pirmdiena, 2015. gada 21. septembris

Vai obligāti jāprecas?

Vai laulības ir obligātas, Bagavān? Vai bez precēšanās nevar? Un, kā mums izvēlēties dzīves partneri?

 Šrī Kalki Bagavāns:
“Jūs varat arī neprecēties. Te ašramā mēs rietumniekiem esam rīkojuši kāzas. Vai zināt, cik gados viņi precas? Neviena nav bijusi jaunākiem par 60 gadiem. Līdz tam vecumam viņiem ir draugi un draudzenes, dzīvo kopā un tā tālāk. Tas atnāks arī pie mums uz Indiju. Arī jūs varat tā darīt. Bet laulības ir vislielākais izaicinājums. Ja to pārvarat, tad apgaismība (Mukti) un vieta Satjalokā ir garantēta.

Kas attiecas uz dzīves partneri, tad tāds cilvēks, kurš pamana jūsu labās īpašības un cildina jūs, ir tas labākais. Es jums ieteiktu sešus mēnešus draudzēties un tikai tad precēties; atrast tādu partneri, kurš jūs iedrošina, un tikai tad precēties. Protams, ka visas lietas pēc kāzām var arī mainīties. Garantijas nav nekādas. Tāpēc jau arī sakām, ka laulības ir vislielākais izaicinājums.

Kādu dienu viena no dasu meitenēm bija galīgi saskumusi. Viņa bija brīnišķīgs mūks 11 gadus. Kad parunājāmies, tad ieteicām viņai doties atpakaļ uz savu ģimeni. Pirms kļūt par dasu, viņu bija bildinājis kāds vīrietis, bet viņa noraidīja bildinājumu un kļuva par dasu. Pēc 11 gadiem, viņa atkal atgriezās savā ģimenē un saņēma no tā paša vīrieša atkārtotu bildinājumu. Viņš viņu bija gaidījis. Viņi apprecējās un tagad ir ļoti laimīgi.
No likteņa nevar izvairīties.”

Vienotības universitāte