otrdiena, 2020. gada 30. jūnijs

Jums nav pienākuma jukt prātā, pat ja visi pārējie to dara.

Priecājos, ka kāds jau uzrakstījis visu precīzi tā, kā es arī domāju!
Arī Tu drīksti nebūt aita (atvainojiet,dzīvnieciņi...), kaut vai tai pūlī, kurā sēdi, tāds būtu vienīgais. Un tikko to atļausies, ieraudzīsi - ka ir vēl viens tāds, un vēl viens,un vēl.....


Aldis GobzemsLike Page

Jums nav pienākuma jukt prātā, pat ja visi pārējie to dara. Tā nesen teica Juris Rudevskis šeit pat fb. Un viņam ir taisnība. Tieši tikpat liela, cik Augustam Landmesseram toreiz (meklējiet google, kas viņš tāds). Starp citu, google Jūs varat arī atrast CocaCola reklāmas 1936.gadā Vācijā (bet, kā Rainis teica, pastāvēs, kas pārvērtīsies).
Kāpēc to rakstu? Protams, arī es vēroju, kā šodien izglītoti un superbagāti manipulatori izmanto mazizglītotas aitas. Globāli to vislabāk var redzēt tajās “mīlestības un iecietības” vardarbības akcijās. To var redzēt neapšaubāmā totalitārisma uzplaukuma sākumposmā, kas šobrīd notiek. Ko ar to domāju? Vismaz divas, ja ne vairākas lietas.
Pirmā. Šodien žurnālists Bens Latkovskis ļoti precīzi iezīmēja: “Ar ko tikai cilvēki nelepojas. Lepojas arī ar apbrīnojamu pakļāvību jebkuram varas rīkojumam, neatkarīgi no tā, cik tas absurds un bezjēdzīgs. Piemēram, ar to, ka joprojām nēsā sabiedriskā transportā maskas. Tādi cilvēki ir ideāls māls jebkurai totalitārai sistēmai”. Ja šādiem cilvēkiem teiks, ka vīrusi vismazāk līp, ja staigā četrrāpus ar paceltiem dibeniem, tad, ticiet man, būs arī tādi, kas klausīs. Galvenais pašiem nedomāt, jo citādi vēl citi ko padomās. Ja Jums Kariņš pateica, ka autobusā 30 grādos Jums kā idiotam jāvelk maska, tad nepīkstiet. Pakļaujaties šim acīmredzamajam vājprātam. Jo tas ir tests, cik labs māls Jūs esat totalitārai sabiedrībai.
Otrā. Šī, nu jau acīmredzami vardarbīgi agresīvās “mīlestības un iecietības” politikas vēlme pēc “nepareizā viedokļa” cenzēšanas vai, kā minimums, nosodīšanas. Vai tad tiešām to nevar pamanīt? Tas taču ir tik uzskatāmi un acīmredzami. Tas arī ir tiešs ceļš uz totalitāru sabiedrību. Visiem jādomā vienādi. Turklāt tā, kā kāds varas tehnologs vai naudasmaiss pateicis. Savas personīgās domas nav vēlamas. Citāds viedoklis ir noziegums pret “mīlestību un iecietību”. Bet, redziet, ir tikai viena problēma. Ar vardarbību vai uzspiestu varu “mīlestību un iecietību” neievieš. Tā ir melu politika. Totalitārisms jebkurā tās izpausmē (pat, ja tas ir tikai neizglītots Delfu un Spriņģes rečekistu bans cienījama ārsta viedoklim) vienmēr ved uz destrukciju un iznīcību. Tuvina aitu baram, ko redzam fotogrāfijā. Totalitārisma ideju piekopēji vienmēr agrāk vai vēlāk ir spiesti bēgt vai tiek tiesāti. Tie nekad nepadara pasauli labāku. Nekad. Nevienā vēstures posmā. Un arī tagad nebūs citādāk.
Citiem vārdiem - neesi aita. Tev nav pienākuma jukt prātā, pat ja visi pārējie to dara.