pirmdiena, 2011. gada 3. oktobris

Ješua caur Pamelu Kribbe: Vīrišķās un sievišķās enerģijas


Čenelings notika 2004. gada 12. decembrī auditorijas priekšā Tilburgā, Nīderlandē.
Runas teksts tika viegli apstrādāts lasīšanas ērtībai.
 
Dārgie draugi! Man ir liels prieks atkal būt ar jums. Esmu tik priecīgs būt jūsu kompānijā.
Jums ir tendence uzskatīt mani vai līdzīgus man kā meistarus, taču mēs neskatāmies uz to tā. Mēs redzam jūs, sekojošus pa savu ceļu uz Zemes grūtā laikā, laikā, kad daudz kas izmainās, un mēs redzam jūs augošus uz savu paša meistarību. Un mēs redzam jūs, kļūstošus par meistariem, kurus jūs vēl arvien reizēm meklējat. Un tas ir galvenais, kas ir jādara – savas paša meistarības meklēšana! Nesekojiet nekādam meistaram, pārstāvētam jums no tradīcijas vai grāmatas, vai vēl no kāda. Atrast savu paša meistarību – lūk, par ko ir runa.
Šodien es gribētu parunāt par tēmu, kura stiepjas tālu atpakaļ jūsu vēsturē: vīrišķā un sievišķā enerģijas. Tās ir vecas enerģijas, ar kurām šodien daudz kas notiek.
Sākumā es gribu pateikt par vīrišķās un sievišķās enerģijas dabu. Šīs enerģijas ir Viena divi aspekti. Tās, tādā kārtā, nav īsteni pretējas jeb duālas, tās ir viens, vienas enerģijas divas sejas.
Vīrišķā enerģija – tas ir aspekts, kurš vērsts uz āru. Tā ir tā Dieva jeb Gara daļa, kura atbild par ārējām izpausmēm, kura atļauj Garam materializēties un pieņemt formu. Vīrišķajai enerģijai, tādejādi, ir lielāks radošais spēks. Vīrišķajai enerģijai ir dabiski būt augsti nokoncentrētai un orientētai uz mērķi. Vīrišķā enerģija rada individualitāti. Tā palīdz jums atdalīt sevi no Vienotā, no Veselā, kļūt par noteiktu personību.
Sievišķā enerģija – tā ir Māju enerģija. Tā ir Sākotnējā avota enerģija, plūstošā Gaisma, tīrā Esība. Tā ir vēl neizpausta enerģija, lietu iekšējais aspekts. Tā visu aptver un savieno vienotā okeānā. Tā nesadala un neindividualizē.
Tagad iedomājieties sievišķo enerģiju, kura kaut kādā momentā sāk mosties, just vieglu nepacietību, vēlēšanos iziet ārā, aiz savām robežām, iziet ārpus sevis, lai iegūtu jaunu pieredzi. Rodas vēlēšanās pēc kaut kā jauna, pēc piedzīvojuma! Un tad pie viņas atnāk atbilde uz šo vēlēšanos. Tā ir vīrišķā enerģija, kura grib palīdzēt tai izpausties matērijā, formā. Vīrišķā enerģija nosaka un piešķir formu sievišķajai, un viņu sadarbības rezultātā summārā enerģija iegūst pilnīgu jaunu virzienu. Varbūt ir radīta jauna realitāte, kurā viss var tikt izpētīts un izmēģināts jebkurās izpausmes formu izmaiņās.
Vīrišķā un sievišķā kopējā deja dod spēku radītās realitātes izrādei, kura pastāvīgi mainās. Tas ir diža skaistuma attēlojums, kurā vīrišķā un sievišķā enerģijas ciena viena otru un svin savu sadarbību un priecīgo vienību. Un tas ir tas, kam ir jābūt. Vīrišķā un sievišķā enerģijas pieder viena otrai, tās ir Viena divas puses, un kopā tās svin priecīgu manifestāciju, par kuru Radītais grib būt.
