svētdiena, 2012. gada 26. augusts

Medus un kanēlis


Sirds slimības 

Katru rītu brokastīs apēdiet graudu maizi (vēlams bez rauga), kurai uzklāta medus kārta ar pārkaisītu kanēli. Tas samazina holesterīna daudzumu asinīs, samazina sirds infarkta iespēju. Arī tiem, kam bijis infarkts – samazina atkārtota infarkta iespējamību. 

Nostiprina sirds muskuli. 

  

Nespēks 

Nesenie pētījumi pierāda, ka cukura saturs medū ir noderīgs. Vecāka gadagājuma cilvēki, kuri lietojuši medu un kanēli vienādās proporcijās, uzlabojuši koncentrēšanās spēju un kustīgumu. Jālieto 1 ēdamkarote maisījuma no rīta tukšā dūšā, uzdzerot ūdeni un 1 ēdamkarote pēc pusdienām. 

  

Artrīts 

No rīta un vakarā iedzert vienu tasi silta ūdens ar 2 ēdamkarotēm medus un 1 tējkaroti kanēļa. Regulāra lietošana izdziedina pat hronisku artrītu. Jau pēc nedēļas ievērojami uzlabojumi. Lielai daļai pacientu pilnīgi pārgāja sāpes, bet pēc mēneša varēja brīvi staigāt, nejūtot sāpes. 

  

Holesterīna līmenis 

2 ēdamkarotes medus un 3 tējkarotes kanēļa, iejaukti 2 glāzēs silta ūdens 2 stundu laikā samazina holesterīna daudzumu asinīs par 10%. 

Tāpat kā artrīta slimniekiem, sāda maisījuma lietošana 3x dienā normalizē holesterīnu pat hroniskiem slimniekiem. 

  

Matu izkrišana 

15. minūtes pirms galvas mazgāšanas jāsmērē matu saknes ar maisījumu: uzsildīta olīveļļa + 1 ēdamkarote medus + 1 tējkarote kanēlis. 

  

Kuņģa čūla 

Medus ar kanēli noņem sāpes kuņģī un dziedē čūlu. 

  

Saaukstēšanās 

3x dienā jālieto 1 ēdamkaroti silta medus ar ¼ tējkaroti kanēļa. Izārstē gandrīz katru hronisku klepu, saaukstēšanos un atbrīvo degunu. 

  

Gripa 

Spāņu zinātnieki pierādījuši, ka medus satur elementus, kuri nonāvē gripas baktērijas un pasargā cilvēku no saslimšanas. 

  

Ilgdzīvošana 

Regulāri jālieto tēja ar medu un kanēli. 

600 grami ūdens pievieno 1 ēdamkaroti kanēļa un uzvāra. Atdzesē un pievieno 4 ēdamkarotes medus. Dzer pa ¼ glāzei 3-4 reizes dienā. Saglabā svaigu ādu, aizkavē novecošanu. 

  

  

Ar visa laba vēlējumiem, 

Ojārs Stalts 

www.ezotera.lv 

  

Rīgā, A. Čaka ielā 33, 401. kab. 

t. 29418033 

ojars.stalts@inbox.lv