pirmdiena, 2018. gada 28. maijs

Garīgais briedums


Garīgais briedums

Tas pienāk, kaut kādā brīdī tas pienāk, neskatoties uz to, cik izaicinoša tā nonākšana ir bijusi. Un pāri tuvinieku, draugu un paziņu smīniem pārlaižas apbrīnas pauze..., jo garīgais meklētājs nav nedz nomiris, nedz sajucis prātā, nedz iekāpis kādā sektā.

Viņš vienkārši ir. Un ne tikai ir, bet mirdz. Ar mieru un paļāvību, savādu, neizskaidrojamu sapratni un pilnīgi noteikti - laimi.
Kuģis var šūpoties, bet tas nekad neapgāžas. Vētras var nākt, bet tās nekad nesaplosa.

Jo ir iestājies briedums

Un kā tas izpaužas?

- nav vairs drāmu - nav enerģijas šķiešanas skandālos, lamās, izskaidrošanas izskaidrošanās. Nav.
Jo vairs nav pēc šīs enerģijas dinamikas pieprasījuma. Un, ja tuvojas kāds dramaturgs, viņam nākas rēķināties ar palikšanu bešā, jo šis briedums sniedz sapratni, ka visā visumā viss ir kārtībā. Un viņš ātri sastopas ar spēju pilnībā nomainīt enerģijas intensitāti. Līdz tie, kas nevibrē viņā skaņas, garšas, sajūtu tonalitātē - vienkārši nesatiekas!

- nav baiļu - ne ko kā. Nedz nāves, nedz cilvēcīgi izdomātiem likumiem, nedz tuvinieku zaudēšanas, nedz pēkšņas apstākļu maiņas, nabadzības, bagātības, bada, pat ne pasaules gala vai iespējamības, ka mākslīgā inteliģence pārņems pasauli.
Jo ir sapratne par to, Kas Tu Esi. Ir sapratne par lietu patieso iedabu, par to, kā lietas noris, kā tās rodas un uz kurieni tās dodas.

- nav nekādu noteiktību vai likumību tajā, ko Tu ēd, dzer, cik guli vai neguli, jo Tu esi tas, kas maina lietu iedabu, nevis lietas maina Tevi.

- nav nekādu satraukumu vai baiļu par ķermeni - slimībām, jo ir ienākusi pilnīga uzticība tam, ka ķermenis ar visu spēj tikt galā un tam nevajag nekādas dabas iejaukšanos - ne fizisku, ne ķīmisku. Bet atbalstu, uzticību un likšanu mierā - gan.

- izzūd pārmaiņu un pārejas process, ko sauc par "depresiju" - laiku, kad patiesībā cilvēks sāk iziet no masu apziņas un atdalīties suverenitātei. Tādas vienkārši nav. Un tās vietā ienāk sajūsma par būšanu, tīru būšanu bez noteiktībām - vienkārši laimi, par to, ka Tu esi te, tagad.

- nav manipulāciju - nekādu.
Nav vairs mēģināšanas sevi piespiest domāt labākas domas, meditēt meditējamā virzienā, spiest enerģiju radīšanas virzienā savu limitēto sapratņu ietvaros, nē, ir sevis galēja atzīšana - visa sevis daļu iemīlēšana un pieņemšana; saprašana, ka tas viss esi Tu - tā visa ir tikai pieredze viedumam - viss tas, kas sev ir bijis pārmests, viss tas, kas likās netīrs, nesvēts, nemīlams esam.
Nē - tas viss ir mans, viss atzīstams, viss integrējams atpakaļ, tīrā enerģijā, destilējot viedumu dvēselei.

- pazūd atmiņa, laiks un telpa un par to nav ne mazākā satraukuma, jo iestājas skaists, vienmērīgs plūdums. Viss ir tagad, nav nevienas vakardienas vai rītdienas. Viss ir šobrīd.

- TU ZINI - visu, kas ir jāzina tieši tad, kad ir jāzina. Jo tāda lieta kā sevis un savu sajūtu apšaubīšana vienkārši iziet no dienas kārtības. TU ZINI. PUNKTS. TREKNS PUNKTS.

- nevienā brīdī Tu vairs nebaidies pateikt "nē" - par jebko jebkuram. Jo cieņa pret citiem ir sākusies vispirms cienot sevi un savas vajadzības.
Un laime sākas ar godīgumu pret sevi. Vienmēr.

- no nobrieduša, "pareiza" pieaugušā, aiz vien vairāk Tu kļūsti par radošu bērnu, kuram nav robežu, nav noteiktību, bet viss ir iespējams.

- viss kļūst jauns, viss. Un ne tā, kā cilvēks būtu iedomājies. Nav vairs varas un kontroles, nav pieķeršanās šīs realitātes īstumam. Un tajā var ienākt tas, kas ir pāri cilvēka ierastajām maņām. Taču tikai tad, kad ķepas patiesi atlaistas no visa vecā, ļaujot sabrukt un integrēties.

- pāri visam ienāk ļoti liela tīrība - tīrība sajūtās, tīrība nodomos un vēlmēs. Tīrība un skaidrībā - augstākās kvalitātes (ja tās tā vispār var nosaukt) sajūtu dimensijas, kurās realitāte plūst skaistā paļāvībā.

Šīs un daudzas citas pasaulei nepastāstāmas, ārkārtīgi intīmas sajūtas - garīgajā briedumā, kad iegūti sen kārotie, tik ļoti zināmie un gribētie spārni lidot - jo būt par cilvēku ir viegli.

Ar stulbi laimīgu smaidu sejā,
Es https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f57/1/16/1f609.png
😉

P.S. un ir pilnīga skaidrība, ka neviens nav jāglābj! Tā ir tikai pieredze

Pārkopēts no: Liene Pētersone