sestdiena, 2014. gada 1. februāris

SANTOS BONAČI - ASTROTEOLOĢIJA par cilvēces apziņas evolūciju.



 





 

Santos Bonači iztāļu ,izcelsmes astrologs, jau vairākas gadu dekādes pēta zvaigznāju un dažādu svēto rakstu no dažādām kultūrām savstarpējas sakarības, kā rezultātā arvien nostiprinājusies pozīcija jaunajai  zinātnei -astroteoloģija.

Kā zināms, astroloģija ir vissenākā zinātne uz zemes, kas ietverta svēto rakstu hronikā kā fons dažādu cilvēcei svarīgu notikumu aprakstu kā ,piemēram praviešu Kristus, Budas, Muhameda u.c.dzimšana. 

Autors pavērš pilnīgu citu skatu uz teoloģiju kā tādu,interpretējot zvaigznāju un,piemēram, Bībeles informatīvā aspekta atšifrējumu saskaņā ar mūsdienu cilvēka uztveres un zināšanu,kā arī analīzes spējām.  

Seno tautu,kā arī mūsu pašu tautas mitoloģija, ir nekas vairāk kā atgādinājums caur simboliem un metaforām cilvēcei par tās iekšējo radošo spēku. Reliģija ir virzījusi cilvēku uztvert informāciju ļoti burtiski,kā piemēram, par elles un paradīzes eksistenci, tādejādi novēršot apjausmu, ka RADĀM JAU ŠEIT un TAGAD..Un elle vai paradīze ir mūsu apziņas stāvokļi, kurus esam paši radījuši caur emocionālo atbildes reakciju uz sevi un attiecīgi vidi ap mums... Tādejādi caur astroteoloģijas prizmu tiek skaidrota cilvēces apziņas evolūcija, kas nebūt neatšķiras no jebkādām  metafizikas  u.c. teorijām ... VISS IR VIENOTS un notiek ŠEIT un TAGAD