pirmdiena, 2018. gada 28. maijs

Marss savienojumā ar Ketu




Marss savienojumā ar Ketu

2.maijs-6.novembris 2018

Ketu

(Dienvidu mēness mezgls)



Šis būs viens no pirmajiem reālajiem mēģinājumiem izskaidro astroloģisko situāciju, lai varētu precīzāk pieņemt lēmumus un saprast, ko tad šis laiks vēlas iemācīt un ar kādu ziņu tas nāk.



Marss jeb Mangala atrodas Makarā jeb Mežāža zvaigznājā, kur jūtas VISLABĀK. Šajā pozīcijā viņš atradīsies līdz pat 6ajam novembrim, kas salīdzinoši ir ļoti ilgs laika periods, jo parasti šādā kombinācijā tas atrodas1.5 mēnešus, taču Mežāzī un Vēzī viņš var atrasties līdz 5iem mēnešiem. Taču šoreiz šo labo kombināciju sarežģi tas, ka tas atrodas savienojumā ar karmisko planētu Ketu (matemātisks mezgls), kas radīs milzīgus saspīlējumus ar pēkšņu atbrīvošanos no ilūzijām un notikumiem, kam lemts bija notikt. Dabā šo kombināciju simbolizē: vulkāni, veselībā – strutojošas vietas organismā un asins sarecējumi, emocijās – pēkšņas histērijas, kas iepriekš nekad nebija novērotas, būs problēmas karavīriem un visiem cilvēkiem kas ir dienestā.
Ketu, kas atrodas Mežāzī arī kopumā jūtas labi, taču kopējā kombinācija vienalga ir sarežģīta.



Marss horoskopā parāda materiālās vēlmes un griba kaut ko iegūt, ātri un pēkšņi lēmumi, pioniera jeb pirmgājēja gars, attiecības ar zemi, nekustamo īpašumu, inženierzinātne, celtnieki, miesnieki, spēja sevi aizstāvēt un veikt izlēmīgas darbības, mitoloģijā šai planētais bija liela saikne ar Kara dievu.



Organismā pārvalda sarkanos asins ķermenīšu un muskuļu spēku, izturību. Tās ir visas lietas, ko var sataustīt un sajust. Ja Mars slikti jūtas horoskopā, tad cilvēks būs vājš, mazdarbīgs vai darbība vērsta nepareizā virzienā, ko pavadīs agresivitāte un nespēja pieņemt pareizu lēmumu. Tāpat var izraisīt pēkšņu nāvi, ir tendence uz traumām, ievainojumiem, operācijām, izraisa letālu rezultātu pie vienkāršiem apstākļiem (upura sindroms).



Šī planēta nosaka visas vīrišķīgās īpašības un to vai vīrietī tās būs pietiekamā apjomā lai viņš un viņa dzimta izdzīvotu. Sievietēm horoskopā nosaka spēju saskatīt un piesaistīt (izveidot attiecības) īstu vīrieti, ja ir vājš Mars, tad vīriešu kvalitāte viņas dzīvē būs vāja vai arī viņa kādam spēcīgam vīrietim kā sabotieris traucēs sasniegt mērķus uz attīstību.



Nosaka vai cilvēks ir izteikts cīnītājs, kāds viņam ir aizsardzības līmenis, kāds ir kā kareivis, kā spēj iekļauties struktūrā kopēja mērķa sasniegšanā, meklē attaisnojumus vai tiecas uz mērķa sasniegšanu, neatlaidību, stūrgalvību, spēju izmantot citu cilvēku resursus. Pārvalda visa veida ieročus, nažus un ķirurģiskos medicīnas instrumentus, kā arī nosaka spēju izmantot jebkuru lietu divos pretējos veidos: aizsardzībai – iznīcināšanai, saliedēšanai – sašķelšanai utt.

Nosaka spēju virzīties attīstībā uz priekšu.

Horoskopā simbolizē jaunākos brāļus (karaka) un dažreiz arī jaunāko māsu. (Noteikts Ma stāvoklis parāda- ir vai nav jaunāko brāļu, māsu). Šī planēta nobriest 28 gadu vecumā un pēc šī vecuma sasniegšanas dos labākos rezultātus.



Ketu - ķermenis bez galvas.

Šī planēta ir neatraujami sasaistīta ar savu otru daļu Rahu jeb galvu, kas var runāt, bet neko nevar izdarīt.



Ketu ir gaidas saņemt rezultātu no citiem cilvēkiem (gan no šīs dzīves, gan iepriekšējās) nemateriālā formā, melnais caurums, kurā viss iet un nekas neatgriežas – bailes, šausmas, nepatikšanas, rada situācijas, kad cilvēks jūtas izmisis.



Simbolizē cilvēku, kas pats rada sev problēmas tajā sfērā jeb rok sev kapu pašam nesaprotot kādēļ. Vietā kur ir Ketu cilvēkam ir ļoti lielas ilūzijas, kuras tiks iznīcinātas, jo šī enerģija rokas līdz dziļākajiem pamatiem, kā arī norāda to sfēru, kas iepriekšējā dzīvē jau tika piedzīvots - tajā sfērā būs visdziļākās zināšanas un būs jāveic ziedojumi.



