trešdiena, 2013. gada 5. jūnijs

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

24. maijs
Industriālās zemes sevišķi izmanto tā dēvētās trešās pasaules zemes. Industriālajām zemēm visādā ziņā ir vara, kurai atbilstoši vājākajiem jāpakļaujas. Tā ir kaķa un peles rotaļa, kurā pele pastāvīgi zaudē.
Šāda izturēšanās ir ļoti nosodāma.
Nevienam cilvēkam nav tiesību citu izmantot vai pat paverdzināt - vai tas tagad notiek tieši, vai ar noslēgta līguma starpniecību.
Bet arī trešās pasaules valstīm jāuzņemas ne maza daļa atbildības. It sevišķi cilvēki vadītāju amatos vairumā gadījumu ir atteikušies no savas kultūras mantojuma, pieņem tukšās Rietumu dzīves formas, neuzņemas atbildību un ignorē ētiku.
It sevišķi ar korupciju, ko ES uzskatu par kriminalitātes īpašu formu, viņi sagrauj savu zemi.
Bet vaina ir arī pašai tautai. Tauta vienmēr ir līdzatbildīga par vadītājiem, kādi tai ir. Neviens nevar sevi izslēgt no šādas atbildības.
Skaties savā sirdī. Nes sevī mīlestību un iekšēju mieru. Iepludini to savā ģimenē. No savas ģimenes kaimiņos. No saviem kaimiņiem ciematā. No ciemata pilsētā. No pilsētas pāri visai zemei.
Apzinīgi izpildi savu pienākumu un esi šeit citu dēļ.
Tas ir vislabākais, ko tu vari darīt savai zemei.
Ja valdība tad joprojām vēl ir slikta, vismaz tu neesi atbildīgs.


25. maijs
ES uzturos šeit Indijā un redzu, dzirdu un apsargāju tevi pat vistālākajā pasaules malā. Kā tā var būt? Kā tas ir iespējams?
Tās nav acis, kas redz. Tās nav ausis, kas dzird. Tā nav mēle, kas sagaršo. To visu nerada šie orgāni, bet Atma, tavs Dievišķais ES.
Patiesībā ir tieši otrādi nekā tu domā: tu esi pārliecināts, ka tavi jutekļi paplašina tavu redzesloku.
To tu secini no tā, ka akla vai kurla cilvēka izturēšanās ir ierobežota.
Mana atbilde ir: tā nav jābūt. Tieši pretēji. Daži aklie vai kurlie attīsta spējas, ar kurām var uztvert ļoti daudz vairāk nekā tā dēvētie veselie.
Ka tu ne visu ap sevi uztver, respektīvi, zini, neatspoguļo tavas patiesās robežas, bet tikai padara skaidru, ka starp tavu pašreizējo apziņu un to, ko tu vari sasniegt, vēl pastāv daudzas barjeras, daudzas bremzes un daudzi ierobežojumi.
Jo vairāk tu šos šķēršļus samazini, jo vairāk tu nonāc kontaktā ar savu patieso ES, ar Ātmu.
Lai varētu rasties ķermenis, Ātmai savs spēks tanī pašā laikā jāierobežo. Tā ir ego dzimšana. Ego zināmā veidā ir barjera Ātmai, lai ķermenis vispār varētu dzīvot.
Šie šķēršļi tev nav jāsamazina, respektīvi, jāpārvar no šodienas līdz rītdienai, bet vispirms jāiegūst spēks, lai tu varētu Ātmu sasniegt un izturēt.
Kā teikts, tev tas viss nav jāizdara tūlīt, bet domāt par to, ka šīs barjeras ir liekas, tu vari jau šodien!