trešdiena, 2015. gada 16. septembris

Ganeša

Šodien-rīt (16.-17.septembris) tiek svinēta Ganeša dzimšanas diena.
Kas tas ir? Ko tas nozīmē?
Ganešas dzimšanas diena tiek uzskatīta par lielāko karmas transformēšanas procesu visa gada laikā.
Parvati radīja zēnu, Ganešu, no zemes putekļiem (kurkumas pastas). Tāpēc Ganeša ir no šīs pasaules. Tāpēc Ganešas māla statujas ir tik spēcīgas, jo māls visā pilnībā spēj absorbēt viņa apziņu. Ganeša saprot ne tikai tevi un tavas problēmas, bet ļoti alkst arī palīdzēt un ziedojas cilvēka labā.
Aktivizē sevī Ganešu un tā tu attīrīsi savu ceļu un šķēršļus.
Par Ganešu zina un pielūdz ne tikai Indijā, bet arī Japānā.
Tieši viņa dzimšanas dienā visvieglāk Ganešam pietuvoties. Pat reliģiskie radikāļi atzīst, ka Ganeša ir ļoti svarīgs un nozīmīgs, jo viņam piemīt īpašas spējas attīrīt šķēršļus. Mēs uzsākam kādu projektu, bet pat nespējam iedomāties iespējamos šķēršļus, kas varētu kavēt tā īstenošanos. Pēkšņi mūsu ceļā nostājas šķēršļi. Tad domājam: “Mīļais Dievs, kaut būtu to paredzējis!” Ganeša var paredzēt iespējamos šķēršļus jau pirms notikuma. Ja mums ir viņa enerģija, tad iegūstam viņa viedumu. Citādi viņa viedums mums nav pieejams.
Kā savienoties ar Ganešu?
Pirmkārt, šai vēlmei ir jābūt nopietnai. Ganeša paņem to cilvēku karmu, kuri to pielūdz. Parasti indieši dara tā- no māliem vai dubļiem uztaisa Ganešas skulptūru, tad pāris dienas veic rituālus, kuros pasniedz Ganešam viņa iecienītos ēdienus un ziedus. Tad skulptūriņu nes uz kādu ūdens tilpni un tur izšķīdina. Simboliski tā tiek izšķīdināta sliktā karma.
Vēl tiek sasisti arī kokosrieksti. Kokosa sasišana līdzinās sevis ziedošanai, upurēšanai. Tu simboliski sasit visu, kas tev ir. Tas ir vienīgais transformācijas veids cilvēkam. Kokosriekstam vispirms noņemam mizu. Miza ir mūsu vēlmes, iegribas. Tad nāk cietais apvalks- tas ir ego. Arī tas ir jāsalauž. No rieksta iztek ūdens...tas ir viss negatīvais, kas mūsos mājo. Pāri paliek kokosrieksta tīrais baltums- tā ir dvēsele.
Ganeša atrodas Muladharas čakrā (pamatčakrā). To var iztēloties kā infrasarkanas krāsas lotosu.
Ganešas mantra ir: Om Gam Ganapatajē Namahā
Skandējot mantru, atnāk Ganeša. Tikai mēs viņu neredzam, jo viņš neatnāk fiziskā izskatā.
Fokusējies uz pamatčakru un iedomājies infrasarkanu krāsu.
Šis ir visspēcīgākais veids kā svinēt Ganešas dzimšanas dienu. Tad tiksim galā ar šķēršļiem, pirms tie atnāk. Mūsu ceļš būs tīrs.
16 Ganešas formas un izpausmes:

Laime un prieks; jaunība un skaistums; atdošanās un pielūgšana; drosme un bezbailība; fiziskais un mentālais spēks; viedums un stingrība; panākumi; svētības devējs; attīra ceļu; ātrums vārdos un darbos ar vienlaikus apdomību; vājo aizstāvis; bagātības un sasniegumu devējs; varenums jebkurā lietā; sasniegumi jebkurās jomās; mākslas aizstāvis, dejas meistars; glābējs.

Pēc i-neta materiāliem