Šo enerģiju bieži saista ar neizskaidrojamo, okultām vai paranormālām darbībām, psiholoģiju, psihotehnloģisko masu pūļa manipulāciju un visu, kas reiz bijis aizmirsts, nestandarta morāli, emocionālus pārdzīvojumus vai sprādzienu konkrētajā dzīves sfērā. 

Ketu nobriest 49 gadu vecumā, kad arī notiek neizskaidrojami notikumi dzīvē vai pat nāve. Tas ir mistisks vecums. Ketu apziņas vecums - 100 gadi. Uzvedās kā 100 gadīgs cilvēks- ar lielu pieredzi, ļoti gudrs. Visspēcīgāk enerģija izpaužas 69 - 108 gadu vecumā, tādēļ šīs planētas aktivizēšanās laikā jāturpina tas kas netika padarīts tad.

Ke kūrē (pārvalda) nedzīvus priekšmetus vai aukstasiņu dzīvniekus – zirnekļi, kāpuri, kukaiņi, ķirzakas, vardes, suņi un melns kaķis, visus cilvēkus kas ir “ārpus kastām” jeb Mļečas, kas ir visnepamierinātākie un neprognozējamākie, kā arī visus ārzemniekus jeb cilvēkus no citas kultūrvides, spokus, veļus utt. Dabā izpaužas vietās, kur saplūst divas stihijas – migla, vulkāni, krasta zonas,

Ke simbolizē notikumus, kas nav pakļaujami cilvēka spēkam - dabas katastrofas, kataklizmas, plūdi.



Šīs astroloģiskā savienošanās notiek Mežāzī, kas ir visuma 10tā māja un atbild par darbiem, slavu, atpazīstamību, pārvalda valsts iekārtas struktūras un visu kas notiek ārpusē, karaļus un nācijas publiskos pārstāvjus jeb politiķus. Mežāzis atbild par ziemeļu pusi, tādēļ kļūs aktuāli ,visi jautājumi, kas nāks ziemeļiem, lai kur arī Jūs neatrastos.



Visiem valsts vadītājiem, kamēr Ketu atradīsies Mežāzī (līdz 2019.g.23.martam) būs īpaši saspringti laiki, kā arī šajā laikā paraidīsies pirmās iezīmes par reālajiem valstsvīriem, kas var nākt pie varas, taču kā vienmēr sākumā būs jātiek galā ar “Valstsvīru atdarinājumiem” kas būs jāatmasko kā labākais “mācību materiāls”.





2018 gada 4-12 ajam jūnijam Mars un Ketu būs viena grāda robežās, kas nozīmē, ka šis laiks būs kritisks daudzām lietām,



16 jūnijā Marss ieies Mritju Bhagas* jeb tā saucamajos “Nāves grādos” un atradīsies šajā pozīcijā līdz 7ajam jūlijam.



Šajā laikā ļoti pieaug visa veida negadījumu un avāriju skaits



papildus tam 27 jūnijā Mars kļūs retrogrāds un tāds būs līdz 28.augustam.



No 16 līdz 20 jūlijam atkal Mars un Ketu būs viena grāda robežās, taču šoreiz Ketu būs stiprāks par Marsu.



Ketu ieiet Mritju Bhagā* 14.jūnijā un atradīsies tur līdz 29.augustam.



Astroloģisko kombināciju pārskaitījums tiešām sanāca garš, taču šoreiz savādāk nevar, ja vēlaties sevi un savus tuvākos pasargāt no nevajadzīgām nepatikšanām, bet, ja pēkšņām pārmaiņām ir jānotiek, tad lai tās notiek “vieglā formā”. Negatīvie notikumi notiks pēkšķini, negaidot, neapzinātības, transa vai apreibinošo vielu stāvoklī. Tiem kam zemapziņā “Upuri ir skaisti” tiks vienkārši “nesti” pa dzīves notikumiem metot no vienas galējības otrā. Taču tie, kas iedomājas šajā laikā “uzdzīvoties” uz nevainīgiem upuriem, paņirgājoties par viņiem, jārēķinās, ka ir ĻOTI liels risks izrauties uz maksimāli spēcīgu pretinieku.



Šajā laikā rekomendējas izvairīties no visa veida operācijām, traču precīzākas rekomendācijas par veselību jāprasa speciālistam.



Kas attiecas uz lieliem masu pasākumiem vai tautas nemieriem, tad jārēķinās, ka būs spēcīgi notikumi, kur pūlis prasīs nāvessodus vai “asins noliešanu”. Taču pozitīvajā aspektā veicot lielus masu pasākumus var uztaisīt “īpašo” sajūtu, ievedot cilvēkus emociju transā – koncerti, mītiņu utt., tikai šo pasākumu apmeklēšanas laikā uzmanieties no zagļiem vai citām mazām kļūmēm, kas var sabojāt visu vakaru.



