otrdiena, 2016. gada 19. janvāris

Reiz dzīvoja kāds miljonārs

Reiz dzīvoja kāds miljonārs, kuram bija kāda nopietna acu kaite un tās ļoti sāpēja. Viņš apmeklēja daudzus ārstus, bija izdzēris kaudzēm tabletes un saņēmis simtiem injekciju. Nekas nelīdzēja, acis sāpēja. Un šķita, ka kļūst aizvien sliktāk.
Beidzot viņš sastapa kādu mūku, kurš noklausījies vīra teikto, ieteica kādu laiku skatīties tikai uz zaļu krāsu. Ne uz vienu citu, tikai zaļu. Miljonārs uzaicināja veselu krāsotāju brigādi un sapirka mucas ar zaļu krāsu. Viņš lika visu nokrāsot zaļu, lai kur viņš skatītos, viss būtu tikai zaļš. Tieši tā, kā bija teicis mūks.
Pēc pāris dienām mūks nāca apciemot bagāto vīru. Viņam pretim izskrēja kalpotāji un aplēja viņu ar zaļu krāsu, jo mūka tērps bija sarkans. Lai tik viņu saimnieks neredzētu nevienu citu krāsu un acu sāpes vairs neatgrieztos.
To redzot, mūks sāka smieties un teica: “Ja vien tu būtu nopircis zaļas brilles par pāris dolāriem, tad būtu pasaudzējis gan sava nama sienas, gan koku stumbrus, gan podus un traukus, un visu citu pārējo.
Nevar taču nokrāsot visu pasauli zaļu.”

Tāpēc necentīsimies mainīt apkārtējo pasauli. Tas nav iespējams.
Bet mēs varam mainīt savu pasaules redzējumu un pasaule tad mums mainīsies. Tas ir muļķīgi censties pārveidot pasauli, vispirms pārveidosim sevi!
Mainīsim savu redzējumu!