pirmdiena, 2020. gada 1. jūnijs

Kam ir izdevīgi, ka cilvēkiem ir bailes no vīrusa?

Kam ir izdevīgi, ka cilvēkiem ir bailes no vīrusa?

 

https://mainampasauli.news/kam-ir-izdevigi-ka-cilvekiem-ir-bailes-no-virusa/?fbclid=IwAR0jc_d-OL2ESg3rZ1JJusR1nlEYsUxV2rhcYwPaWQQTE6BHebaxpxmask8

 

Autors: Jana Paegle

Kāpēc masu mēdiji Latvijā turpina cilvēkus turēt baiļu stāvoklī, kad pasaulē notiek jau pavisam citas aktivitātes un procesi? Izskatās, ka kopējais baiļu radīšanas un uzturēšanas plāns ir arī ļoti gudra psiholoģiska manipulācija ar masām. Ai, kā mums negribās to atzīt, ka kāds spēj tik brutāli vienkārši spēlēties ar mūsu psihi.

Psihopatoloģijā ir ļoti precīzi aprakstīti vairāki procesi, kas šobrīd tiek ieviesti sabiedrībā, acīmredzot, apzinoties, kādas sekas cilvēku psihē izraisa un izraisīs šobrīd noteiktie ierobežojumi.

Lielākā baža ir par to, kas notiks ar tiem cilvēkiem, kuri, turpinot uzticēties valsts ziņu kanāliem, turpinās dzīvot baiļu stāvoklī?

Ar ideju, ka apkārt klejo VIENS slepkavvīruss, mēs ar katru dienu attālināmies no veselā saprāta un mikrobioloģijas. Vīrusa izplatības stāsts vairāk izskatās pēc Holivudas filmas “Infekcija” (angļu valodā Contagion) scenārija no 2011. gada nevis pēc zinātniski pamatota notikuma. Filma, īpaši tiem, kuri skatījās, palīdz ātrāk uzburt vizualizāciju, jo kāpēc gan lai tā nebūtu īstenība? Zemapziņa nespēj nošķirt realitāti uz ekrāna no realitātes dzīvē. Savukārt žurnālisti visā pasaulē klaji un agresīvi deformē un iesmej par ārstu viedokļiem un saucieniem pēc veselā saprāta attiecībā uz vīrusu.
Bet nu jau arī pats vīruss nav īpaši vajadzīgs, jo ģeopolitiskie procesi pagaidām tiek īstenoti bez īpašiem traucējumiem.

Nevis vīruss mūs nokaus, bet gan distancēšanās, pārmērīgā dezinfekcija un bailes!

Tieši caur bailēm vadošie politiskie spēki plāno ieviest savus globālos plānus arī turpmāk.

Vai atceries teicienu par to, ka, lai ikdienas rutīnā ieviestu jaunu lietu, ir jāpaiet vismaz 21 dienai? Šobrīd mūs “it kā” drošības dēļ tur un turēs tik ilgi, kamēr baiļu aizsegā neviens pat vairs neiedomāsies apšaubīt noteiktos ierobežojumus.

Drošības dēļ: iznīcina mazo un vidējo uzņēmējdarbību?
Drošības dēļ: nolemj vientulībai vecus un slimus cilvēkus?
Drošības dēļ: distancē bērnus?
Drošības dēļ: tiek atceltas satversmē noteiktās pamattiesības?
Drošības dēļ: nenormālā ātrumā tiek pieņemti likumi, kas atļauj bezierobežotu kontroli pār cilvēkiem?
Drošības dēļ: tiek pieņemti veselībai bīstami rīkojumi?
Drošības dēļ: tiek ieviesta cenzūra?
Drošības dēļ: tiek steigā uzstādīti mobilo antenas bez pētījumiem, kas pierādā to nekaitīgumu cilvēkiem un dzīvajai dabai u.c. nesamērīga pasākumi DROŠĪBAS DĒĻ no neesoša vīrusa.

Principā pēc psihopataloģijas simptomiem sabiedrība šobrīd tiek mērķtiecīgi vesta paranojā.
Iziešana no šādiem stāvokļiem ir ļoti grūta, ilga un dažreiz pat neiespējama.

Cik ilgs laiks būs nepieciešams mums, lai izietu no politiķu mākslīgi uzorganizētās paranojas?

