svētdiena, 2016. gada 4. septembris

Ļaušanās

Kas ir ļaušanās? Kā būt padevīgam, paļāvīgam un ļauties?
“Kad sakām – ļaušanās - tad ir jāsaprot viena lieta. Cilvēka prāts nevar reāli būt padevīgs; ir jānonāk tur, kur prāts vairs nesniedzas. Ja cilvēks nonāk aiz prāta radītajām robežām, tad šī ļaušanās ir tā, ko saucam par padevību, paļāvību, ļaušanos. Cilvēka prāts ir ierobežots un nav jēgas tērēt laiku, iesaistot te prātu - tas tikai rada šķēršļus un problēmas.

Tiklīdz cilvēks to saprot, tā prāts rimstas iejaukties. Un, kad tas notiek, tad var teikt, ka cilvēks ir paļāvīgs. Tas ir viss. Tā nav nekāda verdziska padošanās. Tas tā nav. Dievam nevajag un nav vajadzīga jūsu pakļaušanās kā vergam, verdziska pakļaušanās. Viņš galu galā ir jūsu draugs. Un tā, kad lietojam vārdu “ļaušanās”, tas nozīmē, ka malā noliekam prātu, zinot tā ierobežojumus.

Cilvēks atklāj paļāvību tad, kad sajūt bezpalīdzību. Kad sajūt, ka ir absolūti bezpalīdzīgs, tad cilvēks sev atklāj ļaušanos. Un, tad pāri līst Svētība. Iedomājieties, ka esat iesprūdis starp dzelzceļa sliedēm un jums tuvojas vilciens. Pavisam noteikti, kādā brīdī ļausities!

Lielākā cilvēku daļa paļaujas tikai šausmu brīžos. Tāpēc brīnumi viņiem notiek tikai tādos brīžos.”

Šrī Bagavāns
Facebook Saules templis