Ir nepieciešams pateikt, ka galīgajā realizācijā tam, kas jūs esat, paliek tikai viena patiesība, kas nozīmē ES ESMU. Un šajā mistiskajā mantrā ļoti precīzi ir savienoti abi aspekti. Iekš “ES”– vīrišķā enerģija un “ESMU” – sievišķā. “ES”– ierobežojoša, diferencējoša, dodoša fokusu, virzienu un individualitāti: ES, bet ne citi, ES, bet pēc tam ESMU. “ESMU” – visaptveroša un savācoša, Tā atspoguļo Māju okeānu, sievišķo enerģiju, neizsmeļamo avotu, kuram nav robežu un diferenciācijas. Plūstošais un savienojošais aspekts – sievišķās enerģijas kodols. Iekš ES ESMU vīrišķā un sievišķā enerģijas parādās kopā laimīgā savu enerģiju vienībā.
Visas cilvēces vēstures garumā un pat pirms cilvēces eksistēšanas radās un eksistē konflikts starp vīrišķo un sievišķo. Es tagad neiedziļināšos šī konflikta izcelsmē. Bet jūsu vēsturē eksistē sadalījums starp vīrišķo un sievišķo enerģijām, kuras izpaužas kā pretimstāvoši spēki. Simbols IŅ–JAŅ ļoti labi demonstrē šo situāciju. Vīrišķajā vienmēr ir sievišķā, bet sievišķajā – vīrišķā grauds, kā balts punkts uz melna fona un melns – uz balta. Taču vēstures gaitā šī mistiskā vienotība tika aizmirsta un šīs enerģijas kļuva pretējas vien otrai, kā melns un balts. Dziļā vienotība vairs netiek atzīta.
Tieši tagad jūs atrodaties šī konflikta vēstures pēdējā stadijā, kurā vīrišķā enerģija spēlēja noziedznieka lomu daudzu gadsimtu laikā. Vīrišķā enerģija ilgi spēlēja lomu, kurā tā apspieda, kropļoja un grāva sievišķo enerģiju. Taču tā bija ne vienmēr. Bija laiki, kad valdīja sievišķā enerģija un nepareizi manipulēja ar vīrišķo enerģiju un vadīja to. Bet šis laiks pagāja. Konflikts pārgāja uz citu stadiju, un noziedznieka un upura lomas samainījās vietām. Vīrišķā enerģija jau ilgāku laiku atrodas spēkā un nepareizi izmanto šo varu tādā veidā, ka sievišķā enerģija novājinās un vairs neatpazīst savas Būtības veselumu. Katru reizi, kad vīrišķais un sievišķais stājas konfliktā, abu sairšana ir neizbēgama. Tur, kur sievišķais tiek vajāts un arvien vairāk pazūd pašuzupurējoties, vīrišķā enerģija zaudē sevi nežēlīgā vardarbībā un agresijā, pazīstamā jums pēc daudzajiem kariem jūsu pagātnē.
Vīrišķais un sievišķais ir atkarīgi viens no otra. Kad viņi cīnās viens no otru – sekas ir bēdīgas. Sākot ar 19–20 gadsimtiem, sievišķā enerģija atgriež sev savu spēku un paceļas virs upura lomas. Šī atdzimšana nāk no pašas sievišķās enerģijas dziļuma. Tā beidzot ir sasniegusi pašuzupurēšanās robežas. Šajā punktā tā paskatījās savā sejā un nolēma: tālāk tā virzīties vairs nevar.
Starp citu, tieši tā vienmēr attīstās attiecības starp noziedznieku un upuri. Izmaiņas sākas tad, kad upuris atsakās vairs pieņemt eksistējošo lietu stāvokli. Noziedznieks var vēl ilgi turēties pie savas lomas, jo viņam nav iemesla apstāties. Revolūcijas sākas, kad upuris atsakās tālāk turpināt un atgriež sev savu spēku. Visās apspiešanas situācijās, piemēram, apspiesta sieviete viņas ģimenē, īstenais izmaiņu moments iestājas, kad sieviete jeb sievišķā enerģija cilvēkā izlemj priekš sevis: es vairāk nepieņemu to. Tieši tad sāk notikt īstās izmaiņas. Nekādi ārēji pasākumi nepalīdzēs, kamēr šis moments nav pienācis.
