pirmdiena, 2011. gada 3. oktobris

Koncerts Sakaslejā


Dārgie draugi un domubiedri!

Vēlos jūs atkal aicināt uz koncertu Sakaslejas baznīcā. Šoreiz kaut kas pavisam īpašs - noskaņu mūzika jūsu dvēselēm.
Koncerta laiks - sestdiena, 15.10. plk 16:00.
Koncerta nosaukums - ES MEKLĒJU TEVI. 
Koncertā piedalās- muzikāli radošā apvienība CITA IZTEIKSME.
Pielikumā nosūtu plašāku informāciju par koncertu un dalībniekiem.

Uz tikšanos Rudens koncertā!

Patiesā cieņā, 

Kristīne 



Sestdien, 15.oktobrī, plkst. 16:00, Sakaslejas baznīcā 


SAKASLEJAS BAZNĪCAS ĒRĢEĻU UN MŪZIKAS ATTĪSTĪBAS FONDA

RUDENS KONCERTS

ES MEKLĒJU TEVI -
NOSKAŅU MŪZIKA JŪSU DVĒSELEI


Koncertā piedalās muzikāli radošā apvienība KOPĒJĀ IZTEIKSME

Līga Priede - vokāls
Ainārs Paukšēns - viola da gamba un baroka čells
Jānis Pelše - ērģeles un citi taustiņinstrumenti
Ivars Kalniņš - perkusijas

Ieeja koncertā par ziedojumiem.


Par muzikāli radošo apvienību KOPĒJĀ IZTEIKSME

KOPĒJĀ IZTEIKSME ir muzikāli radoša apvienība, kuras iniciators, līderis un mūzikas autors ir čellists un senās mūzikas interprets Ainārs Paukšēns, kas rada rāmjos neieliekamu noskaņu mūziku.
Tas ir vokāli instrumentālas mūzikas stils, kuram definīciju piemērot grūti – tā ir alternatīva akadēmiskajai, popmūzikai un world music. Tā paredz meditatīvu dialogu ar sevi, domu sakārtošanu un atvēršanos pozitīvajai enerģijai.
KOPĒJĀ IZTEIKSME sastāva ziņā ir atvērta, pēc vajadzības tai pievienojas kamermūziķi – vijolnieki, čellisti, pūtēji, elektroniskās mūzikas iespējas apvienojot ar dzīvu instrumentu balsīm.
Šajā koncertā Aināram pievienojas dziedātāja un dziesmu autore Līga Priede, ērģelnieks Jānis Pelše un perkusionists Ivars Kalniņš.
Līga Priede ir fascinējošas balss īpašniece. Atpazīstama kļūva, kad piedalījās Imanta Kalniņa „Jaunās zvaigznes 2003“ un Zigmara Liepiņa „Jaunās zvaigznes 2005“, abos konkursos iegūstot Grand prix. Dziedātājai piemīt milzīgs suģestijas spēks, viņa veiksmīgi spēj savienot akadēmisko, estrādisko un tautisko dziedāšanas manieri. Līga kopš 2003. gada regulāri piedalās „Imantdienās“, ir piedalījusies vairākos CD ierakstos, tajā skaitā grupas KOPĒJĀ IZTEIKSME CD „Klusināta mūzika“ ierakstā, kā arī ierakstījusi savu solo albūmu „Upes dzīve“.
Ainārs Paukšēns ir absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Kopš 2007. gada ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķis. Regulāri piedalās teju visos svarīgākajos baroka skaņdarbu iestudējumos Latvijā, bieži spēlē Krievijā, Baltijā un Skandināvijā. Šobrīd ir radošās baroka apvienības „Taureņi debesīm” dalībnieks un renesanses mūzikas ansambļa Ludus dalībnieks. Kopš 2009. gada spēlē stīgu kvartetā kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķiem. Darbojas populārās mūzikas jomā (grupa „Kopējā izteiksme” u. c.), ir komponējis mūziku vairākām dokumentālajām un animācijas filmām, radio un TV reklāmām, kā arī sadarbojas ar daudziem Latvijas populārās mūzikas māksliniekiem. 2003. gadā tika izdots CD „Klusināta mūzika” ar Aināra Paukšēna oriģinālmūziku. Šovasar Ventspils pilsētas svētku ietvaros Ainārs kā čellists un viola da gamba mūziķis piedalījās Uģa Prauliņa folkbaroka operas „Opera Ficta” pirmatskaņojumā.

Jānis Pelše 2005. gadā absolvēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas ērģeļklases maģistrantūru. Zināšanas papildinājis Hamburgas Mūzikas un teātra augstskolā. No 2000. līdz 2006.gadam bijis Vecumnieku draudzes ērģelnieks, no 2006. gada Vācu Evaņģēliskās baznīcas Latvijā Rīgas draudzes ērģelnieks. Kopš 2006. gadā kopā ar Alisi Jušku (baroka vijole, Viola d'amour) un Aināru Paukšēnu (viola da gamba) darbojas radošajā apvienībā “Taureņi debesīm”, atskaņojot baroka kamermūziku un savā darbībā iesaistot viesmāksliniekus no Latvijas un citām Eiropas valstīm. Darbojas eksperimentālās mūzikas darbnīcā “Imfuzoriju orķestris” un ansamblī “Vaterblitzz”.

Ivars Kalniņš ir beidzis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Ivars ir viens no talantīgākajiem un pieprasītākajiem sitaminstrumentu spēles meistariem Latvijā. Spēlējis grupās "Labvēlīgais tips", "Remix", sadarbojies ar komponistiem  Jāni Lūsēnu, Valtu Pūci, Uldi Marhilēviču u. c. Šobrīd Ivars strādā Latvijas Nacionālās Operas orķestrī, paralēli muzicējot dažādos ar populāro mūziku saistītos projektos.