ceturtdiena, 2021. gada 18. marts

ZVIEDRIJAS ĀRSTI SAKA: PIETIEK! LAIKS ATCELT KAITĪGOS KOVID-IEROBEŽOJUMUS – TAGAD

 

 

ZVIEDRIJAS ĀRSTI SAKA: PIETIEK! LAIKS ATCELT KAITĪGOS KOVID-IEROBEŽOJUMUS – TAGAD!! ☑️

.

✨Pašreiz Zviedrijā Covid-19 vairs nav akūts drauds sabiedrībai un jau mēnesi valstī kopējā mirstība ir zemāka nekā vidēji šajā periodā. Tādēļ šādā situācijā ieviest vēl stingrākus ierobežojumus būtu nepamatoti, - raksta ārsti Svens Romāns, Nilss Litorīns un Sebastians Rašvorts. Uzsaukums publicēts laikrakstā Expressen un internetā to jau atklāti parakstījuši vairāk kā 5500 cilvēki un ap 500 medicīnas darbinieku un pētnieku.

.

🇸🇪☑️"Kā ārsti un mediķi uzskatām, ka mūsu pienākums ir iebilst pret ierobežojumiem, kas nodara kaitējumu Zviedrijai. Nesen no politiskās vadības puses izskanējuši pieļāvumi, ka varētu pilnībā tikt slēgta sabiedrības dzīve. Tikmēr daudzi pētījumi, kas publicēti tai skaitā medicīnas žurnālā The Lancet, skaidri parāda, ka nav pamata pieņēmumam, ka Lokdauni/stingri ierobežojumi varētu būtiski samazināt infekcijas izplatīšanos sabiedrībā.

,

☑️Nepieciešams rūpīgi izsvērt plusus un mīnusus. Ieviešot jaunus ierobežojumus, valdībai un Sabiedrības Veselības dienestam (FHM) jāpublisko jauno pasākumu Ieguvumu – risku analīze.

.

☑️GLOBĀLĀ MĒROGĀ IEROBEŽOJUMU POLITIKA PRASĪJUSI TIKPAT DAUDZ DZĪVĪBU CIK KOVIDS

.

Divi no Zviedrijas vadošajiem globālās veselības speciālistiem – profesore Anna Mia Ekstrēma (Anna Mia Ekström) un profesors Stefans Svartlings Pētersons (Stefan Swartling Peterson), nesen publiskojuši pētījumu, kurā izmantoti konkrēti dati, tai skaitā oficiāla ANO statistika, un aprēķinājuši, ka aizvadītā gada laikā pandēmijas ierobežošanas pasākumi un lokdauni ir prasījuši tikpat daudz upuru cik koronavīrusa slimība. Visā pasaulē lokdaunu/ierobežojumu dēļ gājuši bojā galvenokārt bērni un jauni pieaugušie, tādēļ zaudēto dzīvildzes gadu skaits no lokdauniem/ierobežojumiem ir vismaz piecas – desmit reizes augstāks nekā no vīrusa sekām.

.

☑️KOVIDPASES - RISKANTAS UN DRAUDS DEMOKRĀTIJAI

.

Ir svarīgi, lai vakcinācija notiktu tikai brīvprātīgi. Doma ieviest vakcīnpases un ar to palīdzību sadalīt sabiedrību divās šķirās attiecībā uz iespējām ceļot, apmeklēt koncertus un sporta pasākumus pēc mūsu domām nozīmētu diskriminācijas pieļaušanu un būtu klajā pretrunā ar Zviedrijas pamatlikumu.

.

☑️BAŽAS RADA ARĪ JAUNAIS PANDĒMIJAS LIKUMS

.

To pieņēma lielā steigā un bez plašākas apspriešanas sabiedrībā. Ja nākotnē mūsu valstī izveidotos vairāk autoritārs režīms, šo likumu būs iespējams izmantot ļoti destruktīvā veidā. "

.

🇸🇪Ārsti aicina atcelt ierobežojumus, kas nav zinātniski pamatoti un rada zaudējumus sabiedrībai, ļaut skolām darboties klātienes režīmā, atvērt peldbaseinus, sporta nodarbības un bibliotēkas, palielināt pieļaujamo dalībnieku skaitu kultūras pasākumos un apmeklētāju skaitu restorānos un veikalos. Vienlaikus nepieciešams uzlabot un pastiprināt aizsardzību tieši riska grupām, un ārsti min konkrētus piedāvājumus "kas jāpieņem šodien un kas var glābt dzīvības".

.

Pilnu uzsaukuma tekstu latviešu valodā lasiet Brīvības platformā:

https://www.brivibasplatforma.lv/zviedrijas-arsti.../...

.

Raksts publicēts laikrakstā Expressen: https://www.expressen.se/.../stoppa-de-skadliga.../...

Deklarācija atrodama un parakstāma šeit: https://lakaruppropet.se/

.

SAITES UZ PĒTĪJUMIEM

Lokdauni/ Ierobežojumi

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/eci.13484

https://www.thelancet.com/.../PIIS2589-5370(20.../fulltext

https://www.researchgate.net/.../343245722_Effects_of_non...

https://www.svt.se/.../miljontals-har-dott-av...

Trūkst pierādījumu par ieguvumiem no skolu slēgšanas

https://data.cdc.gov/.../Provisional-COVID-19.../9bhg-hcku

https://www.cdc.gov/flu/about/burden/2018-2019.html

https://www.bmj.com/content/372/bmj.n521

2,5 miljoni cilvēku miruši Lokdaunu/ ierobežojumu dēļ pasaulē

https://www.svt.se/.../miljontals-har-dott-av...