Uzaust sievišķās enerģijas zvaigzne, un tās spēks pieaug. Šajā laikā pats steidzamākais un svarīgākais – tā ir vīrišķās enerģijas transformācija!! Tas ir laiks pa jaunam noteikt to. Es viegli varētu nosaukt šo čenelingu: “Vīrišķās enerģijas atdzimšana”. Es gribu uzsvērt to, ka, tikai atkal apvienojoties ar nobriedušu un nosvērtu vīrišķo enerģiju, sievišķā enerģija var atmirdzēt no jauna.
Sievišķā enerģija sāka uzkrāt spēku un varenību pagājušajā (20) gadsimtā un pat agrāk. Tā sāka uzplaukt uz jauna, sabalansētāka pamata. Neskatoties uz dzimumu nevienlīdzību, kura vēl joprojām eksistē jūsu sabiedrībā, sievišķās enerģijas pieaugšanu jau vairs neapturēt. Taču sievišķā enerģija nespēs sasniegt pilnu spēku un dzīvīgumu bez sadarbības ar vīrišķo. Tas notiek gan kolektīvajā līmenī, gan arī personīgajā. Sievišķā enerģija nespēs veikt galīgo izraušanos bez palīdzības un savienošanās ar vīrišķo. Tas nav tāpēc, ka sievišķajai enerģijai piemīt vājums. Tas ir dabiskās vīrišķās un sievišķās dabas dēļ: tā fakta, ka tās ir savītas un var izpaust savu pašu spilgtāko potenciālu tikai kooperācijā. Lūk, kāpēc tik aktuāli svarīgi ir tagad, lai vīrišķā enerģija pieņemtu jaunu formu un izlemtu atjaunoties.
Paskatoties uz vīrišķās un sievišķās enerģijas sadarbību kolektīvajā līmenī, redzam, ka sievišķā enerģija tagad atrodas nogaidošā pozīcijā. Tā gaida. Kolektīvās vīrišķās enerģijas iekšienē notiek cīņa starp veco un jauno. Jauns vilnis, sievišķo enerģiju godājošs un cienošs, paceļas kolektīvā vīrišķā iekšienē. Šis vīrišķās enerģijas jaunais vilnis grib savienoties ar sievišķo un kopā ar to ienākt Jaunajā Ērā. Tai pat laikā vīrišķās enerģijas vecais vilnis vēl ir aktīvs un turpina pastāvēt uz savu. Šo enerģiju skaidri redz teroristisko aktu sērijā, kas ir pārvēlušies pāri jūsu pasaulei. Vīrišķā enerģija savā vecajā bezjūtīga agresora lomā parādīja šeit savu nepievilcīgo asti. Tajos, kuri veica šos šausmīgos uzbrukumus, bija ļoti tumšas emocijas: agresija, dusmas un, tai pat laikā, bezspēcība un bezpalīdzība. Tieši viņu pilnās bezspēcības dēļ izpaužas pašas rupjākās un destruktīvākās spēka izpausmes. Šis vīrišķās enerģijas veids tagad ir nāvīgā agonijā. Tas nozīmē, ka svarīgas izmaiņas notiek kolektīvajā apziņā un ka cilvēce ir uz jaunas ēras sliekšņa.
Viena no problēmām, kuras priekšā jūs stāvat, virzoties uz sabalansētāku sadarbību starp vīrišķo un sievišķo enerģijām, – ir, kā tikt galā ar šo sievišķo enerģiju. Ko mēs grasāmies darīt ar šo veco vīrišķo enerģiju, kura krītot cenšas radīt pēc iespējas vairāk haosa un postījumu? Atļaujiet man apliecināt jums – šī krišana ir jau noticis fakts. Kauju jau ir zaudējusi vecā vīrišķā enerģija, taču viņa nepadosies tik viegli un līdz pēdējam agresīvi un nežēlīgi aizsargāsies. Daudz būs atkarīgs no sabiedrības iekšējās attieksmes pret šiem agresoriem. Vai jūs atļausiet dusmu un bezspēcības eksistenci paša enerģētiskajā laukā, atbildot uz šiem vardarbības aktiem? Tad jūs atveraties agresoru enerģētiskajam laukam. Tajā pašā brīdī, kad jūs sajutāties pārpildīts ar dusmām un sašutumu attiecībā pret viņiem, viņi jau ir sasnieguši savu mērķi. Jūs ir aprijušas viņu enerģētiskās vibrācijas, un jūs jau esat gatavi nogalināt. Nogalināt nevainīgu cilvēku slepkavas. Tas viss ir ļoti saprotams, taču kritiski svarīgi ir saprast, kas šeit notiek. Tikko šīs stiprās emocijas paceļas jūsos, būs gudri ieturēt pauzi klusumā. Atgriezties pie klusās, zināmās jūsu daļas un pajautāt: “kas šeit notiek”. Tas liecina par jūsu gudrību un spēju atšķirt, jūsu spēju redzēt cauri lietām un just, kas ir likts uz spēles. Pasaule netiks iekarota ar terora spēkiem. Vecā vīrišķā enerģija ir nokalpojusi savu termiņu, un tās nāves stunda ir tuvu.
