trešdiena, 2015. gada 9. septembris

Kā ēteriskās eļļas var dziedēt mūsu slimības caur smadzenēm!

 

Mūsu oža ir vienīgā sajūta, kas ir tieši saistīta ar limbisko smadzeņu zonu, kas tiek uzskatīta par emocionālo kontroles centru. Un, kad mēs ieelpojam ēteriskās eļļas viņas iet tieši uz smadzenēm. Pārējās četras maņas - garša, redze, taustes un dzirdes - vispirms tiek novirzīts caur talāmu nesasniedzot izraudzītās jomas smadzenēs.

Terapeitiskās pakāpes ēteriskās eļļas var būt pārsteidzošas psiholoģiskās un fizioloģiskās ietekmēs, jo limbiskajā sistēmā ir tieši saistītas ar smadzeņu daļās, kas kontrolē asinsspiedienu, sirds ritmu, elpošanu, stresa līmeni, atmiņu, un hormonu līdzsvaru. Katrai ēteriskajai eļļai piemīt ārstnieciskas nomierinošas,  stimulējošas, un līdzsvarojošas īpašības. Ieelpotā ēteriskās eļļas molekula ceļo caur deguna pāreju uz receptora neironu, kas transportē to līdz limbiskajai smadzeņu sistēmai, jo ​​īpaši hipotalāmai. Limbiskās sistēmas centrs smadzenēs kontrolē visas fiziskās, psiholoģiskās un emocionālās reakcijas, ko veic, pamatojoties uz stimuliem, kas nāk no ārpuses. Tādēļ, ēterisko eļļu mērķtiecīga iedarbība uz limbiskās sistēmas centru, padara tās par spēcīgu instrumentu, lai ārstētu daudzas slimības.

Kad jūs ieelpojat ēteriskās eļļas, tiny nervi nekavējoties nosūta signālu uz smadzenēm un iet taisni uz sistēmām, kas samēro prātu un ķermeni. Ķīmiskie vēstneši atrodas deguna dobumā un tiem ir tieša piekļuve smadzenēm, kas padara ēterisko eļļu ieelpošanu par vistiešāko piegādes metodi.   
Vīnes un Berlīnes Universitātēs veikuši pētījumus, jo viņi atklāja, ka sesquiterpenes, dabas savienojumi atrodami ēterisko eļļu : pačūlijas, vetivera, sandalkoka, Melissa, mirres, ciedra, krustnagliņu, vīraka eļļās, bija iespēja palielināt skābekļa līmeni smadzenēs līdz pat 28% (Nasel, 1992). Šī skābekļa pieaugums smadzenēs  var novest pie paaugstināta līmeņa aktivitātes un limbiskajā sistēmā smadzenēs, kas var ietekmēt emocijas, mācīšanos, attieksmi, un citiem fizikāliem procesiem organismā, piemēram, hormonu līdzsvaru, imūnsistēmas darbību un enerģijas līmeni.
1989. gadā, Dr Joseph Ledoux, Ņujorkas Medicīnas universitātes, atklāja, ka amygdala ir liela nozīme, atbrīvojot un uzglabājot emocionālu traumu. Tas liek secināt, ka smaržas var būtiski ietekmēt  atbildi.
Vai tās ir izkliedētas vai tieši ieelpotas no pudeles, ēteriskās eļļas var sniegt daudzas priekšrocības cilvēka ķermenī bez jebkādām blakusparādībām. Kad ožas nervi ir pareizi stimulēti,  tie var piedāvāt spēcīgu un pilnīgi jauna veida terapiju, ko varētu izmantot kā palīglīdzekli pret daudzu veidu slimībām. Lai gan terapeitisko iedarbību ēteriskās eļļas, ieelpojot, ir salīdzinoši neizpētīta, šķiet, ka tā varētu ieņemt svarīgu vietu medicīnā.
Ēteriskās eļļas pašlaik tiek novērtētas smadzeņu traumu ārstēšanā, jo to molekulas spēj ietekmēt gan fiziskās, gan psiholoģiskās funkcijas organismā.