Tradicionāli Paranoja un smaga depresija tiek skaidrota caur psihosomatiskiem simptomiem, kas pāraug reālos domāšanas un izturēšanās traucējumos:

  • bailes no kontakta ar cilvēkiem, jo viņi var būt netīri vai slimi vai pārnēsāt vīrusus;
  • apmātība ar tīrību un dezinfekciju, ka rokas tiek mazgātas un dezinficētas līdz asinīm;
  • bailes, ka apkārtējie Tevi aplipinās;
  • bailes uzņemt ciemiņus vai iet ciemos, tai skaitā aizliedzot to darīt ģimenes locekļiem;
  • bailes iziet no mājas vai atvērt logu;
  • bailes elpot;
  • sajūta, ka pa ķermeni rāpo tārpi, kukaiņi vai izplatās vīrusi;
  • nepārejoša traukmes sajūta;
  • bailes par nākotni, savu un tuvinieku dzīvību;
  • paranoiska sajūta, ka Tu esi slims;
  • izsekošanas mānija (citi grib mani izsekot un man kaut ko nodarīt vai nodarīs, ja es nenēsāšu masku, mani nepārtraukti izseko cau telefonu) u.c.

Paranojas simptomi, kas tiek veicināti caur mazās, vidējās uzņēmējdarbības iznīcināšanu un aizliegumu strādāt:

  • bailes no nabadzības un parādiem;
  • vainas sajūta, ka manas vainas dēļ ir iznīcināta uzņēmējdarbība;
  • bezcerības un bezvērtības sajūta;
  • panikas lēkmes u.c.

Tātad jautājums, ja, mēs pieņemam, ka mēs visi esam veseli, un tomēr esam spiesti darīt un ievērot šādas neloģiskas lietas, vai tad pēc kāda laika automātiski nenonāksim smagos depresijas un paranojas stāvokļos? Vai tāds ir šis plāns?

Mēs nevaram pārmest cilvēkiem, ka viņi baidās, jo viņiem trūkst mīlestības, ja ievešana baiļu stāvoklī notiek valsts līmenī apzināti un regulāri.

Cilvēks ir bara dzīvnieks. Mūsu eksosomas (vīrusi), ir paredzētas, lai kontaktētos ar apkārtējo vidi, iegūtu informāciju un izglītotu mūsu imūnos sistēmu.

Šobrīd tiek veikts ļoti bīstams sociālais eksperiments, cilvēki tiek turēti savā ierobežotā vidē un vēl paralēli pilnīgi katrs solis tiek dezinficēts.  Vislielāko postu šobrīd nodara pārmērīgā dezinfekcija, kas, ja tā tiek pārspīlēta, nevis sargā, bet gan vājina imunitāti. Cilvēku ierobežošana sterilā vidē. Kur tiek pārrautas saites ģimenes starpā. Draudzība un komunikācija kļūst digitāla.

Šobrīd tiek veikts ļoti bīstams sociālais eksperiments, cilvēki tiek turēti savā ierobežotā vidē un vēl paralēli pilnīgi katrs solis tiek dezinficēts.  Vislielāko postu šobrīd nodara pārmērīgā dezinfekcija, kas, ja tā tiek pārspīlēta, nevis sargā, bet gan vājina imunitāti. Cilvēki ir ierobežoti sterilā vidē. Tiek pārrautas saites ģimenes starpā un emocionālais kontakts. Draudzība, attiecības un komunikācija kļūst digitāla.
Tiek iedzītas bailes pieskarties, saskarties, samīļoties, apkampties, būt kopā.
Bailīgākie cilvēki iet vienas otram apkārt ar līkumu.

Ko darīt? Jo pasīva noskatīšanās būs tikai ceļš dziļāk purvā.

Tas, ko mēs varam darīt katrs individuāli, ir pēc iespējas, palīdzot tiem, kuri ir nobijušies, apzināti nākt ārā no baiļu stāvokļiem. Pirmais solis tiem, kuri ir iekrituši baiļu riņķu dancī, ir pārstāt barot savas bailes caur masu mēdijiem un atjaunot kontaktus ar saviem tuviniekiem, paziņām un draugiem.

Vērojot notikumus, loģiski domājošiem cilvēkiem jau sen ir skaidrs, ka šis viss nav par vīrusu. Bet mums jāparūpējās arī par tiem, kuri ir iekrituši baiļu lamatās.

Savukārt politiķu pirmais uzdevums ir nekavējoties atcelt jebkurus ierobežojumus saistībā ar PLĀNdēmiju un atjaunot sabiedrības veselībai, izglītībai un uzņēmējdarbībai nepieciešamo vidi!