piektdiena, 2016. gada 25. novembris

Par psihosomatiku un medikamentiem

http://sevisapzinasanaskola.lv/2016/11/24/par-psihosomatiku-un-medikamentiem/

Šajā rakstā vēlos nedaudz paskaidrot, kā strādā medikamenti.
Viss mūsu ķermenis sastāv no sīkiem nervu galiņiem. To nav tikai matu un nagu galos. Jūs par kaut ko padomājāt – impulss nostrādāja, kaut ko sajutāt, atkal impulss nostrādāja uz to, uz ko reaģējāt no ārienes. Medikamentu galvenā funkcija ir bloķēt vai veicināt šos impulsus. Piemēram, ja jūs pastāvīgi no kaut kā baidāties, ir medikamenti, kuri bloķēs šo baiļu impulsu padevi (AD vai prettrauksmes preparāti). Faktiski medikamentu lietošana palīdz organismam izlikties, ka tam nekur nekas nesāp, impulsi staigā, kā vajag – ierindā, hormoni un fermenti arī. Kaut gan jūsu zemapziņā jūs vienalga baidīsieties un uztrauksieties, vienīgi līdz jūsu apziņai tas nenonāks, bet tiks bloķēts (problēma tikmēr augs augumā).
Vēl ir tā saucamie nosacījuma refleksi, kad kāda darbība asociējas ar kādām sajūtām. Piemēram, ja jūs bērnībā baidījāties no skolotāja, tad tagad katru reizi, kad jums vajadzēs runāt ar priekšnieku, jums sāks trīcēt ceļgali. Tiklīdz jūs no rīta piecēlāties, lai taisītos uz darbu – tā jau aizgāja impulsi pa ķermeni. Un tā katru dienu. Tad iedomājieties, cik tādu nosacījuma refleksu jūs esat sakrājuši visā dzīvē. Par mācībām, par darbu, par seksu, par komunikāciju ar citiem, par emocionālo tuvību, par fiziskajām aktivitātēm, par naudu, par draudzību, par ēdienu, par atpūtu…
Parasti pirmā reakcija uz šiem refleksiem ir tāda, ka psihe tiem sāk pretoties. Cilvēks neapzināti dara visu, lai tikai nesatiktos ar nepatīkamo pieredzi: aiziet no sarunām, pārslēdzas uz citu tēmu, aizliedz sev domāt un izdomā sev visādas psiholoģiskas aizsardzības, lai tikai nepārdzīvotu atkal no jauna.
Vesels maiss pagātnes baiļu tiek nēsāts līdzi no dienas uz dienu. Kaut gan šīs bailes tagadnē vairs nepastāv, asociācijas ir palikušas. Vēl to sauc par fantoma sāpi, kad ekstremitātes vairs nav, bet sāpes zemapziņā vēl dzīvo.
Tā tas strādā… apmēram divos vārdos.
Ja Jūs vēlaties atbrīvoties no šī liekā vezuma, izprast sevi, tad es Jūs uzaicinu uz savu pašu labāko (bez kautrēšanās) tālmācības kursu ”Atbrīvošanās”.
Neizejot šo kursu, tas nozīmē, ka Jūs gaida pavisam cita nākotne. Tas nozīmē, ka Jūs dzīvosiet citu dzīvi, spēlējot pavisam citas spēles. Bez šīm zināšanām izmaiņas nav iespējamas (atkal bez liekas kautrēšanās varu to droši apgalvot).
Ar speciālu tehniku un vingrinājumu palīdzību Jūs pārrakstīsiet savas pārliecības, kuras atņem Jums tiks daudz enerģijas. Kursa laikā būs ļoti daudz praktiskā darba. Šis kurss būs Jūsu dzīves remonts.
Ar šī kursa palīdzību Jūs iemācīsieties pareizi attiekties pret sāpēm un dzīves grūtībām. Jūs iemācīsieties izsekot savas iekšējās reakcijas un ārējiem kairinātājiem. Jūs ieņemsiet pavisam citu pozīcīju attiecībā pret savu dzīvi – Jūs sāksiet pār to valdīt.
Jūs varbūt teiksiet, ka tādu kursu ir simtiem. Nē, tieši šāds kurss ir unikāls, kura laikā cilvēks saņem savas dzīves transfomāciju, nevis tikai iedvesmu pāris nedēļām. Reģistrācija kursam šeit 

Ja Jums rodas kādi jautājumi par kursu, droši uzrakstiet man un mēs kopīgi nolemsim – der Jums šis kurss vai nē.
Rakstīt šeit