Vīraka ēteriskā eļļa un tās ietekme uz smadzenēm
Cilvēka smadzenes ir vissarežģītākais orgāns ķermenī. Smadzeņu traumas svārstās no viegliem satricinājumiem līdz nopietnām galvas traumām. Dažādas smadzeņu traumas parasti dziedēt ir lēni, un ar vīraku eļļu tika konstatēts, ka ievērojami var palīdzēt šajā procesā. Vīraka- skābekļa asins dodas uz smadzenēm, kas atbalsta skābekļa absorbciju. Kad skābeklis ir efektīvi uzsūcies, tas ļauj smadzenēm apstrādāt un saglabāt informāciju, dziedēt, un pareizi darboties.
Vīraka ēteriskā eļļa ir izvēle jebkāda veida smadzeņu traucējumos. Tās molekulārā masa ietver sesquiterpenes, kas spēj šķērsot asins / smadzeņu barjeru. Sesquiterpenes stimulē limbiskajā sistēmā smadzeņu un citu dziedzeru darbību, un veicina atmiņas un relīzes emocijas. Vīraka eļļa arī palēnina un padziļina elpu. Tās terapeitiskās īpašības ir antiseptiska, carminative, savelkoša, cicatrisant, diurētiķis, cytophylactic, gremošanas, emmenagogue, atkrēpošanas, nomierinošs, dzemdes, tonizējoša, dziedniecisks un atkrēpošanas.
Pētījums veikts Berlīnes un Vīnes universitātēs un konstatēts sesquiterpenes palielināt oksigenāciju ap hipofīzes un čiekurveidīgiem dziedzeriem. Tas veicina arī atmiņas stimulējošā un emociju regulēšanas hormonu ideālu līdzsvaru.
Ēteriskās eļļas var ne tikai iekļūt hematoencefālisko barjerā, bet arī caur ādu, sekojot nervu ceļiem, virzīties pa meridiāniem, un nodrošināt līdzsvaru un dziedināšanu pat šūnu līmenī, piemēram, šūnu atmiņu un DNS.


Difūzējot un Ieelpojot
Saskaņā ar pētījumu, izplatot konkrētas eļļas, izmantojot auksto gaisa difuzoru var būt šādas priekšrocības:
- Relaksēt ķermeni, atbrīvojot prātu, un atbrīvojot spriedzi.

- Palīdzība ar svara kontrole.
- Samazināt baktērijas, sēnītes, pelējumu un smakas.
- Uzlabot hormonālo līdzsvaru.
- Uzlabot sekrēciju no antivielām, kas cīnās pret Candida.
- Atvieglot galvassāpes.
- Uzlabot koncentrāciju, garīgo skaidrību un modrību.
- Veicināt endorfīnu sekrēciju.
- Uzlabot gremošanas funkcijas.
- Stimulēt augšanas hormonu ražošanu un receptivitāti.

Terapeitiskās klases Ēteriskās eļļas
Par eļļu tīrība un terapeitiskā vērtība atkarīga no tās ķīmiskajām sastāvdaļām. To var ietekmēt lietas, piemēram, augsne, no kuras augs ir audzēts, ar nosacījumu, augsnes, mēslošanas (organisku vai ķīmiskā), klimatu, destilācijas procesā, uc
Aromterapijā, eļļu kvalitāte ir ļoti svarīga, jo tai piemīt sadzīšanas priekšrocības. Ir svarīgi izmantot neatšķaidītas terapeitiskās klases ēteriskās eļļas. Vienmēr pārbaudiet, vai uz etiķetes rakstīts "100% terapeitiskās klases ēteriskās eļļas". Tomēr, lai gan dažas ēteriskās eļļas ir marķētas kā l00% organisks, tas nenozīmē, ka tās ir tīras.
Ārstniecisko kvalitātes ēterisko eļļu tīrību  nosaka laboratorijā pārbaudīti un sertificēti specialisti. Terapeitiska kvalitātes ēteriskā eļļa ir pabeigta tās ķīmisko sastāvdaļu, kas piešķir tam bagātīgu, dziļu aromātu, un ir kinētiski dzīvas un spēj paaugstināt frekvenci cilvēka organismā, atjaunot līdzsvaru un normālu funkciju vāju ķermeņa sistēmām. Tas ir ļoti svarīgi, jo smaržas, biežums un ķīmija eļļas veicina tās unikālo terapeitisko iedarbību. Un, ja kāds no šiem īpašumiem tiek apdraudēts, sakarā ar sliktu ražošanas praksi, ēteriskā eļļa nevar tikt saukta par terapeitiskās pakāpes eļļu.