Pats svarīgākais, ko es gribu jums pateikt par terorismu, šo vecās vīrišķās agresivitātes izpausmi, – palieciet apzināti. Neatļaujiet sev būt izsistiem no centra ar bezspēcības sajūtu, tas ir, nekļūstiet par upuriem. Ziniet, ka šī agresīvā enerģija neskars nevienu, ja viņš neatļaus to savā enerģētiskajā laukā. Ja jūs nereaģēsiet ar dusmām un naidu, jūs nepazaudēsiet sevi. Jūs būsiet drošībā un aizsargāti ar savu paša gaismu.
Tagad es gribētu pievērst uzmanību tuvāk zemei esošam, individuālam līmenim, kurā jums ir darīšana ar vīrišķo un sievišķo enerģijām savā iekšienē. Individuālajā līmenī, protams, arī notiek šī cīņa starp vīrišķo un sievišķo enerģijām. Viss, kas notiek kolektīvajā līmenī, atspoguļojas individuālajā.
Lai ilustrētu līdzsvara svarīgumu starp vīrišķo un sievišķo individuālajā līmenī, es runāšu par enerģētiskajiem centriem, kuri ir katrā cilvēkā un kurus sauc arī par čakrām. Eksistē 7 čakras, jums tagad zināmas, kuras ir izvietotas gar mugurkaulu no pamatnes līdz galotnei. Es īsi iziešu pa visām čakrām, lai parādītu, kā katra no viņām raksturojas galvenokārt ar vīrišķo vai sievišķo enerģijas tipu.
Mugurkaula pamatnes čakra – tas ir enerģētiskais centrs, kurš savieno jūs ar Zemi. Šīs čakras enerģija sasniedz Zemi un atļauj jums paust jūsu dvēseles enerģiju fiziskā formā, blīvajā, materiālajā realitātes līmenī. No enerģijas manifestācijas tipa redzes viedokļa, jūs varat nosaukt to galvenokārt par vīrišķo čakru. Čakra nekad pilnīgi nav vīrišķa vai sievišķa, bet vienīgais, ko var pateikt, ir, ka vīrišķā enerģija prevalē tajā.
Otrā čakra saucas seksuāli-radošā un tas ir jūtu centrs. Šis centrs palīdz jums pārdzīvot emocijas, garastāvokļu maiņu, īsāk sakot, visus emocionālās dzīves pacēlumus un kritumus. Tas ir uztverošais centrs. Lūk, kāpēc es saucu to par sievišķo centru, čakru, kurā dominē sievišķā enerģija.
Tagad paskatīsimies uz trešo čakru, sauktu arī par saules pinumu: darbības un radīšanas centrs. Tas ir centrs, ar kura palīdzību ir iespējama un tiek sasniegta enerģijas izpausme fiziskajā realitātē. Jūs varat salīdzināt to ar sauli, kura izlaiž dzeltenas saulainas gaismas starus un enerģiju (trešās čakras dabiskā krāsa – dzeltena). Saules pinumā jūsu iekšējie motīvi un dzenuļi transformējas ārējās izpausmēs. Tā ir darbības un izejas uz āru čakra. Šī ir arī vieta, kur mājo ego zemes personības nozīmē, bez jebkādām vārda ego negatīvām nozīmēm. Dominējošā enerģija – vīrišķā.
