piektdiena, 2012. gada 5. oktobris

Veļu laiks vai Pitru pakša

Katrs cilvēks jau piedzimstot ir parādā saviem vecākiem, senčiem un visai dzimtai, par to, ka tika dota šī unikālā iespēja pārdzimt uz Zemes un realizēt savu karmu.
Ikviena dzimta sevī nes visu iepriekšējo paaudžu uzkrāto pieredzi, ko mēs saprotam kā dzimtas karmu, tā atspoguļojas dzīvē kā dažādas lietas, notikumi - pozitīvi vai negatīvi - kas kuram pienākas.
Šobrīd dzīvojam Kali jūgā un karma, kas realizējas mūsu dzīvē, ir pārsvarā negatīva - tā ir gan mūsu pašu, gan arī mūsu senču kopīgs rezultāts.
Bieži vien dzirdam cilvēkus sūdzamies par to, ka dzīvē neiet tā kā vēlētos, nav iespēja sevi realizēt un, ka principā dzīvē nav veiksmes!
Bet kas tad ir veiksme? Kur to lai rod? Uz šo jautājumu pareizi spēs atbildēt sanskrits un pamatzināšanas vēdiskajā astroloģijā.
Veiksme sanskritā ir "BHĀGJA". No sanskrita tas vēl tulkojas kā: laime, liktenis, pārticība, labklājība. Pilnīgi viss iepriekšminētais ir tas ko cilvēks tik ļoti tiecas savā dzīvē sasniegt. Bet kur gan dzīvē lai rod tik ļoti vajadzīgo laimi un veiksmi?
Katra cilvēka horoskopā ir devītā bhāva, jeb "Bhāgja" bhāva -tā ir dzīves sfēra, kura atbild par laimi un veiksmi. Devītās bhāvas nozīme sevī ietver daudz vairāk kā tikai veiksmi, tā ir arī valsts, priekšniecība, tēvs, senči, Guru, dharma, attiecības ar Dievu un tradīcijas. Šīs bhāvas nozīmes jau pēc būtības parāda, kur ir problēma un kur atrisinājums, lai ikviens spētu dzīvē iegūt "Bhāgja". Kur ir dharma tur ir Dievs, un kur ir Dievs tur ir laime un labklājība, kura sasniedzama caur tradīcijām un senču godināšanu. Vēdiskā tradīcijā tieši senču godināšanai tika piešķirta īpaša nozīme. Pusi no mēneša, veselus 15 tithi no Pūrnimas līdz Amavasjai Ašvina mēnesī - ko vēdiskajā tradīcijā atzīmē kā "Pitru pakša" (tulk. senču puse) - vislabvēlīgākais laiks Visumā, kad godināt aizgājējus un savu dzimtu.
Šis ir viens no labvēlīgākajiem periodiem, kad veikt Tarpana Pūdžu - upāju, kas ļauj noskalot un atrisināt tās karmiskās saites un nenokārtotos parādus, kas radušies visu iepriekšējo dzīvju darbības rezultātā un saņemt svētību no saviem senčiem
Tarpana pūdža - ne tikai atrisina karmiskās saites, bet arī atbrīvo senču dvēseles, kuras ir iesprūdušas laikā un telpā, vai pēc savas grēcīgās dzīves nonākušas uz zemākajām Lokām, kur izcieš "elles mokas". Tarpana dod dvēselēm prānu, lai tās spētu transformēties, atbrīvoties un pacelties uz augstākajām Lokām, kur tām nebūs jācieš. Tās dvēseles, kuras ir saņēmušas sev veltītas upājas un, pateicoties tam spējušas atbrīvoties, būs mūžīgi pateicīgas un sargās tos dzimtas turpinātājus, kuri parūpējušies par aizgājējiem, dodot tiem visu dzimtas svētību, kas zemes dzīvē izpaudīsies kā Bābhja.
Jebkurš neizpildītais pienākums vai jebkāds cits parāds pret senčiem, cilvēka dzīvē rada nopietnus un bieži vien nepārvaramus šķēršļus, vēdiskajā kultūrā to sauc "Pitru doša", kas izpaužas kā atbalsta trūkums iesākumos, neveiksmes, aborti ( spontāni vai apzināti), problēmas atrast savu vietu dzīvē, grūtības karjerā un biznesā, nespēju izveidot labas ģimeniskas attiecības, nespēju radīt pēcnācējus, dažādas citas nelaimes un sliktas attiecības ar vecākiem. Bet tā nav vienīgā problēma. Kā papildus problēmas, kas izriet no Pitru došas, ja tā netiek risināta, veidojas "Putra doša" - visa veida problēmas ar bērniem. Tarpana ir unikāla procedūra, kas spēj atrisināt Došas cēloņu līmenī.
 
teksta autors Māris Rjabko, kurš ir saņēmis svētību un veic īpašu rituālu Tarpana
ja ir vēlme uzzināt ko vairāk, tad šo svētdien Šivas centrā būs lekcija par šo tēmu, paziņojums shiva.lv
 
http://www.draugiem.lv/group/16002334/?f_tid=4369987