pirmdiena, 2020. gada 27. jūlijs

Vakcīnrealitāte Latvijā

Vakcīnrealitāte Latvijā
2d

#redaktoresblogs
Mīļie lasītāji un atbalstītāji! Vēlos celt gaismā pēdējā laikā aktualizējušos tendenci - vecāku tiesību ierobežojumus un pārkāpumus.

Piemērs. Jauni vecāki atsakās no bērna vakcinācijas. Ģimenes ārste par to ziņo attiecīgā novada bāriņtiesai, kuras pārstāvji izsauc vecākus uz pārrunām un pārmet bezatbildīgu izturēšanos pret jaundzimušā veselību. Viņu izpratnē nevakcinēšana ir bezatbildība. Lai gan zinu, ka konkrētā ģimene pirms lēmuma pieņemšanas rūpīgi izvērtēja, kas tad ir lielāks drauds veselībai – vakcīnu esamība vai neesamība organismā.

Rezultātā, papildu jaunajiem izaicinājumiem, kas dabiski nāk līdz ar ģimenes pieaugumu, vecākiem nākas algot juristu, lai aizstāvētu savu izvēli.

Minēšu vēl vienu piemēru. Bērns nonāk slimnīcā, taču mediķi atsakās vecākiem izskaidrot un pamatot ārstēšanas stratēģiju. Rodas konflikts, un arī tur tiek draudēts ar bāriņtiesas un sociālo dienestu iesaistīšanu.

Var saprast mediķus – viņiem jādara savs darbs, un kā nu viņi ir mācīti, tā to arī veic, pēc standarta algoritmiem un ar viņu rīcībā esošajiem medikamentiem.

Taču arī vecākiem ir taisnība – viņiem ir tiesības zināt un sekot līdzi visam. Lai cik neērti tas būtu mediķiem. Jo vecāki ir tie, kuriem var nākties strēbt neveiksmīgas vai kļūdainas ārstēšanas sekas, kas arī, diemžēl, nav retums. Ikviena ģimene, domāju, ar to ir saskārusies. Bez tam, visiem medikamentiem ir blaknes, tāpat kā vakcīnām. Un tas lieliski redzams “Vakcīnrealitāte Latvijā” publicētajos vakcīnu izpētes materiālos, kā arī nesenajā vecāku aptaujā par rotavīrusu vakcīnas sekām viņu bērnu veselībai.

Ik pa laikam saņemu vēstules, kur māte vai tēvs atklāj, ka nevēlas vakcinēt savu atvasi, taču izjūt milzu spiedienu no ārsta, un jautā pēc padoma.

Man ir universāls padoms: zināt savas tiesības. Tā ir labākā metode, kā jau saknē nocirst visas pret sevi potenciāli vērstās manipulēšanas stratēģijas. Ko ārsti un medmāsas nudien pieprot.

☑️Latvijā vecākiem ir brīva izvēle – ļaut vai neļaut savam bērnam injicēt dzemdību iestādē K vitamīnu (par to drīzumā būs plašāka publikācija) vai jebkuru vakcīnu. Atteikties no atvases vakcinācijas iespējams, parakstot noteikta parauga veidlapu, kas pieejama visiem ģimenes ārstiem un pediatriem.

☑️Latvijā nav obligātas vai piespiedu vakcinācijas. To nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 330 (Vakcinācijas noteikumi).

☑️Piespiedu, tostarp, nesaskaņota (ar ko domāju vakcīnas ar mikročipu/nanotehnoloģijām) iejaukšanās dzīva cilvēka organismā ir pretrunā ar cilvēktiesībām un starptautiskām Konvencijām, tostarp, Konvenciju par cilvēktiesību un cieņas aizsardzību bioloģijā un medicīnā: Konvenciju par cilvēktiesībām un biomedicīnu.

☑️Dažkārt medicīnas darbinieki mēdz lietot frāzi “Obligātais bērnu vakcinācijas kalendārs”, lai mēģinātu atturēt vecākus no atteikšanās vakcinēt. Tā ir maldināšana. Neviena vakcīna bērnam nav obligāta. Šāda pakalpojuma izmantošana ir vecāku brīva izvēle.

