trešdiena, 2020. gada 3. jūnijs

Evolūcija krīzes laikā- 40- cilvēki nespēj līdzāspastāvēt viens otram?




Evolūcija krīzes laikā- 40

Vai mēs, cilvēkbūtnes, nespējam dzīvot mierā un līdzāspastāvēšanā?

 

Kāpēc pasaulē miers ir tik trausls?

Kas šodien notiek Savienotajās Valstīs? Tas liek mums brīnīties- vai cilvēce pašos pamatos nespēj būt mierā un līdzāspastāvēšanā?

Vai tāpēc mēs visu laiku dzīvojam uz vardarbības robežas?

Kam jānotiek, lai varētu otram saspiest, salauzt kaklu līdz pat nāvei? Pat, ja cilvēks gārdz un lūdz pēc elpas? Tam jābūt tādam prātam, kurš vārās naidā, tam jābūt tādam prātam, kurš vārās dusmās. Jau ilgu laiku! Lai spētu paveikt tādu tik neiedomājami ļaunu rīcību.

Kam jānotiek, lai spētu nodedzināt otra māju, svešu īpašumu un mūža darbu? Un atkal, ir jābūt ārprātīgi daudz dusmām un naidam.

Ik pa laikam Amerikā parādās rasu vardarbība. Atkal un atkal. Ik reizi, kad tā parādās, tā tiek iedzīta atpakaļ ēnā. Vai tā nav noticis jau tūkstošiem reizes pagātnē? Mēs tikai un tikai atkārtojam vēsturi.

Gadu laikā Amerika vērsusies pie rasu vardarbības tēmas, izmantojot vērtības un ideālus. Kad tu automātiski kā papagailis atkārto vērtības & ideāli, tu vienkārši noliedz savu paša iekšējo patiesību. Amerika meklējusi lielus un varenus līderus, lai tie vestu viņu nāciju pretim mieram. Šodien ir vairāk kā acīmredzams, ka vērtības ir nepietiekošas un līderi, uz kuriem gribētu skatīties, pietrūkst.

Kā mēs to varētu apstādināt? vienreiz un uz visiem laikiem.

Es mudinu skatīties dziļāk. Tas, kas šodien vajadzīgs Amerikai un tas, kas šodien vajadzīgs pasaulei, - ir autentiska iegrimšana patiesībā. Vai mēs katrs esam veltījuši laiku tam, lai pavērotu sevi? Tikai godīgi pamanot mūsu pašu nosodīšanu, mūsu pašu aizspriedumus un naidu, tikai redzot savu augstprātību un no tā izrietošu atklātu un slēptu vardarbību- tas ir tas, ko mēs esam sevī iemūžinājuši, tikai to visu pamanot mēs varam atbrīvoties no šiem dziļi iesakņotajiem individuālās un kolektīvās domāšanas veidiem.

Katrai nācijai pašai ir jābūt gatavai ieiet šajā patiesības ieraudzīšanās smagajā pārbaudījumā. Tev jāpievērš uzmanība dusmām un nedrošībai, kas tevī vārās.

Naids liek tev baidīties un bailes liek tev nīst vēl vairāk. Tā ir bezgalīga inficēšanās, kas izplatās no viena cilvēka uz otru, no vienas paaudzes citā.

Protams, diskriminācija ir fundamentāla cilvēku problēma un tā nav tikai amerikāņu problēma vien. Ieskaties jebkurā tautā, tu ieraudzīsi to neglīto un briesmīgo, kas mīt paslēpies ēnā un parādās visdažādākajos aizsegos.

Amerika diskriminē balstoties uz rasēm, Indija diskriminē balstoties uz kastām, Ķīna diskriminē balstoties uz klasēm, Vidējie Austrumi diskriminē balstoties uz reliģiju, un daudzas nācijas diskriminē balstoties uz dzimumu. Rasu diskriminācijas ugunis, sociālā diskriminācija, dzimuma diskriminācija ir tikušas nodotas tālāk kā rīcība/uzvedība un sarunu tēma maltīšu laikā starp vecākiem, vecvecākiem un mazbērniem, bērniem. Šāda rīcība un sarunas katrā paaudzē ir uzbūvējušas vien dusmu stāvokļus, nedrošību, naidu un vardarbību. Šīs mutuļojošās emocijas ir paslēptas, līdz parādās kāds sāpīgs notikums, līdzīgi kā šis, un tad tas viss tiek aizdedzināts un paceļas virspusē. Pasaulē tas eksplodē kā atriebība, sacelšanās, nogalināšanas un slepkavības.

Jautājums, kas sevi ir jāuzdod, ir: “Ko mēs patiesībā vēlamies? Vai mūsu sāpīgajām atmiņām pievienot vairāk dusmu un naida un tādējādi radīt vairāk šādu vardarbību? Vai arī vēlamies apturēt šādu sāpīgu notikumu notikšanu pasaulē? Ko mēs patiesībā vēlamies? “

·         Mums ir vajadzīgi cilvēki, kuri ir iekšēji patiesi mierpilni un kuri vada demonstrācijas ar nolūku izbeigt vardarbību.

·         Mums vajadzīgs milzīgs skaits cilvēku, kuri meditē par mieru cilvēces apziņā.

·         Mums jāsaprot, ka mieru nevar panākt ar vardarbību

Mums vajadzīga iekšēja evolūcija, lai varētu notikt ārējā revolūcija.

Cilvēce jau sen tikusi garām asiņaino revolūciju fāzei. Pienācis laiks un mēs esam izauguši tam, lai kā pārmaiņu rosinātājus lietotu mierīgas metodes.

Ikvienam vecākam un vecvecākam jākļūst par apzinātu būtni, kurš tālāk saviem bērniem un mazbērniem sarunu un stāstījumu laikā nodod skaistus savienotības stāvokļus un vienotību.

Katram skolotājam jābūt apzinātam cilvēkam, kurš izravē šķeltnieciskās idejas un diskrimināciju no jaunajiem prātiem un izglīto tos, stāstot par to, kā esam viens un ne citādāki.

Katram policistam, politiķim un līderim jāvairo/jākopj līdzjūtība sava paša apziņā. Un tas ir jāatspoguļojas viņu rīcībā.

Katrai revolūcijai jāietver kā mērķis Vispārējā labklājība pirms tie iziet ielās.

Tāpēc, ka miers pasaulē ir dīvaina lieta- tas ir vai nu mums visiem, vai nav nevienam no mums.

Katram cilvēkam jābūt pārliecinātam, ka tas rada vienotības enerģiju un savienotību cilvēku starpā, lai kurp tie dotos, atrastos.

Lai ikviens no mums kļūst par pārmaiņu veicēju! Un pārmaiņas notiks!



Pievienojies vispasaules meditētāju grupai

https://ekam.org/ekam-meditators/#form
un kļūsti par vēl vienu, kurš cilvēces kolektīvajā laukā vairo mieru, līdzjūtību, vienotību