ceturtdiena, 2015. gada 9. aprīlis

Prāta miers

Rača Astroloģijas Skola -20 gadu

Prāta miers

Klausos 9.aprīļa raidījumu radio klasika: jauns diriģents stāsta, cik svarīgi ir neapstāties(Marss). Cik ļoti viņš jūtas nemierīgs tad, kad iestājas rutīna un viss notiek mierīgi. Viņš stāsta, ar kādām lielām bailēm (Saturns, Mežāzis) viņš iedomājas, ka kādreiz varētu dzīvot vienkārši pa dienu strādājot un sestdienās(ak šausmas!) rušinoties pa lauku īpašumu...

 Daudzi no mums ir jau mātes miesās saņēmusi informāciju-skrien, traucies, pagūsti! Kur rast mieru? Protams, miera ilūzija ir nogurums. Diriģents stāsta, ka uzņemoties jaunus izaicinājumus, rodas fantastisks adrenalīna pieplūdums!( Izziņa no wikipēdijas: Adrenalīns paātrina sirdsdarbību, sašaurina asinsvadus un rada citas izmaiņas orgānu darbībā, lai nodrošinātu organisma funkcionēšanu stresa apstākļos) Respektīvi nepārtraukta adrenalīna izdalīšanās boja veselību un noved pie asinsspiediena paaugstināšanās un citus riskus, kuri saīsina dzīvi.

 Kur rast mieru?

 Astroloģijā prāta miers saistāms ar Mēnesi. Prāta miers ir visu garīgo prakšu mērķis. Tikai mierīgs prāts var sākt uztvert realitāti tādu kāda tā ir. Visi pērtiķi, dēmoni, bailes, trokšņi un citi kairinātāji(saraksts varētu būt ļoti garš) pārstāj uztraukt cilvēki atsevišķos brīžos. Kas ir šie brīži? Kāds ir to astroloģiskais kods?

 Liekas, ka atbilde ir degungalā(Tas ir mans mūža hobijs- meklēt atbildes degungalos).

 Mēness labākie ievietojumi ir Vērša un Vēža zīmēs.

 Mēness Vērša zīmē. Zemes zīme, fiksēta zīme, Veneras zīme

 Mums ir labi tad, kad esam mierā ar sevi, kad sev patīkam. Mums ir mierīgs prāts tad, kad esam paēduši un apmierināti.

 Piemēram dažu <laimes hormonu> izpausmes.

 Oksitocīns. Tā ietekme izpaužas ka miers, labsirdība, monogāmija, laime. To veicina pieskārieni un mierīga dziedāšana (zīdaiņa laime). Tādēļ tradicionāli cilvēki svētkos ģimenes lokā ir paēdusi un padziedājuši un iestājas miers. Sievietēm oksitocīns ļoti palielinās pēc dzemdībām. Īsts Mēness Vērsī!

Endofrīns. To veicina ilgstoša(fikkēts) fiziska(zeme) aktivitāte. Fizisks darbs ir tas, ko es nepārstāju katru dienu ieteikt saviem klientiem, kuriem trūkst prāta miera. Nu kā lai te nepiemin sestdienas lauku rušināšanos , īpaši privātīpašumā.

Leptīns. To, piemēram, veicina labs miegs. Pietiekama izgulēšanās ir obligāts priekšnoteikums prata mieram. Šis hormons nodrošina sāta sajūtu ne tikai attiecībā uz ēdienu, bet uz dzīvi. Man ir labi, man ir pietiekami...

 Dopamīns. To veicina laba atmosfēra-skaistums, mūzika, aromāti(Venera)

 Neesmu mediķis, taču šis nelielais ieskats hormonu sarakstā ir diezgan viennozīmīgi saprotams-prāta laime ir saistīta ar Veneru un tās hormoniem. Mazā laime.

 Kur ir lielā laime? Protams Jupiters. Tā eksaltācija Vēža zīmē ir apliecinājums tam, ka Mēness vislabāk jūtas kopa ar Veneru vai Jupiteru.

 Daudz kur ir labi, bet NEKUR nav tik labi kā mājās. Nekur nav tika mierīgi kā gulēt Dieva Mierā. Visās tautās ir zināms, cik svarīgi ir nodzīvot dienu(pusnakts, 4.māja), dzīvi (Vēzis, 4.māja) tā lai Dvēsele būtu mierīga. Tādēļ cilvēki vecumā vai jau laicīgi meklē iespēju savu prātu nomierināt. Talkā veiksmīgi nāk reliģijas. Tas, ka mēs ticam uz paradīzi , atpestīšanu, piedošanu, mums palīdz nomierināt prātu/dvēseli! Tātad prāta miers ir saistīts arī ar ticību, uzticēšanos, paļāvību. To mēs iegūstam no ģimenes, no tradīcijas(Vēzis) un no ticības(Jupiters). Vakar, skatoties LTV 1 diskusiju par likuma izmaiņām tradicionālas ģimenes aizsardzībai(Vēži prasa aizsardzību, tie nevienam neuzbrūk, kā mēs zinām), likuma oponente saka: es savam bērnam gribu iemācīt kritisku domāšanu(lasi-prāta nemieru)...

 Tātad prāta mieru mēs varam iegūt tikai ģimenē, mājās, dzimtenē, pietiekamā labklājībā.

Katram var būt savs viedoklis, taču zodiakāla loģika ir viena un pamatota. Pat es- cilvēks, kuram ir Mēness Skorpiona un planētas Mežāzī(Mēness nemiera vietas) to saprotu.

 
Andris Račs 9.04.2015