ceturtdiena, 2013. gada 1. augusts

Dienas doma

1. jūnijs
Tu domā, ka esi ārkārtīgi riebīgs? Priecājies! Jo tev nav daudz rūpju, kādas ir cilvēkiem ar varbūt mazliet izskatīgāku seju. Ja kāds, piemēram, draudzējas ar tevi, tad tu zini pilnīgi noteikti, ka tas nav tava ārējā izskata dēļ.
Tu arī nenonāc kārdinājumā izpatikt tiem, kurus pievelk tava āriene.
Tevi tā arī nepievils, kā viegli notiek cilvēkiem, kuri sevi identificē ar savu ārieni, respektīvi, ķermeņa izskatu.
Viss ārējais, viss ķermeniskais ir mainīgs. Satikšanās, kas notiek šinī līmenī, ir ļoti nestabilas un bieži sagādā ciešanas. Nereti tās ved uz nekaunību, cietsirdību un vientulību.
Daudzi cilvēki visā pasaulē cenšas būt skaisti un vienmēr sapinas tīri ārējās attiecībās. Šī iemesla dēļ viņi ir tik izmisuši, vientuļi un skarbi.
Neuzticies nevienam, kas sevišķi atsaucas uz tavu ārieni. Kas zina, ko viņš darītu, ja redzētu tavu dvēseli! - Uzticies sev tikpat maz, ja tu dari to pašu. Kas zina, ko tu citiem ar to nodari, pats nemaz nemanīdams, jo ne vienmēr smalkjūtīgais tevī nosaka tavu uzvedību.
Tu redzi, ES taču saku patiesību: priecājies, ja neesi skaists!

2. jūnijs
Muhameds bija gudrs, svēts cilvēks ar lielu sirdi. Viņš centās iedot cilvēkiem rokās drošu un vienkāršu ceļrādi, kas viņiem palīdzētu tikt tuvāk Dievam.
Pravietis ar islāmu ir nodibinājis reliģiju, kas daudziem miljoniem cilvēku nes svētību.
Bet Muhameds nevarēja pārmainīt divas lietas, kas būtu bijis saistīts ar grūtībām: poligāmiju un gaļas ēšanu. Viņa laikā šīs lietas bija pašsaprotami paradumi, kuriem stāties pretī būtu bijis ļoti grūti - sevišķi tāpēc, ka jau drīz sākās varas cīņa ap viņa mācību, kas diemžēl ir tipiski daudzām reliģijām.
Muhameds bija liels cilvēku draugs, kas citos pastāvīgi redzēja labo un katram nesavtīgi gribēja palīdzēt.
Viņa dēļ islāms ir kļuvis par brīnumaino mācību glabātavu, kas galu galā atkal pilnā apjomā jāatzīst un jāiedzīvina. Tad pilnīgi noteikti iestāsies miers šajā sevišķi apdraudētajā pasaules reģionā.
Rietumos ir daudzi iebildumi pret islāmu. Sargies no pārsteidzīgiem spriedumiem. Tie kaitē ne tikai tev, bet vājina visu pasauli. Islāms ir pilnīga reliģija tāpat kā kristietība, jūdaisms, budisms vai hinduisms - nosaucot tikai dažas.
Uzskati islāmu par svētu mācību, kas tev jāciena tāpat kā pašam sava reliģija, un no kuras tu jebkurā laikā daudz vari mācīties.


3. jūnijs
Jums patīk sensācijas: ātras automašīnas, lielas dēkas, spraigas filmas, aizraujoši piedzīvojumi.
Un kas jums no tā tiek? Nekas.
Tici Man, tā visa ir nepareiza attīstība, par kuru jūs tikai tādēļ nepadomājat, ka tā pie jums ir tik plaši izplatīta.
Bet nevar teikt - mēris tādēļ nav slimība, ka tas visiem ir.
Neuzticies sensācijai, jo patiesībā dzīve ir miers, ir pilnība.
Pamatā dzīve plūst uz priekšu mierīgi.
Kurp? Pie Manis.
Tā iet no Manis, nāk pie Manis, un ES to nepārtraukti pavadu. Nekas nenotiek pasaulē, kur ES nebūtu klāt. Un ES esmu pilnīgā mierā.
Šis miers tev jāsasniedz, jo tas, nevis drudžainība, ir tavs mērķis.
Padomā par šo patiesību un pārbaudi ar to, cik miera tu jau esi sasniedzis.
Jo vairāk tu konstatē, ka tavu dzīvi nosaka sensācijas, spriedze, jeb - kā jūs sakāt - stress, jo vairāk tu vari saprast, cik tālu tu esi no tā ceļa, kas tev ir paredzēts un pēc kura tavs ES nepārtraukti ilgojas.
Nenododies ilūzijām un netici, ka var iet arī tā. Šādas ilūzijas veido lielāku vai mazāku apkārtceļu.
Jo nav cita mērķa kā vienīgi miers, kā ES, kas tu esi.


