegli izbiedējams, viņš visu laiku no kaut kā baidās. tad sieviete ir pārāk bagāta, vai pārāk nabadzīga, pārāk skaista vai neglīta. Tāpēc mums jākļūst neprognozējamām un viegli ar humoru jādibina attiecības.
  9. Ja vīrietis nevēlas mainīties, tev ir izvēles iespējas: dzīvot ar viņu tādu, kāds viņš ir, vai arī – pa savam – bez viņa. Nevari izlemt – tātad slikti dzirdi sevi, problēma nav viņā, bet tevī.
  10. Vīrietis nedrīkst būt visa sievietes pasaule. Viņam jābūt vienai no šīs pasaules daļām, stāvot kopējā rindā.
  11. Es sapņoju kļūt par prezidentu. Vīrs teica: paskaties spogulī un skaļi izrunā savu uzvārdu. Kāds no tevis Krievijas prezidents? Es apvainojos, aizņēmos no bandītiem naudu savai priekšvēlēšanu kampaņai. Atradu pašu nabadzīgāko piemaskavas reģionu, kur nebrauca pat piepilsētas transports. Un es visu izdarīju. Es uzvarēju. Mans vīrs finansēja manu konkurentu. Konkurents zaudēja. Es vinnēju. Un tad es sapratu, ka esmu līderis, ka es varu.
  12. Nauda veiksmes sasniegšanā ir otrajā vietā. Ir vajadzīgs tieši tik daudz naudas, lai realizētu savas idejas. Un lai nepamostos katru dienu ar vienu domu: ak, Dievs, kā es ienīstu savu darbu, taču es nomiršu no bada, ja to nedarīšu.
  13. Visu laiku mācies, iegūsti jaunu informāciju. Tā ir apdrošināšanas polise un pamats, kas palīdzēs izdzīvot visgrūtākajos laikos. Reiz Oksfordā es lasīju lekciju un iepazinos ar meiteni no Krievijas. Viņa pati bija tur iestājusies – macīties par filologu. Un vēl papildus stradāja pašā pazīstamākajā bankā. Un viņa teica: jūs pat iedomāties nevarat, kāda tā ir pieredze. Tagad es protu visu, kas vajadzīgs, lai nekad nekur nepazustu.
  14. Nebaidies izmisuma. Nokrīti pašā bedres dibenā. Es devos uz vasarnīcu, nedēļu gulēju kā baļķis, ne ar vienu nerunāju. Sev teicu, kāda es briesmīga, lūzere un tā tālāk. Es žēloju sevi, man pat iepatikās būt tadai nelaimīgai. Bet kādā brīdī organismam tas viss pieriebās un tas teica, dzīve turpinās. es nenomiru. Saule spīd. Viss ir labi! Un tu piecelies un ej tālāk.
  15. Liktenis taču ir kā lauva. Ja tu baidies, tas tev uzbruks, bet, ja baiļu nav, tad tas pagriezīsies uz turieni, kur tu vēlies.