pirmdiena, 2016. gada 26. septembris

Saules ceļš- senatnes un mūsdienu mijiedarbība

Laba dieniņa jaunā nedēļā!
Šis rudens atnācis ar jaunām dvesmām, idejām un jaunu varēšanu:) Arī ar jaunu uzdrošināšanos.
Apvienojoties gadiem krātām un apgūtām zināšanām un mācībām, ar mums visiem tik tuvo latvisko mantojumu, ir izveidojusies 7.nodarbību programma Saules ceļš - senatnes un mūsdienu mijiedarbība. Nodarbību cikls balstīts uz seno zināšanu un mūsdienu enerģiju apvienošanos, tā rezultātā spēsim dziļāk izprast gan apkārtējās pasaules notikumus, gan veicināt savu iekšējo izaugsmi.
Nodarbības iesākas patlaban rudens pilnbriedā un vienādībā un pamazām iziet cauri līdz pat Ūsiņa vasaras laikam maijā. Kopumā tās būs septiņas nodarbības, kurās savīsies kopā gan senās baltu zināšanas, mūsu latviskais kalendārs, daudz izzinošas informācijas, meditācijas, dainas, dažādas elpošanas tehnikas, procesi, senās prakses, rituāli utt. Viss tieši atbilstoši tam, kādas ir tā brīža enerģijas un plūsma, kāda ir visiedarbīgākā metode nodoma īstenošanai.
Pēc katras nodarbības būs arī pavisam neliels mājas darbs, kas pamazām ikdienā ieviesīs pārmaiņas un nostiprinās nodarbībās apgūto.
Kā zināms, tad viss ir mainīgs un plūstošs... tāpēc arī šī programma noteikti, pielāgojoties tā brīža aktualitātēm un enerģijām, mainīsies un pilnveidosies. Iekšēji ir sajūta, ka tas ir tas, kas patlaban ir jādara. Katram cilvēkam ir jāspēj sevī salikt kopā viss pieejamais un apgūtais, senais un mūsdienīgais. Un tad jāiet uz priekšu jau citā kvalitātē - izdzīvojot un pieredzot visu citā līmenī. Esmu iecerējusi satuvināt un veidot arī dziļāku sapratni par baltu zīmēm. Lai katrs mēs saprastu zīmes jēgu un zinātu, kā tās pielietot savām vajadzībām. Nevis iekalt kādu informāciju - kura zīme ko dara, bet iekšēji enerģētiski sajustu katras zīmes spēku un pielietojuma brīdi. Tad vairs nav jautājumu par zīmju darbību, bet ir iekšēja sapratne, kurā brīdī kas ir vajadzīgs. Zīmes kļūst par dzīvu enerģiju. Un zinām, vai adīt zeķēs, cimdos, šallē vai izšūt galdautā, varbūt pakārt kulonā kaklā, vai aprocē ap roku, vai gredzenā, vai mājā pie sienas, vai uz galda utt.
Pirmajai reizei par Sauli un Mēnesi, abu enerģiju iedarbību uz ķermeni. Par apziņas līmeņiem un apzināšanos, kas ir garīgās izaugsmes (iekšējās izaugsmes) pamats un noteicošais reālais virzītājs. Liela daļa apgūto lietu un mācību nestrādā jo tās paliek prāta līmenī - netiek pielietotas, netiek izdzīvotas, netiek darītas. Svarīgākais ir sākt to darīt. Un sāksim to pielietot un izjust uz vietas nodarbību laikā. Savukārt, lai iekšējā izaugsme notiktu ātrāk un sparīgāk, lieti noder rituāli, kas palīdz smalkajā plānā.
Tāds ir plāns uz šo brīdi.
Pirmā nodarbība svētdien 2. oktobrī Koknesē, centrā “Aura”. Sākums plkst. 9:00. Pieteikties pa tālr. 22319558 Zita (Koknesē)
Sīkāka informācija par programmu - 29266349 Māra Brante


Saules ceļš - senatnes un mūsdienu mijiedarbība
1.nodarbība
Vienādību laiks, līdzsvara laiks. Ieskats baltu kalendārā. Rudens saulgrieži. Mēness zīme un simbols. Dainu dziedājumi. Atvērtība un apzināšanās apgūt jauno. Apziņas līmeņi. Sirds viedums un prāta gudrība. Zelta gaismas meditācija. Rituāls.
2.nodarbība
Senču laiks. Veļu galds. Veļu laika dziesmas. Pateicība senčiem. Saruna ar senčiem. Rituāls.
3.nodarbība
Mārtiņi. Pateicība. Piedošana. Cieņa. Bagātības apziņa. Rituāls.
4.nodarbība
Ziemassvētki. Atskats par gadu. Ausekļa laiks - iekšējās gaismas vairošanas laiks. Saite ar Dievišķo. Attiecības pašam ar sevi. Veselība.
5.nodarbība
Meteņi. Jaunas ieceres, meti. Mērķu nospraušana. Panākumi. Lūgšanu māksla - prasme noformulēt lūgumu, kas tiek uzklausīts un īstenots. Attiecības ar vecākiem.
6.nodarbība
Liela diena. Vienādību laiks. Saules simbola nozīme. Attiecību līdzsvarošana starp sevi un dabu (dzīvniekiem, augiem, planētu). Attiecību līdzsvarošana starp sevi un bērniem. Vecākbūšana.
7.nodarbība
Ūsiņi. Dabas norišu atspoguļojums cilvēka dzīvē. Attiecības starp sevi un citiem (partneri).
Facebook Saules ceļš