4. jūnijs
Kas tic, ka Dieva nav, tas aizver acis. Viņš iet akls caur dzīvi un viņam nepārtraukti jāuzmanās, lai kaut kam neuzgrūstos, ko nav pamanījis.
Dzīvē ir divas iespējas, bet tikai viens ceļš.
Vai nu tu izšķiries par Dievu, vai par pasauli.
Ja tu izšķiries par Dievu, Viņš tevi vadīs, vedīs un līdz ar to saīsinās tavu ceļu un laiku, kas tev vajadzīgs, lai Viņu sasniegtu.
Vai tu izšķiries par pasauli, par maiju (ārējā pasaule, šķitums).
Un kas notiek tad? Agrāk vai vēlāk tu tā sapīsies maijā, ka nezināsi, kā no tās tikt laukā. Tas ir neapgāžams likums.
Tas ir acumirklis, kad tu pagriezies uz iekšu un meklē Dievu.
Tad tu esi galīgi pārsteigts, ka Viņš ir tev blakus. Arī maijā. Jo - kas ir maija? Nezinātāja ceļš uz Mani.


5. jūnijs
Sievietes Rietumos emancipējas. Ar emancipāciju viņas saprot pielīdzināšanos vīrietim.
Tas nozīmē, ka Rietumu sievietes neemancipējas. Viņas sevi pazaudē.
Kā sieviete var gribēt kļūt līdzīga vīrietim? Turklāt - kā sieviete var atdarināt vīrieti, kas jau sen ir pazaudējis pats sevi?
Sievietes Rietumos ir pilnīgi zaudējušas orientāciju. Viņas tic naudai, seksam un ķermenim. Sekas tam ir bauda, alkatība, bailes, dusmas, pieķērība, naids, lepnība.
Tādējādi sievietes ir iekšēji sagrautas un tomēr tic, ka ir uz pareizā ceļa.
Cik traģiski!
Sievietes ir cilvēku sabiedrības saule. Viņas raksturo mīlestība, cieņa, nodošanās un šķīstība.
Sieviete ir saule, kas vīrietim liek kust kā sviestam. Sievietei tādēļ piesardzīgi vajadzētu apieties ar savu pievilcību. Ja viņa atmodina vīrieša tieksmi - liek sviestam kust - tad iespējams, ka viņa ļoti ātri iepīsies saistībās, kas var dziļi ievainot viņas maigo dvēseli.
Tādēļ ES vienmēr atkārtoju: viena sirds, viens partneris, viena seksualitāte. Tas ir vislabākais ceļš, lai ar mīlestību un pienākumu ļautu uzziedēt ķermenim.


6. jūnijs
Viņpasaulē nav elles. Tikai laime un mīlestība.
Elle ir uz Zemes. Un jūs paši to sev sagatavojat ar saviem darbiem un to sekām.
Jēdziens elle ir aplams pats par sevi. Priekšstats par elli, kāds, piemēram, Rietumu zemēs ir nostiprinājies, liecina par mūžīgu notiesātību.
Bet nav mūžīgas notiesātības.
Ir tikai smagas, reizēm ļoti smagas situācijas uz Zemes, kam jāiziet cauri, lai mācītos.
Ar saviem darbiem jūs parādāt, kur stāvat. ES tad veidoju situācijas, kas atbilst jūsu attīstības stāvoklim, lai jūs varētu mācīties, kas jums jāmācās, lai beigu beigās visi - agrāk vai vēlāk - sasniegtu pilnīgo atbrīvošanos.
Un no kā jūs atbrīvos? No važām, kas jūs pie Zemes sien.
Tā kā jūs tik maz tam ticat, atbrīvošanās process velkas tik ilgi. Daudzos mūžos jums jāpiedzīvo un jāsaprot, ka jūsu laimes meklējumi pasaulē ir bez jēgas, un ka viss, ko jūs meklējat, atrodas jūsos.

Tas ir tik vienkārši, skaidri un patiesi. Un tomēr daudziem tik grūti ticēt.