trešdiena, 2015. gada 15. aprīlis

Kas ir Klātbūtne? Kas ir kolektīvā apziņa?

Klātbūtne un kolektīvā apziņa.

Šrī Bagavān, kas ir KLĀTBŪTNE? Vai, lūdzu, varat mums to izskaidrot. Vai tā ir sajūta, klusums, spēks vai kāds no atmodas stāvokļiem? Kas patiesībā ir Klātbūtne?

Šrī Bagavāns:
“Ņemsim, piemēram, skudru. Šai skudrai ir viņas individuālā apziņa. Nu un tagad, ja pieņemam, ka ir divas individuālas skudras, tad pavisam dabiski parādās trešā. Jūs to varat saukt par “kolektīvo skudru”. Un, ja piemēram, jums ir jāsaliek kopā (aplī) trīs piramīdas, trīs trijstūri, tad automātiski parādās ceturtais trijstūris kā pamata trijstūris.

Tieši tāpat, tiklīdz ir divas individuālas apziņas, tā iegūstat trešo, ko var saukt par “kolektīvo skudru”. Piemēram, nu jau mums ir 10. Visas 10 saliktas kopā atkal veido kolektīvo skudru. Un, kur tad ir šī skudra? Tā ir visās šajās skudrās un vienlaikus arī nekur. Tagad apskatām šīs kolektīvās skudras antaryamin (dievišķo); tas ļoti rūpējas par jebkuru skudru uz pasaules, lai kur tā atrastos. Tāpat arī ar čūskām. Ar briežiem. Ar mājlopiem.

Pie mums uz Tamil Nadu, kādu vietu- Vedanthangal- atlido putni no Sibīrijas. Mums ir kāds valdības apstiprināts cilvēks, kuram ir dota atļauja arestēt ikvienu, kurš mēģina vai ir nošāvis ielidojošo putnu. Valdība ir izdevusi likumu. Šie putni atlido garo ceļu no Sibīrijas un brīdī, kad kāds izvelk šauteni un grib tos šaut, putni lido uz šī īpašā vīra mājvietu un riņķo ap to. Vīrs zina, ka putniem draud briesmas un dodas turp. Kā gan putni varētu zināt par valdības izdoto likumu? To zina putnu kolektīvā apziņa.

Un, kad šie putni vij ligzdas, tad tās konkrētajā gadā tiek vītas tieši tādā augstumā, lai lietusgāžu un plūdu laikā paliktu neskartas. Kad zemnieki redz ligzdu augstumu, tad attiecīgi pielāgo rīsa laukus vai zemesriekstu plantācijas. Ja ligzdas ir zemu, tad stāda zemesriekstus. Tas nozīmē, ka līs mazāk. Ja ligzdas tiek vītas ļoti augstu, tad stāda rīsus, jo būs pamatīgas lietusgāzes. Pat visgudrākie cilvēki uz pasaules nevar paredzēt lietusgāžu daudzumu. Bet putni to zina.

Un tā mēs varētu minēt daudzus piemērus, kas apliecina kolektīvo apziņu. Piemēram, ņemam visas mūsu nometnes (kampusus). Tur ieraudzīt čūskas ir milzīgs retums un tās nevienam neuzbruks. Tāpēc, ka esam veikuši īpašas pudžas (rituālus). Mēs runājām ar čūsku apziņu par to, ka visi šejienes cilvēki nedrīkst būt pakļauti čūsku uzbrukumiem un mēs no savas puses esam solījuši, ka tās nenogalināsim. Nu tā tas notiek.

Mums ir dažādas kolektīvās apziņas. Skudru kolektīvā apziņa ir skudru dievs. Briežu kolektīvā apziņa ir briežu dievs. Zivju dievs- tāpat. Jums ir visi šie cilvēki. Un, kad vien noslēdzat līgumu, tad skaidri redzat, ka tas strādā. Ja jums jākārto attiecības ar žurkām, tad runājiet ar Ganešu un žurkas jūs vairs neapgrūtinās. Līdzīgi, pastāv arī cilvēku kolektīvā apziņa, tā ir Klātbūtne, kas ienāk jūsos. Jūs to varat saukt arī par Dievu. Un Dievs jūs visu laiku aizsargā kā tēvs un māte. Viņš ir ļoti, ļoti aizsargājošs, nenosodošs, ļoti laipns, ļoti līdzjūtīgs, ļoti rūpīgs. Šī cilvēku kolektīvā apziņa ienāk jūsos kā Klātbūtne.”

Vienotības universitātes Atmodas mācība