☑️Nē, Jūsu atvasei nedrīkst atteikt uzņemšanu pirmsskolas izglītības iestādē, vispārējās izglītības iestādē, vasaras vai sporta nometnē, augstskolā, militārajā dienestā vai jebkurā interešu izglītības iestādē, uz vakcinācijas pases ierakstu pamata. Vakcīnu esamība vai neesamība bērna organismā nav pamats diskriminēšanai un neuzņemšanai izglītības iestādē. Ja kāds jums to mēģina iegalvot, viņš manipulē vai maldina aiz paša nezināšanas. Likums nosaka, ka bērna vakcinācija ir vecāku BRĪVA izvēle.

☑️Nē, nevienai iestādei vai amatpersonai nav tiesību atņemt jums bērna aprūpes tiesības tāpēc, ka atsakāties no vakcinācijas vai interesējaties par bērna ārstēšanas stratēģiju un pielietotajiem medikamentiem. Ja kāds jums to mēģina iegalvot, viņš manipulē vai maldina aiz paša nezināšanas. Var gadīties, ka bāriņtiesu darbinieki nezina, ka vakcinācija Latvijā nav obligāta. Tad varat viņiem to izskaidrot.

Mīļie vecāki, es zinu, ka ir grūti peldēt pret straumi. Tiklīdz Tu sāc uzdot jautājumus vai konfrontēt, tu automātiski kļūsti par “neērto” mammu vai tēti. Ārsti un medmāsas pūš un elš, un visādi cenšas likt justies neērti. Jo katrs nevakcinētais pacients viņu praksei nozīmē samazinātu piemaksu par “kvalitātes kritēriju izpildi”.

Kapitālismā jābūt īpaši vērīgiem, apzinātiem un kritiskiem, jo no visām pusēm mums mēģina pārdot preces un pakalpojumus, kas mums nav nepieciešami vai pat kaitē. Tāpēc es iedrošinu – “nopakojiet” sevi ar zināšanām par savām tiesībām. Tā jūs drošāk iesiet pa pasauli un pārvarēsiet dzīves situācijas, standarta gadījumos ietaupot arī uz jurista pakalpojumiem.

Personīgi man šis laiks atgādina “Harijā Poterā” lasīto. Tur bija Gaismas spēki (Grifindors), tumsas spēki (Slīdenis un Voldemorts) un vientieši (visi, kuriem vienalga vai kuri naivi tic tam, ko viņiem pasniedz). Tagad šis dalījums sabiedrībā un publiskajā telpā redzams tik izteikti kā vēl nekad. Es esmu Gaismas pusē. Un par savu, savu bērnu un ģimenes locekļu brīvību cīnīšos kā lauvene, ja būs nepieciešams.

Es saku "nē" apšaubāmas kvalitātes Covid-19 vakcīnām. Es saku "nē" mutes aizsegiem. Es saku "nē" industriālajai tehnoloģijai – 5G – civiliedzīvotāju teritorijās. Es saku "nē" manas brīvības apspiešanai un tiesību ierobežošanai.

Es saku "nē" politiķiem – Latvijas tautas nodevējiem, kuri pilda svešus norādījumus, ierobežojot savas valsts iedzīvotājus un izputinot Latvijas ekonomiku. Es saku "nē" arī prezidentam Egilam Levitam ar apšaubāmu reputāciju, kurš darbojas Džordža Sorosa dibinātā fondā Latvijā. Tā paša Džordža Sorosa, kuram pieder arī vakcīnu ražotājs – “Merck”.

🎉 Nobeigumā vajadzētu nedaudz prieka! Fanfārām skanot, šodien, Kristīnēs/-ās, dalos ar ziņu, ka nodibināta biedrība “Informnation”. Tas nozīmē, ka nu ir arī juridisks veidojums, pateicoties kuram varēsim izvērst “Vakcīnrealitāte Latvijā” darbību un vēl aktīvāk nodoties cilvēku informēšanas misijai.

Skaistu nedēļas nogali vēlot,
Kristīna Duņeca


Dace Pat Paldies, Kristīnai par milzīgo ieguldījumu! Veselību, prieku, enerģiju, lai izdodas iecerētais.
Drosmi un sirdsmieru māmiņām, ģimenēm, kuras neiet farmas propogandas pavadā, aklā uzticībā ārstiem, bet meklē un atrod ceļus, lai nosargātu savu bērnu veselību šajos ne tik vienkāršajos laikos.
Atbalstām viens otru, esam gaismas un patiesu zinašanu avots gan savai ģimenei gan lidzcilvekiem. 💛