Tagad es turpinu kustību uz sirds čakru. Tas arī ir uztveres centrs, tāpat kā seksuālā čakra. Tā savdabīgums ir dažādu enerģijas plūsmu savienošanā. Tas ir centrs, kurā satiekas Zeme un Debesis, un kurš savieno trīs augšējās un trīs apakšējās čakras. Sirds var būt par tiltu starp prātu (galvu) un emocijām (vēderu). Caur sirdi jūs varat sākt kontaktu ar kādu citu un iziet ārpus saviem ietvariem. Sirds pārkāpj pāri ego robežām un atļauj jums sajust vienotību ar visu, kas ir ārpus jums, ar VISU, KAS EKSISTĒ. Sirds čakra – tie ir vārti uz Māju enerģiju. Tas ir komunikāciju centrs, un, attiecīgi, pārsvarā sievišķs.
Galvas (piektā) čakra – vīrišķā. Caur šo centru iekšējās tieksmes, idejas, emocijas iegūst savu fizisko formu caur runu, smiekliem, dziedāšanu, bļāvieniem un tamlīdzīgi. Šeit iekšējā dzīve iznāk ārpusē caur balsi un valodu. Caur šo centru jūs padarāt savu iekšējo dzīvi redzamu citiem ar fizisku signālu palīdzību: vārdiem, skaņām, jēdzieniem. Tas ir manifestācijas centrs, kurš atļauj jums nofokusēt jūsu enerģiju uz āru, uz fizisko plānu. Tas arī ir radīšanas centrs.
Sestā čakra, saukta arī par “trešo aci”, atrodas galvas vidū un atkal ir sievišķā. Tas ir “ekstrasensoro” intuitīvo iespaidu uztvērējs, un tas iziet ārpus fiziskā (piecām fiziskajām sajūtām). Tā ir gaišredzības, superjutīguma utt. vieta. Caur šo centru jūs varat sajust kāda cita enerģiju (emocijas, sāpes, apmierinājumu) kā savu paša. Ar šo spēju ietvert, tas ir, līdzjūtības iespēju, jūs pārejat sava ego robežas un savienojaties ar to, “kas neesat jūs”.
Un visbeidzot – kroņa čakra galvas virsotnē. Šī čakra nav ne vīrišķa, ne sievišķa. Vai, var teikt, ka tā ir viena un otra kopā. Šajā čakrā jūs paceļaties virs vīrišķā un sievišķā dualitātes. Kroņa čakra – tā ir abu enerģiju interesanta kombinācija. Kad šī čakra ir sabalansēta, apziņa atrodas vienādā mērā gan uztveres stāvoklī, gan izejas uz āru stāvoklī. Viņa sasniedz “augstākas”, “citas dimensijas”, kur meklē garīgo gaismu un atbalstu, vai sava Augstākā Es dziļākos līmeņus. Un, tajā pat laikā, – klusa un mierīga uztvere, zināšana par to, ka visas atbildes atnāks pienācīgajā laikā. Šis apziņas tips vienlaicīgi ir gan augsti koncentrēts, gan augsti uztverīgs. Šajā prāta stāvoklī jūs ļoti tuvu nonākat vienotībai, kura atrodas aiz vīrišķā un sievišķā enerģijām, tuvu Gara jeb Dieva enerģijai.
Es tagad ļoti pavirši ieskicēju vīrišķā un sievišķā enerģiju kustību caur cilvēka enerģētisko ķermeni. Tagad es gribu īpaši apstāties pie trīs apakšējām čakrām. Tās ir čakras, visvairāk saistītas ar Zemi, visvairāk iesaistītas eksistencē Zemes valstībā. Šis trīs apakšējo čakru apgabals ir kritiski svarīgs jūsu iekšējā ceļā uz izdziedināšanu, jo šajā apgabalā atrodas pašas dziļākās traumas un emocionālās rētas.
