pirmdiena, 2019. gada 10. jūnijs

15.jūnijs Zilaiskalns


Labdien, ceļotāji

turpināsim iepazīties ar dažiem Vidzemes enerģētiskā meridiāna objektiem. Tas ir arī Zilaiskalns ar savu teikām apvīto pagātni.
  15. jūnijā plkst. 7.30 Izbraukšana uz Zilo kalnu. Autobusā lekcija par enerģētisko vietu veidošanos, to struktūrām Latvijā un pasaulē, enerģisko vietu struktūru ap Zilo kalnu Vidzemes un Latvijas mērogā. Īss atkārtojums par Vidzemes meridiānu un turpināsim ceļojumu pa Vidzemes meridiānu –  vietas starp Cēsīm un Zilo kalnu (apskates vietas atkarībā no laika apstākļiem un autobusa tipa tika izvēlētas, lai pietiktu laiks Zilajam kalnam).  Iepazīsimies arī ar  Zilo kalnā esošu 3500 gadus vecu observatoriju un tā laika zvaigžņu karti vairāku kvadrātkilometru platībā. Zvaigžņu karti veido lieli akmeņi.  Pie katra zvaigznāja simboliskajiem akmeņiem tiks sniegta informācija. Paredzēts neliels rituāls sagaidot vasaras Saulstāvjus. Atgriešanās Rīgā līdz 19.00 
Ceļojumā nepieciešams: ērti apavi, piemērots un ērts apģērbs, rēķinoties, ka atsevišķi ceļa posmi jāveic pa neskartām dabas vietām, brikšņiem. Līdzi ņemam pusdienām domāto. Ekskursiju vadīs lektors Dainis ( tālr. 29470897). 
Dalības maksa: 25 EUR  (ieskaitot  transportu un lekcija).
Pieteikšanās: pa tālruni 29170763  ( Irēna) vai e-pastu: dabasjoga.celojumi@gmail.com    

Irēna