Tā sastāv no visiem elementiem, kas atrodas cilvēka 
ķermenī, un kas ir pats interesantākais, tieši tādās pašās proporcijās. Šī 
iemesla dēļ tā ļoti viegli pārstrādājas organismā. Tā sastāv no 84 dažādiem 
elementiem, atšķirībā no parastās sāls, kuras sastāvā ir tikai divi (NaCl – 
nātrija hlorīds). Šī īpašība padara to par neaizvietojamu avotu cilvēka 
organismam nepieciešamajām vielām. 
Himalaju sāls saglabā pareizu vielmaiņu, organisma 
elektrolītisko līdzsvaru, attīra šūnas, veicina labāku barības pārstrādi, 
atšķirībā no parastās sāls, kas traucē visiem šiem procesiem. Parastā galda sāls 
satur sevī dažādas ķīmiskas vielas, tajā skaitā balinošas, kas tiek pievienotas 
ražošanas procesā, un padara to par absolūti mākslīgu produktu, kas cilvēka 
organismā nepārstrādājas. Rezultātā rodas paradokss – vārāmās sāls lietošana 
noved pie tā, ka organismā trūkst sāls, trūkst vielas, kas ir ļoti nepieciešama 
organisma normālai dzīvotspējai. Vēl vairāk, parastā vārāmā sāls traucē 
organisma vielmaiņai, īpaši minerālu un ūdens kustībai organismā, kā rezultātā 
tiek traucēta locītavu, asinsvadu, nieru, aknu, žultspūšļa darbība, paaugstinās 
asinsspiediens, un notiek vispārēja organisma atūdeņošanās, un visu organisma 
orgānu un sistēmu sagrūšana. 
Līdztekus jau minētajām īpašībām, Himalaju sāls 
stabilizē sirds un asinsvadu sistēmas darbību, izvada no organisma kaitīgās 
skābes, uztur cukura līmeni asinīs, attīra plaušas, stimulē imunitāti, normalizē 
siekalu daudzumu un kvalitāti (ja naktīs no mutes tek siekalas, tas liecina, ka 
organismā pietrūkst sāls, neskatoties uz to, cik daudz vārāmās sāls Jūs 
lietojat), nostiprina ķermeņa kaulu un muskuļu struktūru, uzlabo miega 
kvalitāti, palielina seksualitāti, novērš vēnu varikozo paplašināšanos, uzlabo 
ēdiena garšas kvalitāti utt. 
No http://www.shiva.lv padomiem.
 
