trešdiena, 2015. gada 8. aprīlis

Neuztver neko personiski



Harmonijas Avots

"Neuztver neko personiski..

Lai kas arī notiktu, neuztveriet to personiski.
 Jūs teikto uztverat personiski tāpēc, ka jūs tam piekrītat. Tiklīdz jūs tam piekrītat, jūsos ieplūst inde un jūs jau esat elles sapņa slazdos. Ticība savas personas svarīgumam ir bijusi ēsma uz šī slazda. Ticība savas personas svarīgumam jeb visa teiktā ņemšana pie sirds ir visklajākā savtīguma izpausme, jo mums liekas, ka viss, ko vien kāds saka, ir "par mani".


 Neviens neko nedara jūsu dēļ. Lai ko arī viņi darītu, viņi to dara sevis dēļ. Katrs dzīvo savā sapnī, katrs savu domu pārņemts. Viņi dzīvo pavisam citā pasaulē. Tiklīdz mēs sākam kaut ko uztvert personiski, mēs pieņemam, ka cilvēki pazīst mūsu pasauli un sākam to viņiem uztiept.


Ja kāds tevi aplaimo ar savu viedokli, neuztver to personiski, jo patiesībā šis cilvēks teiktajā projiceē pats savas jūtas, domas un uzskatus. Šis cilvēks mēģina tevi saindēt, un, ja tu viņa teikto uztver personiski un ņem pie sirds, šī inde ieplūst tevī un kļūst par tavu indi. Ja tu visu uztver personiski, tu kļūsti par viegli iegūstamu laupījumu plēsējiem - ļaunajiem burvjiem. Viņi tevi var noķert ar viena vienīga izteikta viedokļa palīdzību un tad indēt kā vien vēlas, uztverot šo viedokli personiski, tu ļauj indei ieplūst sevī.

Tu ļauj sevī ieplūst visiem cilvēku emocionālajem atkritumiem un pārvērties par šo atkritumu glabātuvi. Taču ja tu neņem šos apgalvojumus pie sirds, tu esi pret tiem imūns, kaut arī visapkārt ir viena vienīga elle.

Es nevaru uztvert tevis teikto personiski, un ne jau tāpēc, ka es tev neticu vai neuzticos, bet gan tāpēc, ka es apzinos, ka tu uz pasauli raugies ar citām acīm - ar savām acīm."

/Dons Migels Rīzs/