Jūs bieži jūtaties zemes būtnes, augošas virzienā uz garīgo. Taču mēs redzam to savādāk. Jūs esat garīgas būtnes, augošas virzienā uz Zemi. Zeme – tas ir mirdzošs mērķis, apslēpts dimants, kuram vēl jāatrod tā patiesais skaistums. Zeme – Apsolītā Zeme! Debesis – tā ir jūsu dzimšanas vieta. Taču jūs neatgriezīsieties stāvoklī, kuru jūs atceraties kā “Mājas” jeb “Debesis”, pie tīri garīgas esības. RADĪŠANAS piedzīvojums aizvedīs jūs uz jauniem mērķiem. Jūs vienmēr paplašināsieties un progresēsiet virzienā uz pilnīgi jaunu apziņas tipu. (Mēs jau runājām par to agrāk sērijas “Gaismas Darbinieki” pēdējā daļā.) Zeme – tā ir būtiska šī ceļojuma daļa.
Taču jūsu manifestācijās uz Zemes un jūsu mēģinājumos izteikt sevi šeit jūs daudz cietāt. Gandrīz visiem jums ir tās vai citas emocionālās rētas trijās apakšējās čakrās, saistītas ar atteikumu, vardarbības un nepieņemšanas pieredzēm. Tas varēja būt pat šajā iemiesošanās reizē. Gandrīz visi enerģētiskie bloķējumi augstākajās čakrās ir saistīti ar emocionālajām traumām trijās zemākajās.
Vispirms es nedaudz pateikšu par mugurkaula pamatnes čakru. Jūsu saite ar Zemi kļuva ļoti noslogota, īpaši Gaismas Darbiniekiem. Tā kā jūs sadūrāties ar nopietnu pretestību daudzu iemiesošanos laikā, jūsos ir daudz baiļu, kad vajag patiešām sazemēt sevi. Sazemēšana nozīmē pilnu klātbūtni savā zemes ķermenī un savu apslēpto ideju izteikšanu materiālajā pasaulē. Pretestību pilnai sevis sazemēšanai mēs apspriedām agrāk (sērijā “Gaismas Darbinieki”). Tas pamatā ir saistīts ar jūsu izjūtu –   “atšķirīgs” no citiem un tā nepieņemšanu no citu puses.
Otrajā čakrā jūs arī bijāt dziļi aizskarti no draudu un pamestības (burtiski vai emocionāli) un jūsu pašizteiksmes ierobežošanas iepriekšējām pieredzēm.
Kopā ar šīm traumām divās apakšējās čakrās stipri skarta ir arī trešā – saules pinums. Tā operē ar dzīvības spēku, radošo enerģiju. Jums ir ļoti maz zināmu piemēru tam, ko šis spēks īsti nozīmē. Es domāju ne agresiju un graujošu spēku. Saules pinuma čakrā jūs bieži redzat, kā cilvēks izpauž sevi, vai agresīvi, valdonīgi, vai arī nospiesti, pārāk kautrīgi. Abas šīs izpausmes ir zem tām guļošās bezpalīdzības izpausme, kuru ir izsaukušas pirmās un otrās čakru rētas. Trešajā čakrā runa iet par līdzsvara atrašanu starp spēku un kontroli, ego sabalansēšanu. Ar ego viss ir kārtībā. Tas izpilda atbilstošo funkciju: tas ir koncentrēts uz jūsu apziņu un dod jums iespēju radīt un manifestēt kā atsevišķai personībai, kāda jūs esat. Jā, jūs esat dižā Veselā daļa, bet jūs esat arī “Es”, nevis viņš, viņa, vai vēl kāds cits. Ego – tas ir nepieciešams papildinājums garīgajiem spēkiem, kuri iet pāri “Es” robežām. Ego enerģija ir pilnībā cienījama un attaisnota enerģētiskajā realitātē, kurā jūs dzīvojat. Īstais spēks – ego un Gara priecīga izlīdzināšanā.
Trīs apakšējo čakru apgabals – ir pats svarīgākais pašizdziedināšanai un iekšējai augšanai. Pats lielākais garīgais izaicinājums jums tagad – ir izdziedināt šo bojāto apgabalu jūsu iekšienē. Meditācijas un pieslēgšanās kosmiskajiem līmeņiem iekšā un ārpus jums nav tagad jūsu galvenais mērķis. Galvenais mērķis ir dot pašu maigāko sapratni un mīlošu atbalstu ievainotajam iekšējam bērnam un atjaunot viņa skaistumu un draiskumu. Tas ir jūsu garīgais ceļojums, un šeit atrodas dižākais dārgums. Jūsu cilvēcīgās puses, jūsu bērna daļas cienīšana un rūpes par to – tas ir jūsu ceļš pie dievišķīgas līdzcietības un apgaismotības.
