piektdiena, 2016. gada 25. novembris

Mātes lūgšana.

Mēs iegūstam milzīgu laimi un piepildījumu, sagaidot šajā pasaulē savu bērnu. Mēs sakām: “mans bērns”. Mēs sapņojam par to, kāds viņš būs, ko viņ...a darīs. Līdz ar prieku, laimi un piepildījumu nāk apjausma par milzīgo atbildību un bailes, lai tik ar viņu kas neatgadās.Jogi uzskata, ka bērni mums ir doti kā dāvana, tie mums “nepieder”, nav tāda jēdziena “mans bērns”. Visi ir Dieva bērni, mūsējie mums ir doti tikai “valdījumā” – mums ir tos mīloši jāatbalsta, viņiem pieaugot.

Kļūstot par māti, sieviete kļūst par dievišķās enerģijas nesēju. Katra doma, emocija, sajūta, pieredze, kamēr viņa bērnu nes zem savas sirds, veido bērna zemapziņu. Jogi uzskata, ka tikai grūtniecības laikā mēs varam saviem bērniem kaut ko “iemācīt” – mācīt caur savu uzvedību, dzīvesveidu un pieredzi to, ko vēlamies. Tiklīdz bērns ir piedzimis, mātes uzdevumus ir vien mīlēt un atbalstīt savu bērnu tā, lai viņa augstākais potenciāls varētu piepildīties.Mātes lūgšana ir piektā sikhu guru dāvana sievietēm, lai mēs varētu svētīt un aizsargāt savus bērnus tīri un nesavtīgi. Šī lūgšana veido spēcīgu zemapzinīgu saiti starp māti un bērnu, lai viņi apzinātos katrs savu uzdevumu. Mātes uzdevums ir kalpot un atbalstīt sava bērna centienus piepildīt savu likteni, bērna – saprast šo uzdevumu un īstenot to.

Šī lūgšana dāvā dziļu un patiesu mieru, mīlestību un laimi. Šo lūgšanu var veltīt jebkura vecuma bērnam, savam vai svešam, to var dziedāt sievietes, kuras savus bērnus vēl gaida vai tikai plāno. Šī lūgšana ir vislabākā dāvana savam bērnam dzimšanas dienā, jo sievietes to dzied 11, 56 vai 108 reizes sava bērna dzimšanas dienā. Tā dziedē arī mūsu “iekšējo bērnu”.Dievs nedzīvo baznīcās, tempļos vai mošejās, Dievs ir sastopams omulīgās mājās teica Jogī Badžans, Kundalinī jogas meistars.

Poota Mata Kee Asees - Nirinjan Kaur (with subtitles french/english)

https://www.youtube.com/watch?v=H90gjWIDqDk&feature=share