otrdiena, 2020. gada 16. jūnijs

bitēm būt

 

Aivis Vasilevskis is feeling motivated.

 

Bites un pesticīdi.

Kamēr pasaulē notiek kovidšovs, rasu kari, vandālisms un citi globālie sabiedrības demontāžas un jaunās pasaules kārtības ieviešanas darbi, ir jāpievēršas arī tam, kas notiek tepat pie mums.

Proti, nesen izskanēja paziņojums par piesārņojumu Neretas upē, kur peld liels daudzums beigtu zivju.
https://laukos.la.lv/krustpils-novada-odzes-un-neretas-upes…

Kas tad ir šī problēma? Tie ir pesticīdi, kurus masveidā lieto lielo graudaugu platību īpašnieki. Un turpat tajā linkā var izlasīt arī biškopju izmisuma saucienus, tā kā šīs indes iznīcina ne tikai zivis, bet arī bites. Vispār šī problēma pasaulē ir ārkārtīgi aktuāla kopš 2000tajiem un no tā laika pasaulē ir dramatiski samazinājies bišu skaits. ANO ar cipariem apliecināja, ka cilvēku darbības dēļ bites cieš visvairāk – to skaits samazinās astoņas reizes ātrāk nekā citām zīdītāju, putnu vai reptiļu sugām.

Saimju bojāeju īpaši lielos apmēros pirmie piedzīvoja ASV biškopji. Speciālisti to nosaukuši par bišu pazušanas sindromu, angliski Colony Collapse Disorder (CCD).Bišu izzušana izplatījās Eiropā, Austrālijā un citur pasaulē.

Statistika ir dramatiska – pērn ASV uzrādīja augstāko bišu saimju izzušanu pēdējo 13 gadu laikā, visā valstī bojā gājuši gandrīz 40% saimju.

Pagājušajā vasarā arī kaimiņos Krievijā tika novērota bišu nāve vēl nebijušos apjomos, visvairāk cietušie Kurskas apgabala bitenieki ziņojuši, ka bites vienkārši nokrīt beigtas pie stropiem.

Tagad šī problēma diemžēl sasniegusi arī Latviju, daudziem biteniekiem bišu saimju skaits samazinājis par pusi un vairāk.

Turklāt no šīs miglošanas cieš arī paši cilvēki un bērni, kuriem atrodoties šo miglotāju tuvumā, sākas acu iekaisumi. Kas attiecas uz bitēm, tad ikvienam jābūt skaidram, ka bez šiem kukaiņiem pasaulē vispār nevar notikt nekāda apputeksnēšanās un līdz ar to augļu ienākšanās - dīvaini, ka paši lielsaimnieki to nesaprot. Turklāt bites ir jūtīgas arī uz elektromagnētisko starojumu un nav nekādu šaubu, ka šī kombinācija pesticīdi+5G tās piebeigs pavisam. Un ne jau tikai bites -iet bojā arī citi kukaiņi, kamenes un dzīvnieki.

Kas tad tiek smidzināts? Viens no pesticīdiem ir šis te.
https://www.cropscience.bayer.lv/…/sds_input%20triple_lv_20…

Te var skaidri izlasīt, ka tas ir bīstams gan acīm, toksisks ūdens organismiem, gan ir aizdomas, ka tas var izraisīt vēzi. Un kas tad ir tā kompānija, kura to izplata? Tas ir Bayer koncerns, kurš 2016. gadā nopirka Monsanto - to pašu, kas ir ĢMO un dažādu inžu flagmanis un savulaik piegādāja ASV armijai Agent Orange, ar ko kaisīja un indēja džungļus Vjetnamā, radot šausmīgus izkropļojumus bērniem vairākās paaudzēs. Pēc būtības tas viss ir joprojām nesodīts noziegums pret cilvēci.

Šis pats Bayer ir arī bijis spiests izmaksāt kompensācijās 81 miljonu dolāru fermerim, kuram tiesā izdevās pierādīt to, ka šīs kompānijas produkts Roundup izraisa vēzi. Un ne reizi vien.
https://fortune.com/…/bayer-weedkiller-roundup-cancer-trial/

Un tas viss ir arī pie mums - tiek indētas zivis, iet bojā bites, rodas problēmas arī cilvēkiem, bet nekāda likumdošana šos jautājumus neregulē - lielās transnacionālās kompānijas stāv pār visam. Tāpat arī cilvēku alkatība un nespēja izprast dabas procesus un visa saistību.

Kas šobrīd tiek darīts lietas labā? Ir šāda iniciatīva, kurai līdz 2020. gada septembrim jāsavāc miljons parakstu, lai to virzītu tālāk. Doma ir 10 gadu laikā samazināt pesticīdu lietošanu par 80%. Diemžēl šobrīd tur ir daudz par maz šo parakstu, tikai 355 tūkstoši un man nav pārliecības, ka bitēm ir tik daudz laika, jo tūlīt tiek ieviests otrs tās iznīcinošais mehānisms -5G planetārais tīklojums. Taču tas ir vismaz kaut kas - parakstam to pašu.
https://lv-pdf.panda.org/…/biologiska_daudzveidiba/glbiet_…/

Ja jūs vēlaties iztēloties, kāda izskatās nāktone Monsanto stilā, ja viss šis netiek apturēts vienlaicīgi, tad tie ir Bayer piederoši sējumi ar patentētām sēklām, kurus apputeksnē šādi te droni.
https://smartfarmingconference.com/…/09-TUDelft_APIS_v3c.pdf

Viņi jau šobrīdi apzināti iet uz bišu iznīcināšanu un 5G platforma noder arī šo dronu uzturēšanai- priekš visiem tiem, kuri nesaprot šo plānu jēgu un būtību - šajā nākotnē jums vienkārši nebūs nekādu savu dārziņu vai sējumu, nekādu augļu dārzu un savas ražas - ja nav bišu, tad nekā no tā nav, bet šos dronus un sistēmas varēs atļauties tikai lielās kompānijas, kā Bayer un citas, kuras tad pilnībā kontrolēs šos sējumus, pasaules pārtikas apgādi un skaidrs, ka tad iedzīvotāju skaits pasaulē samazināsies radikāli.

Un viss sākas šeit un tagad ar sapratni par to, kur šis apzinātais bišu likvidācijas plāns ved. Tas patiesībā ir visvienkāršākais cilvēku populācijas samazināšanas plāns un tieši šim aspektam tagad ir jāpievērš daudz lielāka uzmanība, kas notiek rasu kara un kovidšova aizsegā. Atcerieties, ka Monsanto akcijas pieder arī Bilam. Un šeit ir runa par visas planētas un cilvēces nākotni.

Bitēm būt!