Draudzība un kopēju mērķu sasniegšanā būs jākārto kārtējais eksāmens, par to kas ir draudzība, kāds pats esi draugs un jāsaņem karmas augļi šajā sfērā.



Ikdienas attiecībās tas izpaužas – reāls vīrietis ar vīrieša domāšanu vai “grozāmgrābslis” jeb подкаблучник un viņa domāšanu. Tā kā šajā laikā pieņemot lēmumus 5as reizes padomā ar ko tev patiesi ir darīšana, jo grozamgrābslis tevi nodos un uzmetīs. Nodevības šajā laikā notiks daudz reizes aktīvāk nekā parasti. Nebrīnies, ka tieši pirms nodevības, nodevējs nu tā gribēs izstāstīt tev par savu uzticamību un to kā viņš novērtē Jūsu kopējo draudzību. Tiem, kam Marss būs visvājākais gribēs īpaši aktīvi lekt cīņā, jo viņiem būs neuzvaramības ilūzija.

Vīriešiem ar netradicionālu seksuālo orientāciju nāksies “ciest” no pēkšņas agresijas vairāk kā parasti un nebrīnieties par speciālām provokācijām no “savējo” vides.



Šajā laikā mēģinām maksimāli izvairīties no konfliktiem jeb neprovocējam tos, jo tur kur ir izlieta degviela pat vismazākā dzirkstele var izraisīt ugunsgrēku vai tur kur ir “atkailinājušies vadi” pat mazgājot grīdu var nosist.

Aizstāvi sevi un savējos, bet atbildēt uz provokācijām būs lieki.



Visiem armijas un speciālo dienestu cilvēkiem – šis ir Jūsu lielais reālais pārdomu laiks, kad būs jāsaprot ko un kādēļ dariet. Kam tu īsti kalpo, pret ko īsti tu nes atbildību un kādēļ nevēlies saskatīt savu līdzību ar citiem biedriem, kādā sistēmā tu strādā un pēc kādiem principiem vispār ir jābūvē, personiskā drošība, sabiedrības aizsardzība un valsts aizsardzība kopumā. Priekš visiem augstākā komandējošā sastāva pārstāvjiem, parādīsies viens no dzīves un karjeras sarežģītākajiem jautājumiem  – kas ir varonis un varoņdarbs, un kas ir varoņdarba imitācija jeb jānonāk pie tā paša jautājuma pie kā nonāca filmas “Forests Gamps” galvenais varonis pēc tam, kad bija izglābis savus biedrus, atradās slimnīcā un viņa komandieris emocionāli stāstīja par savu likteni,kurā viss jau ir noteikts un vēlmi nomirt kaujas laukā kā varonis ar godu kopā ar saviem karavīriem (Video: https://www.youtube.com/watch?v=lZcdTEMLbT0 ).
 

Par politiķiem šoreiz nekomentēšu, lai gan tur būs milzīgs notikumu apjoms visā pasaulē, jo tuvojas vēlēšanas, kurās katram pašam jāpieņem lēmumi. Taču šajā vasarā, netērējam daudz laika bezjēdzīgām diskusijām par mistisku taisnību, kurā nepiedāvā konkrētus risinājumus.

Vajadzētu būt, ka šajās vēlēšanās tiks likta atšķirības izpratne starp “Politiķi” un “Valstsvīru”, bet tas jau ir cits stāsts. 



Sievietes un vīrieši jeb sievietēm tiks dota iespēja saprast kādēļ viņas attiecībā uz vīriešiem veic tieši tādu un ne savādāku uzvēli. Tiks iegūtas specifiskākas un daudz dziļākas zināšanas par grozāmgrābšļu tipiem ar kuriem sievietes vēlas organizēt savu dzīvi – droši un prognozējami:
- Apbalvotājiem;

- Sodītājiem.

Šajā laikā tiks “vākta” karmisko notikumu raža, kas tika sastrādāta pēdējo gadu laikā.

Dažiem tā būs dziļa mācība pēc kuras varēs strauji mainīt savu dzīves ritējumu, bet priekš citiem dzīve vienkārši pierādīs karmas eksistenci.

Jebkurā gadījumā šis būs interesants un dinamisks laiks.





Terminu skaidrojumi:

Mritju bhaga tulkojumā nozīmē nāves vagīna. Astroloģiski tie ir noteikti grādi horoskopā, kas nes “nāves” enerģiju un ir uzskatāmi par nelabvēlīgiem. Lai labāk izprastu, kādu ietekmi dos Mritju bhaga, ir jāņem vērā, ka ar vārdu “nāve” astroloģijā tiek apzīmēti astoņi “nāves” veidi: 1) posts, 2) sāpes, 3) bailes, 4) kauns, 5) slimība, 6) ierobežojumi, 7) apvainojumi un 8) fiziska nāve (mritju).




Papildus informācijas avoti šī materiāla sagatošanai:



Grāmta
W.R.Levacy – Beneath a Vedic Sky

A. Bloomfield – How to pactice Vedic Astrology.

H. Johary – Numerology
B. Behari un D. Frawley – Myths and symbols of Vecic Astrology

uc.




KRS channel
 














Jānis Riežnieks