Es gribētu pievērst jūsu uzmanību tam faktam, ka šajā enerģētiskajā apgabalā divas no trīs čakrām skaitās vīrišķās. Tas rāda, ka lielākā daļa darba jūsu garīgajā izdziedināšanā ir jāveic attiecībā pret vīrišķo enerģiju. Tādejādi, mans aicinājums jums – izdziediniet vīrišķo enerģiju jūsu iekšienē. Sievišķā enerģija atjaunojas un pieņemas spēkā, kurš nepieciešams pilnai un skaistai sevis izteikšanai daudzos ceļos. Sievišķās intuīcijas, jutīguma un atvērtības īpašības kļūst arvien vairāk un vairāk pieprasītas kā individuālajā, tā arī kolektīvajā līmenī.
Taču, ko patiesībā nozīmē sabalansēta vīrišķā enerģija, nepavisam nav tik skaidrs. Vīrišķā enerģija ir kaut kā pazudusi aplamos priekšstatos par to, ko nozīmē “būt vīrietim”, stereotipos, vienmēr saistītos ar spēku caur agresiju. Ir kritiski nepieciešams atpazīt un izteikt vīrišķās enerģijas īsto dabu. Sievišķajai daļai pašreiz ir nepieciešama sabalansēta vīrišķā enerģija, lai pilnībā izpildītu savu lomu. Sievišķā enerģija gaida. Ne tikai kolektīvajā, bet arī individuālajā līmenī. Sievišķā enerģija kāpj ārā no upura stāvokļa, atgriež sev pašcieņu un grib tagad izteikt sevi spēcīgi un priecīgi caur atpakaļapvienošanos ar vīrišķo.
Un tātad, kas tad tā ir – sabalansēta vīrišķā enerģija? Pirmajā čakrā vesela un sabalansēta vīrišķā enerģija ved pie pašapzināšanās. Tai nav nepieciešamības vairs karot un cīnīties. Tā izpaužas caur pašapzināšanos. Klātesamība, tas ir, pilna klātesamība ar visu jūsu dvēseli – ievērojama pirmās čakras īpašība. Apzināties sevi, būt centrētam, neapjukt svešos viedokļos, cerībās un vajadzībās. Lūk, ko nozīmē – būt pašapzinošam. Atrast līdzsvaru starp pieslēgšanos un atlaišanu. Palikt centrētam un apzināties sevi mijiedarbības laikā ar citiem un apkārtējo pasauli – tā ir pirmās čakras sabalansēta vīrišķā enerģija.
Tas ir būtiski – attīstīt šo pašapzināšanās īpašību, jo tā ved un aizsargā sievišķo enerģiju. Sievišķajai enerģijai ir dabiska tieksme savienoties ar citiem (citām dzīvām būtnēm) un apmulst rūpēs par citiem. Vīrišķā enerģija strādā ar robežām un palīdz atrast līdzsvaru starp atdošanu un saņemšanu. Attiecībā pret plūstošo, pieķērīgo sievišķo enerģiju vīrišķā pilda enkura un balsta lomu. Tas ir atgriešanās mājās, pie sevis, punkts. Atbrīvošanās punkts no citām enerģijām, pie kurām jūs pieslēdzaties.
Saules pinums jeb trešā čakra pilda to pašu lomu, bet citādi. Šī čakra, kā es teicu agrāk, ir ego enerģētiskais centrs. Jums vēl arvien ir problēmas ar ego koncepciju. Īpaši starp Gaismas Darbinieku dvēselēm eksistē tendence uzskatīt dodošās, pašu robežas pārkāpušās, enerģijas cilvēkā kā “augstākas”. Taču tas nav tā. Jūs dzīvojat pasaulē, kurā divas enerģijas strādā kopā kā Radītā celtniecības bloki. Viena tiecas savienoties un meklē vienotību, otra rada sadalīšanos un individualitāti. Un otrā ir tikpat vērtīga un dzīvotspējīga kā pirmā.
