ceturtdiena, 2020. gada 4. jūnijs

Sūdi jākustina, ja savu Latviju gribam veidot bez smakas!!!

Sūdi jākustina, ja savu Latviju gribam veidot bez smakas!!!

 

ngūna Skori to Mēs esam stipra vienota tauta!

1 June at 11:02

👉Cirks Rīgas sabiedriskajā transportā turpinās!

Brīvdienās nokāpu no velo, uzliku uzpurni un iekāpu autobusā ievērojot visas prasības par pārvietošanos sabiedriskajā transportā. Braucu aptuveni stundu vienā virzienā. Gandrīz nosmaku. Bija ļoti grūti būt bezgaisā ar masku - bez gaisa. Pilns autobuss ar cilvēkiem uzpurņos. Cilvēki agresīvi, nosvīduši, uzvilkti. Kontrolieru pa ceļam kaudzēm - plastmasas uzpurņos. Kontrolieri brauc augumā par uzpurņiem cilvēkiem - cilvēki kontrolieriem. Maskas kāda nu kuram cilvēkam. Man un vēl pāris cilvēkiem ar filtru, taču citiem jau daudzas reizes lietotas vienreizējās maskas vai pašu darinātas, ko kāpjot iekšā katrs izvelk no kurienes pagadās - ne no iepakojuma. Tautai nav naudas, lai pirktu katram braucienam jaunu.

Dīvaini, bet roku dezinfekcijas līdzekļus nemanīju, kas masku vietā būtu daudz saprotamāka prasība. Cilvēki visas dienas garumā pārvietojas un turoties, pieturoties, spiežot pogas pieskaras visam. Manīju vienu kundzi auduma cimdos. Cilvēku skaits autobusā abos virzienos krietni pārsniedza atļauto cilvēku skaitu pulcējoties grupā. Divu metru attālumu vienam no otra vispār nemanīju un nesaprotu kā tāds tur vispār būtu iespējams. Šoferis jā - pasargāts. Izolēts divu metru attālumā no tautas ar norobežojuma lentu. Jēga tam visam balagānam, ja Covid19 uz visām virsmām dzīvo 16 stundas. Izejot no loģikas principiem - sabiedriskais transports bija jāslēdz uz laiku, ja jau cilvēku veselība tik svarīga. Tikai te atkal noteikti kāds maks dīkstāvi nevar atļauties un uz cilvēku veselību uzspļauj.

Pilnīgi noteikti cilvēkiem saasinās sirds kaites, elpošanas ceļu infekcijas, sekas no kondicioniera, kas pūš baciļus tieši acs gļotādā pa taisno un apskaujot nosvīdušas miesas apsveic tās ar iespēju izslimot bronhītu, angīnu vai citu vīrusu.

👉 Augsti godājamā Veselības ministrija - kā būtu, ja Jūs visa komanda kopā ar deputātiem dotos izbraukumā apkārt Rīgai ar sabiedrisko transportu + 20 grādos brīvdienās ??? Tikai vienu maršrutu. Biezos uzpurņos un kopā ar tautu 2h garumā abos virzienos - ar ātrās palīdzības automašīnu uz tautas rēķina pakaļā, jo kādam resnajam dupsim noteikti ķers infarkts, būs panikas lēkme vai iestāsies sirds mazspēja.

💃 - Sūdi jākustina, ja savu Latviju gribam veidot bez smakas!!!