trešdiena, 2020. gada 3. jūnijs

Būtu smieklīgi, ja nebūtu tik traģiski


Šodien no CSDD saņēmu reklāmrakstu par covida aplikāciju, bērniem eklasē arī tāda ir ir ielikta, visās malās covida reklāmas - izrādās, ir tik vienkārši uztaisīt valsts (pasaules?) apvērsumu uz ziepju burbuļa rēķina!
Manā skolas laikā par to bija tāds skaitāmpantiņš:
"Сам играю, сам пою,
сам билеты продаю..."
Būtu smieklīgi, ja nebūtu tik traģiski - jo tomēr liela daļa tam visam tic, vai arī grib ticēt, vai baidaš iebilst, vai izvēlas vispār nedomāt, jo nav pierasts un nav patīkami par šo domāt.
Un vēl ir tie,kas domā,ka nekāda covida nav - tā arī ir apmātība, covids ir, tikai tam, kas notiek, motivācija nav veselības pasargāšana.

Image may contain: text
Image may contain: text
No photo description available.
Image may contain: text
Sandris Tocs

Kā rakstīja tagadējās “Jaunās Normalitātes” likumdošanas valodas tēvs Orvels par jaunvalodu - karš ir miers un brīvība ir verdzība.. Un tiesību ierobežojumu palielināšana ir ierobežojumu samazināšana ... jeb minimizācija. Izrādās, ka top vēl viens likums COVID sakarā. “Covid-19 Infekcijas izplatības pārvaldības likums”. Jūs tikai iedomājaties šo KONTROLES civilizācijas omnipotences kulmināciju - viņi tagad PĀRVALDĪS INFEKCIJAS IZPLATĪBU. Iedomājaties šo visvarenību! Tik garantētas drošības dēļ mums taču nebūs iebildumu atteikties no tāda nieka kā cilvēka brīvība, vai ne!? Lai būtu garantēti droši, ka neslimosim, jo slimība taču tagad tiks pārvaldīta ar likumu! Loģiski vai ne? Tikai ir viena neatbilstība. Arī pirms COVID ir bijušas bīstamas infekcijas slimības. Un ir bīstamas infekcijas slimības. Tuberkuloze ir ne mazāk bīstama un vairāk
izplatīta. Jūs zināt, ka Upeslejās netālu no Sauriešiem ir piecstāvu māja - tuberkulozes slimnīca? Ļoti lipīgas slimības
slimnīca. Milzīga. Bīstamas. Izplatītas. Kuras dēļ ir bīstami kontakti. Ir bīstami braukt sabiedriskajā transportā. Cilvēks aktīvas tuberkulozes formā ir bīstams darba vietā, veikalā, tramvajā, viesnīcā, lidmašīnā. Slimo kontakti tiek izsekoti, tajos esošajiem ir jāpārbaudās. Bet tās dēļ nav noticis faktiski nekas, kas tagad tiek pamatots ar COVID - tādā mērogā. Ne pasaules slēgšana, ne likumu pārmainīšana, ne diktatūras, ne terors nav ieviests - nav tikušas izmainītas valstu likumdošanas, lai ieviestu “jauno tuberkulozes normalitāti”. Padomājiet par to.
Juristi man saka, ka jēdziens “cilvēktiesību ierobežojumu minimizācija” ir tiešām kaut kas jauns. (1.p.3.d.) Nu es to skaidroju tikai ar Orvelu. Bet, varbūt, mūsdienu Orvels - tas ir Levits? Viņš taču arī runā par jaunvalodu ar valstsgribu, kur valstsgriba noteikti ir nevalstsgriba, bet pakļautiesgriba starptautiskām organizācijām un citu valstu valstsgribām.
Mani satrauc, ka likumi tiek iemānīti un iemeloti ar viltu - līdzīgi kā mums
ar milzu melošanu tiek iemānīta šī “jaunā normalitāte”. Orveliskais jēdziens, kad “normalitāte” ir tas, kas jebkuram normālam cilvēkam ir pilnīgi nenormāls.
Mums jau sen ir skepse par likumiem, par Satversmi. Par to, ka likumi mūs aizsargās. Jo likumi izskatās, ka nevis mūs aizsargā - likumi aizsargā varu no mums. Kas interesē daudzus cilvēkus COVID sakarā? Dīkstāves. Likumprojekts paredz, ka valsts iestādēm nebūs jāizsniedz par to izziņas! Nu tik klaji! Likums sargā nevis cilvēkus, bet valsti no cilvēkiem! (8.p.6d.)
Mēs zinām tiesību aktu hierarhiju - Satversme, likums, MK noteikumi. COVID likums rada jauno tiesību “jauno normalitāti” - MK noteikumi var būt augstāki par likumu! (1.p.4.d.) Tas ir sviests! Un tas ir precedents!
Pilnīgi piekrītu 3.p. “Ja vairs nepastāv objektīva nepieciešamība saglabāt personas ierobežojošus pasākumus, tiesību ierobežojumi ir atceļami.” Pag, bet tas taču ir tikai loģiski! Tas izriet jau no spēkā esošās likumdošanas loģikas! Skaidrs, ka nevar būt nepamatoti personu ierobežojoši pasākumi! Tas ir nelikumīgi jau tagad! No šī viedokļa ir apšaubāmi daudzi šie pasākumi jau tagad! Neizgudrojiet jaunus likumus ar jezuītiski pretēju mērķi! Ievērojiet esošos likumus un konstitūciju - Satversmi! Viss būs labi. Nevis likumi ir problēma - problēma ir tas, ka tiek mēģināts izgudrot likumus nevis, lai nodrošinātu taisnību vai likumību vai pasargātu cilvēkus - bet ar sociālās inženierijas mērķi. Lai būvētu “komunismu” - “jauno normalitāti” - ar viltu, meliem un piespiešanu.
Juristi man saka, ka šis likums ar savu klajo antikonstitucionalitāti ir tīrs Satversmes lietas gadījums. Kā faktiski viss - kas noticis šo stipri jo stipri apšaubāmo ārkārtas stāvokļu laikā.