piektdiena, 2016. gada 2. septembris

Alerģijas psihosomatika

http://sevisapzinasanaskola.lv/2016/09/02/alergijas-psihosomatika/



Šajā rakstā es jums pastāstīšu par psiholoģiskiem alerģijas iemesliem.
Ja cilvēkam ir ādas bojājumi, vispirms ir jāpajautā: kādu šķiršanos cilvēks ir pārdzīvojis.

Ja runa ir par bērnu, kurš “slimo” ar alerģiju, tad ir jāaizdomājas, kādā mērā mamma ir gatava pieņemt savu bērnu un paanalizēt, vai tikai viņa nemēģina no sava bērna attālināties. Visi dermatīti maziem bērniem ir no mātes neapzinātas vēlmes nebūt tuvai ar savu bērnu.
Starp māti un bērnu pastāv kāda neredzama barjera, turklāt māte it kā apzināti var arī rūpēties par savu bērnu un mīlēt viņu, bet nemanāma atdalīšanās starp viņiem tomēr pastāv. Ir jāsaprot, ka tamlīdzīga neredzama barjera nav mātes apzināta izvēle, bet kaut kas, kas ir atnests uz viņas zemapziņu no pagātnes pieredzes. Piemēram, mamma nepieņem pati sevi, viņai ir konflikts ar savu māti utt.
Viss šis noved pie tā, ka mammai ir tas, kas ir: tuvības trūkums pašai ar savu bērnu. Šajā gadījumā terapijas laikā mēs mēģinām atrisināt mammas problēmu, lai viņa spētu atkal satuvināties ar savu bērnu.

Vēl viens ļoti izplatīts alerģijas iemesls bērniem – mammas nespēja dzīvot savu dzīvi. Mamma nespēj sevi realizēt, nevar nodarboties ar savām personīgajām lietām. Viņa ir piekususi no mājas pienākumu pildīšanas, un vienīgā doma, kas griežas viņas galvā: “Es gribu, lai visi liek mani mierā”. Šajā gadījumā mammai uzrodas vēlme norobežoties no sava bērna, un bērna āda sāk uz to reaģēt. Pie tam, alerģija var uzrasties kā bērnam, tā arī mātei.
Šeit var rekomendēt tikai vienu terapiju – mammai ir jāsāk dzīvot savu personīgo dzīvi, viņai ir jāprot veltīt laiku gan pašai sev, gan strādāt darbu, kurš viņai patīk.

Ja sieviete nevar ciest darbošanos virtuvē, viņai uz rokām var parādīties ekzēma. Ja sieviete kaut kādu iemeslu dēļ norobežo sevi no seksuālās dzīves, tad viņai vai bērnam var sākties ekzēma dzimumorgānu zonā. Tādā veidā ķermeņa daļas, kurās sākas slimība, var pastāstīt par slimības tuvošanos. Viss augstāk minētais nenozīmē, ka tā obligāti būs, es tikai aprakstu iespējamības.
Vēl viens iemesls alerģijai – naida aizturēšana. Piemēram, ģimenes galvu pazemoja darba vietā, un viņš neko nespēja atbildēt pretī. Viņa naids aug viņā un ārēji izpaužas tikai mājās, proti – alerģijas izskatā. Pie kam, šis naids var “pāriet” uz bērnu, tad alerģijas uzliesmojumi būs viņam. Es uzskaitīju biežākos alerģijas iemeslus, bet ir jāatceras, ka katrs stāsts ir unikāls, tāpēc katra cilvēka dzīvei jāpieiet individuāli, un tad slimības iemesls atradīsies.
Iepatikās raksts? Padalies ar saviem draugiem!