Ir svarīgi noslēgt mieru ar vīrišķo enerģiju. Pieņemt savu individualitāti, savu unikalitāti, savu “Es”. “Vienīgums” – tā ir būtiska dzīves īpašība. Tai nav nekā kopīga ar vientulību, bet tā ir ļoti stipri saistīta ar to, lai būtu “Es”, būtu neatkārtojama individualitāte. Pieņemt šo vienīgumu nenozīmē atteikties no dziļiem sakariem ar citiem. Jūs varat būt īsteni radošs tikai, ja pieņemsiet savu individualitāti. Saules pinuma vīrišķā enerģija palīdz jums kļūt par īsteniem radītājiem. Lūk, šeit ir tā vieta jūsu iekšienē, kur gaida sievišķā enerģija. Jūsu sirds iedvesma grib izpaust sevi materiālajā līmenī, tā grib iziet ārpusē, “ļoti īstā zemes stilā”, un atnest mīlestības un harmonijas vēsti uz Zemes. Sievišķā enerģija – Jaunās Ēras nesēja, taču priekš tā, lai patiešām izpaustu sevi, tai ir nepieciešama sabalansēta vīrišķā enerģija un labas saknes materiālajā realitātē. Lūk, kāpēc ir tik svarīgi izdziedināt pirmās un trešās čakras enerģijas.
Vesela ego, vesela saules pinuma enerģija – tā ir pārliecība par sevi. Pirmajā čakrā – tā ir sevis apzināšanās, trešajā – pārliecība par sevi. Tas nav augstprātības veids, kuru jūs redzat piepūstā ego, tā vienkārši ir ticība sev: es jūtu, ka es to varu izdarīt. Tā ir savu pašu dziļāko dziņu, savu paša radošo iespēju apzināšanās un darbības atbilstoši tam. Atļaujiet savām enerģijām tecēt uz āru. Ticiet saviem talantiem un dāvanām. Ticiet tam, kas jūs esat, un parādiet sevi pasaulei. Īpaši jums, Gaismas Darbinieki, kuri nes tik daudz iekšējo zināšanu un gudrību, ir pienācis laiks parādīt sevi un neslēpties vairs. Ir pienācis laiks. Tas ir jūsu uzdevums, un tajā jūs atradīsiet visdziļāko apmierinājumu.
Samierinieties ar savu vīrišķo enerģiju. Nekautrējieties atbalstīt sevi, saņemt pārpilnību un rūpēties par sevi. Esiet egoistiski pašā tīrākajā un neitrālākajā šī vārda nozīmē. Jūs – ego. Jūs – individualitāte. Jūs nevarējāt un nejutāt vajadzību pēc piedošanas un sapratnes visu šo laiku. Tas nav garīgi – ļaut vaļu visam un visiem. Ir pilnīgi skaidrs, ka ir momenti, kad jums ir jāsaka “Nē” vai pat “Ar Dievu” un nav jāiet uz kompromisu pašam ar sevi. Dariet to bez vainas apziņas un bailēm un sajūtiet, kā pašapzināšanās un pārliecības vīrišķā enerģija sevī dod jums spēku palīdzēt maigajam jūsu sievišķās enerģijas ziedam uzplaukt un iemirdzēties.
Tas ir viss par sadarbošanos starp enerģijām. Vīrišķā un sievišķā kopā nokrita ilgā un sāpīgā cīņā un kopā tās piecelsies, jo viena nevar būt sabalansēta bez otras. Tagad, kad sievišķā enerģija ir gatava pacelties no pazemojuma un apspiešanas pelniem, ir nepieciešams steidzami atgriezt dzīvē vīrišķo enerģiju. Šī vīrišķā atdzimšana galu galā kļūs redzama kolektīvajā līmenī, bet sākumā tas izpaudīsies atsevišķi katrā no jums, vīrieti un sieviete. Jūs – šo seno enerģiju Glabātāji, un tās ir jūsu tiesības no dzimšanas – padarīt to partnerību vienlīdzīgu un priecīgu.
 
Ješua par izdziedināšanu
Nodots caur Pamelu Kribbe
© Pamela Kribbe
www.jeshua.net